Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ολυμπία Οδός: Ξεκίνησαν τα έργα σε όλο το μήκος από Κόρινθο μέχρι Πάτρα

Σε ρυθμούς κατασκευής και πάλι, δείτε τα τμήματα κατασκευής

16/01/2014 - 09:31
Ο κύβος ερρίφθη και στην Ολυμπία Οδό οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Το έργο που θα δούμε να κατασκευάζεται και να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2015 αφορά το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα και έχει συνολικά 120χλμ.

Αυτή την εποχή υπάρχουν εργοτάξια σε όλο το μήκος του οδικού άξονα με την διαδικασία των προσλήψεων για την κάλυψη όλων των θέσεων αλλά και την σύναψη υπεργολαβιών να είναι σε εξέλιξη. Υπολογίζεται πως μέχρι τον Μάρτιο όλες οι διαδικαστικές ενέργειες θα έχουν τελειώσει και τα έργα στην κυριολεξία «θα πάρουν φωτιά».

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές το έργο έχει χωριστεί σε διακριτά τμήματα για να «τρέχει» ταυτόχρονα παντού. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τμηματική παράδοση του έργου αλλά αυτό είναι πιθανό να γίνει αν κάποιο τμήμα είναι πιο βατό και ολοκληρωθεί νωρίτερα από τα προηγούμενα.

Στα θετικά μπορούμε να καταγράψουμε το γεγονός πως όλες οι σήραγγες στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα έχουν διανοιχθεί αφαιρώντας ένα μεγάλο βάρος από τις απαιτούμενες εργασίες. Σήμερα το έργο είναι χωρισμένο σε 5 διαφορετικές εργολαβίες που δίνουν μάχη με τον χρόνο:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΙΑΤΟ
Αφορά τμήμα 20,4χλμ και έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του η ΤΕΡΝΑ. Το ποσοστό ολοκλήρωσης που παραλαμβάνει είναι 37,6%. Το τεχνικό αντικείμενο περιλαμβάνει συνολικά 4 γέφυρες και θεωρείται ίσως το πιο εύκολο τμήμα από τα 5.

ΚΙΑΤΟ-ΔΕΡΒΕΝΙ
Αφορά τμήμα 33χλμ και έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση του από κοινού οι εταιρείες Hochtief-ΑΚΤΩΡ. Το ποσοστό ολοκλήρωσης που παραλαμβάνουν είναι 33,5%. Στο τεχνικό αντικείμενο περιλαμβάνεται η σήραγγα Δερβενίου (είναι δύο αλλεπάλληλες σήραγγες στην κατεύθυνση προς Κόρινθο που συνδέονται μεταξύ τους με δύο γέφυρες 480 και 627 μέτρων αντίστοιχα.

Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνονται επίσης 4 γέφυρες. Η μία γέφυρα είναι πάνω από τον ποταμό Σίσσα. Τέλος κατασκευάζονται τρία  lane covers:  ένα στο Ξυλόκαστρο και δύο στο Δερβένι.

ΔΕΡΒΕΝΙ-ΠΛΑΤΑΝΟΣ
Αφορά τμήμα 13,5χλμ και το κατασκευάζει με σκοπό την ολοκλήρωση η J&P  Αβαξ. Το ποσοστό ολοκλήρωσης που παραλαμβάνει είναι 49,9%. Στο τεχνικό αντικείμενο περιλαμβάνονται δύο σήραγγες. Η μία είναι στα Μαύρα Λιθάρια (που κατασκευάζεται και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας). Το ρεύμα προς Κόρινθο έχει μήκος 1.189 μέτρα και το ρεύμα προς Πάτρα 1.160 μέτρα.

Η δεύτερη είναι η σήραγγα Ακράτας που είναι δύο διαδοχικές σήραγγες με μήκος 790 και 252 μέτρα αντίστοιχα. Τέλος περιλαμβάνεται και η γέφυρα του ποταμού Κράθη, και δύο lane covers σε Ακράτα και Πλάτανο.

ΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΑΙΓΙΟ
Αφορά τμήμα 23,1χλμ και έχει αναλάβει την κατασκευή και ολοκλήρωση ο ΑΚΤΩΡ. Το ποσοστό ολοκλήρωσης που παραλαμβάνει είναι 43,7%. Περιλαμβάνει την σήραγγα Πλατάνου που στο ρεύμα προς Πάτρα έχει μήκος 1.670 μέτρα και το ρεύμα προς Αθήνα έχει μήκος 1.571 μέτρα. Επίσης θα κατασκευαστούν 4 γέφυρες και δύο lane covers.

ΑΙΓΙΟ-ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ ΠΑΤΡΑΣ (ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ)
Αφορά τμήμα 29,9χλμ και την κατασκευή του έχει αναλάβει η Γαλλική  Vinci. Το ποσοστό ολοκλήρωσης που παραλαμβάνει είναι 36%. Εδώ περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη σήραγγα όλου του οδικού άξονα. Η σήραγγα Παναγοπούλας στο ρεύμα προς Πάτρα διαθέτει 3 διαδοχικές σήραγγες με 530,555 και 4.003 μέτρα. Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι μία σήραγγα με μήκος 3.160 μέτρα. Με την ολοκλήρωση της θα είναι η 3η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα μετά από εκείνη των Τεμπών (Τ2) και του Δρίσκου στην Εγνατία.

Στο αντικείμενο περιλαμβάνονται επίσης 3 γέφυρες και 1 lane cover.

Τα έργα σύμφωνα με τη νέα σύμβαση πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015 και είναι η Α` φάση των έργων παραχώρησης. Η Β` φάση που αφορά το δυτικό τμήμα (Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα) αποτελεί προς το παρόν αντικείμενο συζήτησης και αναμένεται να κατασκευαστεί με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ.

Πηγή: http://www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος