Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Ιόνια Οδός: 100χλμ λειτουργικού δρόμου μέχρι τα τέλη του έτους

Τρεις μεγάλες ειδήσεις έβγαλε η  επίσκεψη στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έγινε την περασμένη Πέμπτη  στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού με τη συνοδεία του διευθυντή της Υπηρεσίας Εργων Παραχώρησης Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας, Ζήσιμο Καρβούνη.

Η πρώτη μεγάλη και ευχάριστη είδηση είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 100χλμ λειτουργικά μέσα στον άξονα. Όπως είπε ο κος Καρβούνης ένα τμήμα μήκους 34 χλμ. έξω από το Αγρίνιο και ένα ακόμα 50 χλμ. στην περιοχή της Άρτας είναι ήδη λειτουργικά, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα προστεθούν δύο ακόμα τμήματα.

Η δεύτερη μεγάλη αλλά όχι ευχάριστη είδηση είναι η λειτουργία σταθμού δοδίων καθώς ο κος Καρβούνης εκτίμησε πως αυτό θα γίνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Αγρινίου.

Η τρίτη είδηση είναι πως 7 μήνες πριν το τέλος του 2015 βρισκόμαστε ακόμα στα μισά. Συγκεκριμένα στο 55% έφτασε η πρόοδος στο έργο της Ιόνιας Οδού (στον οδικό άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα).

Η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου φάνηκε να εντυπωσιάζεται από το μέγεθος του έργου και ζητώντας να μάθει για τα χρονοδιαγράμματα έλαβε την απάντηση πως αυτό θα γίνει περί τα τέλη του 2016 αλλά και πάλι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η Σήραγγα Κλόκοβας. Αρνητική εντύπωση στους Ευρωπαίους επισκέπτες έδωσε η ενημέρωση πως ακόμα υπάρχουν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις αλλά και τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Πηγή:  ΑΙΧΜΗ

Σχόλιο ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ: Το λειτουργικό τμήμα από το Κομπότι ως τη Φιλιππιάδα δεν είναι 50 χλμ.  Κατά την άποψή μας δεν ξεπερνά τα 25 χλμ.  Τα δυο τμήματα Κουβαράς – κόμβος Αμφιλοχίας - Κρίκελλος (25 χλμ.), Κεφαλόβρυσσο Μεσολόγγι Στουμπαίικα (16 χλμ.) πρόκειται να παραδοθούν μέχρι το Δεκέμβρη 2015.
Επομένως 34 +25 +25 + 16 = 100 χλμ. 
Από τα 100 χλμ. τα 83 είναι απ την Άρτα ως το Αντίρριο. 
Δείτε πιο κάτω τους χάρτες.

Πέφτει πίσσα στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ


Άρχισε σήμερα (25 5 2015) το στρώσιμο με πίσσα ενός κομματιού περίπου 5 χιλιομέτρων από τον κόμβο Κεφαλοβρύσου έως τον κόμβο Πλευρώνας Μεσολογγίου.

Τα μηχανήματα της Κοινοπραξίας δουλεύουν στο φουλ ώστε εντός του Ιουνίου το τμήμα αυτό να δοθεί στην κυκλοφορία. Στη συνέχεια ο σημερινός κλάδος θα κατασκευαστεί ξανά για να… κουμπώσουν και οι δύο κατευθύνσεις της Ιόνιας Οδού και να ολοκληρωθεί το κομμάτι.

Τα προβλήματα βέβαια με τις απαλλοτριώσεις εξακολουθούν να υφίστανται καθώς ένα… ποιμνιοστάσιο εμποδίζει την ολοκλήρωση του τμήματος Κεφαλόβρυσο - Μεσολόγγι. Εάν ξεπεραστεί και αυτό άμεσα τότε ίσως έως το τέλος του έτους να παραδοθεί όλο το τμήμα στους οδηγούς ώστε μπαίνοντας κάποιος από το Μεσολόγγι να βγαίνει μετά την Αμφιλοχία στην παλιά εθνική οδό. Στην περίπτωση αυτή η διαδρομή Αντίρριο - Γιάννενα θα είναι κατά ένα τέταρτο περίπου γρηγορότερη...
Πηγή:  ΑΙΧΜΗ

Τα 5 χλμ που ασφαλτοστρώνονται τώρα είναι από το "σημείο αρχής ασφαλτόστρωσης"  ως το "Κεφαλόβρυσο".
Τα 16 χλμ είναι από το Κεφαλόβρυσο ως το σημείο "κόμβος Στουμπαίικα"
Η Ιόνια διακρίνεται στο χάρτη  google.

Τα 25 χλμ. είναι από τον Κουβαρά ως το σημείο "κόμβος Αμφιλοχίας".  Το τμήμα αυτό είναι έτοιμο για ασφαλτόστρωση, αλλά δεν εμφανίζεται στο χάρτη google. 
Παράκαμψη Αμφιλοχίας. Πίσω - αριστερά απ τη στροφή είναι η Αμφιλοχία. Με κλικ η φωτογραφία μεγαλώνει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος