Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση στην Α. Καλεντίνη για τη Μάχη του ΜαραθώναΤην Παρασκευή 15 Οκτωβρίου μία διαφορετική από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε στην  Καλεντίνη  με πρωτοβουλία του χωριανού μας  βετεράνου αθλητή μεγάλων αποστάσεων Λάμπρου Πανάγου και των σχολείων,  που εδρεύουν στην έδρα  του νέου δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στα πλαίσια του παγκόσμιου εορτασμού των δυόμιση χιλιάδων χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα και την καθιέρωση του μαραθωνίου δρόμου ως το κορυφαίο των αθλημάτων.
Παρουσία των τοπικών αρχών αλλά και άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αγώνας δρόμου των παιδιών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Άνω Καλεντίνης που ως γνωστόν φιλοξενεί εκπαιδευτικά δεκάδες μαθητές από την ευρύτερη περιοχή.
Με ομοιόμορφες επετειακές εμφανίσεις όλοι οι μικροί μαθητές αγωνίστηκαν και τιμήθηκαν στη συνέχεια με αναμνηστικά μετάλλια από τους δασκάλους και καθηγητές τους.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ειδικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε τη μάχη του Μαραθώνα, και τον Μαραθώνιο δρόμο.
Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος ήταν πως πέραν των γονιών το παρόν έδωσαν και πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής αποδεικνύοντας πως η παραμελημένη Ελλάδα διψά πραγματικά για μάθηση και εκδηλώσεις αντιμετωπίζοντας με περισσό αλτρουισμό την απομόνωση της από την κεντρική εξουσία.
Μετά την εκδήλωση που με την παρουσία τους τίμησαν ο Δήμαρχος Τετραφυλίας κ. Γκούζας, η αντιδήμαρχος Τετραφυλίας Ταμπρατζή Τζένη, υποψήφιος Δήμαρχος για το νέο δήμο κ. Γαλλίκας, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Λεωνίδας Γκόρος, αλλά και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τρομπούκης, ακολούθησε μπουφές με τοπικά εδέσματα, προσφορά του Λάμπρου Πανάγου στους προσκεκλημένους και τα παιδιά που πήραν μέρος στον αγώνα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «η  ΕΡΕΥΝΑ» ο σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος Λάμπρος Πανάγος με τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στη μαθητιώσα νεολαία, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Για εμένα τον ίδιο, κανένα μετάλλιο και διάκριση, σε όποιο μέρος του κόσμου και να είναι, δεν μπορεί να μου φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπω τα παιδιά της περιοχής που κατάγομαι και ζω, να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και να μαθαίνουν για αυτόν.
Αισιοδοξώ για αυτά τα παιδιά, αφού βλέπω όχι απλά πως συμμετέχουν σε ανάλογες αθλητικές δράσεις, αλλά είναι και έτοιμα να εντρυφήσουν περισσότερο στον αθλητισμό τα ίδια, ως αυριανοί μεγάλοι αθλητές και ως απλοί αθλούμενοι.
Νομίζω πως ότι προσπαθούμε κάποιοι μεγαλύτεροι, εδώ ψηλά στην Άνω Καλεντίνη, μάλλον πιάνει τόπο.
Ευχαριστώ τους δασκάλους και τους καθηγητές και τους γυμναστές των σχολείων για τη μεγάλη τους βοήθεια στην προσπάθειά μου αυτή αλλά και κάθε προσκεκλημένο που σήμερα μπόρεσε και βρέθηκε κοντά μας κάνοντάς μας να αισθανθούμε πως δεν είμαστε παντελώς ξεχασμένοι σ' αυτή τη γωνιά της Άρτας.
Υπόσχομαι πως θα συνεχίσω να παλεύω αθλητικά τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Σας ευχαριστώ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος