Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται Ηγέτης.

Χθες βράδυ, παρακολούθησα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά διαπίστωσα μια τεράστια αλλαγή. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε πολύ σαφής, πολύ πειστικός και προ πάντων ειλικρινής.
Ίσως η 5μηνη εμπειρία του ως πρωθυπουργός, η Ιερά εξέταση στην 17ωρη σύνοδο κορυφής και η εξυπνάδα που τον διακρίνει τον έκαναν να αλλάξει τρόπο άσκησης πολιτικής.
 Πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσει.  Θα εγκαταλείψει την υποσχεσεολογία και τον λαϊκισμό, θα τάζει λίγα και θα κάνει περισσότερα. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει τον τρόπο άσκησης πολιτικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εγκαταλείποντας το λαϊκισμό του Ανδρέα Παπανδρέου.

 Πιστεύω επίσης, πως το Σεπτέμβρη ή λίγο αργότερα θα προκηρύξει εκλογές, διότι θα προτιμήσει να διαχωρίσει τις θέσεις του απ τους λαϊκιστές – παραμυθατζήδες – Λαφαζαναίους.  Εξ άλλου είναι αδύνατο να κυβερνήσει στηριζόμενος στην ψήφο της αντιπολίτευσης "χρησίμων ηλιθίων" κατά την άποψη Τατσιόπουλου.   Τέλος πιστεύω, ότι στις νέες εκλογές θα είναι ο νικητής. 


Γιατί θα κερδίσει τις εκλογές

 Επειδή,
 * Έχει ήδη πείσει το λαό ότι διαπραγματεύεται πολύ σκληρά, αφού κινδυνέψαμε να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.
 * Απέδειξε ότι είναι ευρωπαϊστής με μοναδικό σκοπό η Ελλάδα  να παραμείνει στο ευρώ.
 * Με το "χάρισμα" που διαθέτει, θα πείσει και θα κερδίσει πολλούς ψηφοφόρους σκεπτικιστές και ψηφοφόρους άνω των 60 ετών. Κρατώντας τη χθεσινή στάση, θα πείσει  ότι δεν είναι πλέον ο παραμυθατζής, ο λαϊκιστής πολιτικός,  αλλά ένας  νέος και σοβαρός πολιτικός.
Σημειωτέο είναι, ότι σ αυτές τις λαϊκές μάζες μέχρι σήμερα είχε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ψηφοφόρων. Θα χάσει τους ΛΑΦΑΖΑΝΑΙΟΥΣ, αλλά θα κερδίσει πολλούς απ τον κεντροδεξιό χώρο.

 * Γενικά ο λαός θα του δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει μια τετραετία και μετά θα αποφασίσει να τον κρίνει οριστικά. Μη ξεχνάμε ότι όλους τους μέχρι σήμερα πρωθυπουργούς, ο λαός έτσι τους αντιμετώπιζε, τα δυο πρώτα χρόνια τους εμπιστευόταν.  Ακόμη και τον Γιωργάκη μέχρι το καλοκαίρι του 2011 ο Ελληνικός λαός τον θεωρούσε πετυχημένο πρωθυπουργό! 

Αυτή τη φορά τα μέτρα και θα περάσουν και θα εφαρμοστούν

 *Τα μέτρα θα περάσουν επειδή, θα τα ψηφίσουν και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 * Θα εφαρμοστούν επειδή,  όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΚΚΕ & Χρυσής Αυγής,  θα τα στηρίξουν.
* Θα εφαρμοστούν,  διότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα δείχνει στον λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κανείς δεν θα υπόσχεται ότι θα σχίσει τα μνημόνια.
Το 70 - 80% του λαού θα πειστεί ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα αναγκαστεί να τα εφαρμόσει. 
* Τα μέτρα θα εφαρμοστούν,  επειδή θα υπάρχει στενή παρακολούθηση της ΤΡΟΙΚΑΣ – ΘΕΣΜΩΝ ή όπως άλλως ονομαστεί.
* Τα μέτρα θα αποδώσουν,  διότι ήδη από πέρυσι περάσαμε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Με λίγη ακόμη προσπάθεια το πλεόνασμα θα αυξηθεί και θα σταθεροποιηθεί. Με λίγη ακόμη προσπάθεια μπορούμε να μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης.  

·      Διεθνώς, οι πρώτες κυβερνήσεις κρατών, που βρέθηκαν στον κυκλώνα της χρεοκοπίας  καταποντίστηκαν  και τα κόμματά τους κατέρρευσαν.  Οι πρωθυπουργοί που βρέθηκαν στην αρχή της ανάκαμψης των κρατών αυτών αναδείχτηκαν ηγέτες. Π.χ. Ερντογάν.
·       Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει την τύχη, την κρίση, την ευφυΐα και την ικανότητα ν αναδειχτεί ο νέος Ηγέτης της Ελλάδος.  Οι περιστάσεις αναδεικνύουν τους ηγέτες.


Μετά από ένα χρόνο τα μνημόνια θα ξεχαστούν, η νοοτροπία μας θα αλλάξει, έστω και λίγο, η ανάκαμψη θα εμφανιστεί και ο Αλέξης Τσίπρας θ αρχίσει να αναδεικνύεται ως πολιτικός Ηγέτης.     
         
Αυτά προκύπτουν απ την απλή λογική, διαβάζοντας προσεκτικά τα ιστορικά γεγονότα, Ελληνικά και Διεθνή,  των 70 τελευταίων χρόνων. 
 
Κώστας Α. Παππάς 15 Ιουλίου 2015


1 σχόλιο:

  1. Εντυπωσιακό είναι ότι από τις 16 Ιουλίου προβλέψατε με βεβαιότητα ότι θα γίνουν εκλογές και εντυπωσιακότερο ότι νικητής των εκλογών αυτών θα είναι ο Τσίπρας.
    Δύο μήνες πριν τις εκλογές προβλέψατε σωστά την προσωπική νίκη του Τσίπρα, όταν οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας βδομάδας προέβλεπαν ντέρμπυ μεταξύ Ν.Δ. & ΣΥΡΙΖΑ.
    Μακάρι να αποδειχτεί σωστή και η πρόβλεψή σας ότι τα μέτρα αυτή τη φορά θα αποδώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος