Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Εξ'αποστάσεως χρήση του υπολογιστή χωρίς απαίτηση wi-fi ή χρέωση δεδομένων!


Remote Computer Access λέγεται το νέο πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας ανάπτυξης λογισμικού ακουστοί και ως "skulixlabs team". Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αυτή αναπτύσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα για Η/Υ, που με βάση αυτού θα υπάρχει η δυνατότητα εξ'αποστάσεως χρήση του υπολογιστή μέσο κινητού τηλεφώνου. Με βάση τα δημοσιεύματα της εν λόγο ομάδας το μεγάλο πλεονέκτημα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λογισμικά ανταγωνιστών, είναι το ό,τι δεν υπάρχει χρέωση ούτε για την εγκατάσταση του εν λόγο προγράμματος αλλά ούτε για την χρήση του! Με απλά ελληνικά η διαδικασία θα πραγματοποιείτε εξ αποστάσεως μέσο internet, αλλά δεν θα υπάρχει χρέωση internet (για τις ανάγκες της εφαρμογής) από τους πάροχους (cosmote,Vodafone,Wind κτλ) αλλά ούτε και απαίτηση wi-fi(για την αποστολή εντολών από το κινητό προς τον H/Y).Τώρα για το στάδιο ανάπτυξης της, οι εν λόγο πληροφορίες αναφέρουν ό,τι σύντομα θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα προς δοκιμή(beta edition). Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και ενημερώσεις περί της εφαρμογής κάνε like στην σελίδα τους στο facebook
 
ή κάνε like εδώ:

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Μας ψεκάζουν για να είμαστε φρόνιμοι ;;;

Άνω Καλεντίνη 24 Δεκεμβρίου 2015.
 Όσοι μένουν στην ύπαιθρο πολλές φορές  έχουν παρατηρήσει ένα αεροσκάφος σε πολύ μεγάλο ύψος,  μόλις που διακρίνεται,  ν αφήνει πίσω του μια  μικρή σε μήκος λεπτή - λευκή γραμμή. Προχωρώντας το αεροσκάφος προς τον ορίζοντα η λεπτή γραμμή σβήνει και εξαφανίζονται τα ίχνη της.
Πολύ σπάνια εμφανίζεται το φαινόμενο, αυτή η λεπτή γραμμή να μην σβήσει και σε λίγα λεπτά να γίνει ένα τεράστιο «φίδι»,  καλύπτοντας  τον ουράνιο θόλο από σημείο εμφάνισης ως το σημείο «εξαφάνισης» του αεροσκάφους.  Αν συνεχίσουμε την παρατήρηση θα δούμε ότι σε μια δυο ώρες σ όλο τον ουρανό θα σχηματιστούν πολλά «φίδια» μερικά τεραστίων διαστάσεων, που σε κάποια σημεία μοιάζουν με μικρά σύννεφα.

Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 3 μ.μ. παρουσιάστηκε στον ουρανό της Καλεντίνης αυτό το σπάνιο φαινόμενο.  Από το BlogSpot  ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ  «Live πτήσεις όλων των αεροσκαφών», άνοιξα την ιστοσελίδα www.flightradar24.com, προκειμένου να διαπιστώσω αν τα αεροσκάφη των πολιτικών – επιβατηγών αερογραμμών,  που περνούν πάνω απ τον ουρανό της Καλεντίνης αφήνουν τα τεράστια ίχνη ή αν αυτά οφείλονται σε ίχνη άλλων αεροσκαφών αγνώστων στοιχείων. Μετά από παρατήρηση μιας και πλέον ώρας διαπίστωσα ότι όλα τα επιβατηγά αεροσκάφη που διέσχισαν τον ουρανό  άφησαν πίσω τους γραμμές, που εξελίχτηκαν σε τεράστια «φίδια».
Αυτό φαίνεται και από τις δυο παρακάτω φωτογραφίες. Στην  πρώτη  διακρίνεται στον ουρανό ένα αεροσκάφος και την ίδια στιγμή η δεύτερη φωτογραφία του tablet  βεβαιώνει ότι το αεροσκάφος αυτό είναι το Airbus A320-214, κινείται στα 38.000 πόδια και εκτελεί το δρομολόγιο Tel AvivMilan


Αεροδιάδρομοι στην Ελλάδα

Μέχρι το ηλιοβασίλεμα οι γραμμές σε κάποια σημεία έσβησαν και σε άλλα “πάχυναν”  και έμοιαζαν με διάσπαρτα αχνά σύννεφα.

Επομένως, προκύπτει το συμπέρασμα ότι κανείς δε μας ψεκάζει.
Αν δεν είμαστε «φρόνιμα παιδιά» μας βομβαρδίζουν με πυραύλους. Ας θυμηθούμε ότι  πρόσφατα  οι «άτακτοι» Γιουγκοσλάβοι  βομβαρδίστηκαν ανηλεώς  με χιλιάδες πυραύλους από τους «συμμάχους» μέχρι να γίνουν «υπάκουα παιδιά».
Το σπάνιο φαινόμενο εμφανίζεται όταν από τα 36.000 ως τα 40.000 πόδια ύψους,  όπου διέρχονται τα αεροσκάφη των πολιτικών αερογραμμών, υπάρχουν ειδικές ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Σημαντικό είναι ότι τα αεροσκάφη είναι ορατά στον ουρανό της Άνω Καλεντίνης και όταν πετούν πάνω απ το Μουζάκι Καρδίτσας  ή την λίμνη των Ιωαννίνων.  
Διαβάστε και την αντίθετη άποψη
Κώστας Α. Παππάς.               

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Διευκολύνσεις για την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης φυσικού αερίου στα διαμερίσματα πολυκατοικιών.



Αρθρο 9: Μέτρα διευκόλυνσης της επέκτασης της χρήσης φυσικού αερίου για θέρμανση κτιρίων (Οκτώβριος 2014).

Τροποποιήσεις  του ν. 4001/2011

Σχέδιο νόμου 

Στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου φυσικού αερίου εντάσσεται η ρύθμιση για την αυτόνομη θέρμανση, σύμφωνα με την οποία περιγράφονται τα μέτρα διευκόλυνσης της επέκτασης της χρήσης φυσικού αερίου για θέρμανση κτιρίων. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καταργείται η υφιστάμενη υποχρέωση για έγκριση από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας, αλλά θα εφαρμόζεται μία συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα έχει διάρκεια περίπου 2,5 μηνών.

Η γενική συνέλευση του κτιρίου μπορεί οποτεδήποτε με απόφασή της να αποφασίσει ποσοστό πάγιας συμμετοχής μικρότερο από 25% ή και πλήρη απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονομούνται με βάση τις διατάξεις του παρόντος. Διαβάστε περισσότερα