Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το DNA «δείχνει» την πραγματική σου ηλικία

Γράφει:  Κοσμάς Ζακυνθινός,

Μπορεί με τον ίδιο άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σας να έχετε την ίδια ημερομηνία γέννησης, αλλά όχι απαραίτητα και την ίδια ηλικία! Τουλάχιστον αυτό επισημαίνει ένας αμερικανός ερευνητής, ανακαλύπτοντας έναν ιδιαίτερο μηχανισμό που βασίζεται στο DNA και καταγράφει τη βιολογική ηλικία των επιμέρους οργάνων και ιστών του οργανισμού.


Ενώ πολλοί υγιείς ιστοί γερνάνε με τον ίδιο ρυθμό που γερνά όλο το σώμα, μερικοί γερνάνε πιο αργά ή πιο γρήγορα από το σύνολο όπως επισημαίνει ο καθηγητής γενετικής και βιοστατιστικής  Στιβ Χόρβαθ, της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA), που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Genome Biology".

Το «ρολόι» δείχνει ότι ορισμένα άρρωστα όργανα του σώματος έχουν «ηλικία» πολλές δεκάδες χρόνια μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα υγιή όργανα του ίδιου ανθρώπου. «Θα ήταν πολύ συναρπαστικό αν τελικά μπορούσαμε να αναπτύξουμε θεραπευτικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να ξαναρυθμίσουμε το «ρολόι» και να μένουμε νέοι», όπως δηλώνει ο Στιβ Χόρβαθ.

Βάσει του συγκεκριμένου βιολογικού μηχανισμού, οι επιστήμονες μπορούν πλέον να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία γήρανσης, αλλά και να βρουν τρόπους, φαρμακευτικούς ή άλλους, για να την επιβραδύνουν.
Ο αμερικανός ερευνητής ανέλυσε σχεδόν 8.000 δείγματα DNA από 51 διαφορετικούς υγιείς και καρκινικούς ιστούς και κύτταρα. Ειδικότερα, εξέτασε αν και κατά πόσο η μεθυλίωση, μια φυσική διαδικασία χημικής τροποποίησης του DNA, ποικίλει ανάλογα με την «ηλικία» ενός οργάνου ή ιστού.
Η έρευνα έδειξε ότι όντως η μεθυλίωση διαφέρει σημαντικά μεταξύ των διαφορετικών μερών του σώματος και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος βιολογικού «ρολογιού». Αυτό το ρολόι «χτυπάει» πιο γρήγορα σε όλους τους ανθρώπους μέχρι περίπου την ηλικία των 20 ετών και μετά επιβραδύνεται σε ένα πιο σταθερό ρυθμό. Κατά πόσο οι αλλαγές στο DNA προκαλούν τη γήρανση ή το αντίστροφο (αυτές προκαλούνται από τη γήρανση) είναι κάτι στο οποίο οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλήξει.

Μέχρι πρότινος, τα βιολογικά «ρολόγια» βασίζονταν στο σάλιο, τις ορμόνες ή το μήκος των τελομερών (των άκρων των χρωμοσωμάτων). Ωστόσο, το νέο «ρολόι» για πρώτη φορά βασίζεται στο DNA και στις αλλαγές που αυτό υφίσταται διαχρονικά.
Οι άρρωστοι ιστοί γερνάνε με διαφορετικούς ρυθμούς, με τους καρκίνους να επιταχύνουν το «ρολόι» κατά 36 χρόνια κατά μέσο όρο, πράγμα που ίσως εξηγεί γιατί ο καρκίνος είναι τόσο διαδεδομένος. Μάλιστα μερικοί καρκινικοί εγκεφαλικοί ιστοί από παιδιά έδειξαν βιολογική ηλικία άνω των 80 ετών. Σημειωτέον ότι η γήρανση των κυττάρων αποτελεί από μόνη της έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου.

Πηγή: http://www.economist.gr/index.php/2012-02-09-11-16-57/2012-02-09-11-20-46-85/16195-to-dna-deixnei-tin-pragmatiki-sou-ilikia

http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=724:to-dna-deixnei-tin-pragmatiki-sou-ilikia&Itemid=654

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τα λάθη της Google earth & της Περιφέρειας Ηπείρου.

 O Παγκόσμιος Χάρτης της Google earth δε γνωρίζω από ποια υπηρεσία παίρνει τα στοιχεία των ονομασιών των χωριών και των οικισμών, πάντως έχει πολλά λάθη.  
Από τις παρακάτω φωτογραφίες,  θα διαπιστώσετε ότι η έδρα του Δήμου μας  «ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ» βρίσκεται σε ένα χωράφι που τριγύρω είναι ερημιά.   Ένα μόνο σπίτι φαίνεται να έχει,  το σπίτι του Γιάννη Τ. Ντούλα.   

Εκείνοι που έδωσαν τα στοιχεία δεν διερωτήθηκαν πως η έδρα ενός τεράστιου σε έκταση Δήμου είναι σε μια περιοχή ακατοίκητη;;;;


Σε παρόμοιο σφάλμα υπέπεσε και η περιφέρεια Ηπείρου. Στην κομψότατη πινακίδα αναγράφεται ότι η Άνω Καλεντίνη απέχει 14 χιλιόμετρα απ τη διασταύρωση,  ενώ η πραγματική απόσταση είναι 10,2 χιλμ. 
Η απόσταση απ τη διασταύρωση ως το σημείο που η  Google τοποθέτησε την Άνω Καλεντίνη είναι πράγματι 14 χλμ.  

Προφανώς η Περιφέρεια χρησιμοποίησε τα στοιχεία της Google earth.  Ή η  Google earth   πήρε τα λαθεμένα στοιχεία από την περιφέρεια Ηπείρου;;; 


Το ένα λάθος φέρνει κι άλλα.  Οι προφέσορες της Περιφέρειας  σκέφτηκαν απλά και πρακτικά.
Η απόσταση απ τη διασταύρωση ως τα Μηλιανά ισούται με  «απόσταση Μηλιανά – Καλεντίνη + την απόσταση της Καλεντίνης»  Άρα  28+14=42 !  

Έτσι πολύ απλά οι αποστάσεις στην πολυτελέστατη πινακίδα γράφτηκαν λάθος. 
Κώστας Α. Παππάς ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2013

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Περικλής Μίγδος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


 Την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ανακοινώνει ο Περικλής Μίγδος και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν το 2010 να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
 Στην ίδια ανακοίνωση κωδικοποιεί τους λόγους που τίθεται επικεφαλής μιας νέας προσπάθειας συγκρότησης και διεύρυνσης της αυτοδιοικητικής κίνησης.

 Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει:
"Λίγο πριν τις εκλογές του 2010 ξαφνικά παρουσιάσθηκαν μεγάλα προβλήματα στις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να αναγκασθώ την τελευταία στιγμή να αποσύρω την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος Δήμαρχος. Συνέπεια αυτών ήταν τότε να θυσιάσω το «εγώ», να πικράνω και να στεναχωρήσω συνεργάτες και φίλους.
    Με την πάροδο του χρόνου τα επαγγελματικά τακτοποιήθηκαν οριστικά και απερίσπαστα πλέον, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συνδημοτών μου.
    Μετά από παρότρυνση παλιών συνεργατών και νέων φίλων, πήρα την απόφαση να κατέλθω ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, σε μια εποχή μάλιστα, απαξίωσης των θεσμών, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται η συστράτευση όλων μας.

    Η τοπική αυτοδιοίκηση ως αποκεντρωμένος θεσμός, ως κύτταρο της δημοκρατίας, ως τοπική εξουσία –  η πιο κοντινή στους πολίτες, αυτή την περίοδο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την ομπρέλα προστασίας των επιπτώσεων της κρίσης και παράλληλα να πρωτοστατήσει σε ένα σχεδιασμό ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς".
 
Περικλής Μίγδος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Γ.Καραϊσκάκη


Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τα μεγάλα έργα οδοποιίας Ολυμπία και Ιόνια

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.
Στη σημερινή  εκπομπή MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, προσκεκλημένος ήταν και ο υπουργός Μεταφορών & υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των δημοσιογράφων Μανώλη Αναγνωστάκη – Ιορδάνη Χασαπόπουλου.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα οδοποιίας  τόνισε ότι εντός ολίγων ημερών οι αναθεωρημένες συμβάσεις των οδών  ΟΛΥΜΠΙΑ, ΙΟΝΙΑ & Ε65 θα κατατεθούν για ψήφιση στη βουλή.   Όλα έχουν συμφωνηθεί με τις τράπεζες, την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και τις κατασκευαστικές εταιρίες.    20 και πλέον χιλιάδες  εργαζόμενοι θα απασχοληθούν με την επανεκκίνηση και την κατασκευή των μεγάλων έργων.
Ο υπουργός φάνηκε αισιόδοξος  ότι τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί λύση και για το κομμάτι της ΟΛΥΜΠΙΑΣ   ΠΑΤΡΑ –ΠΥΡΓΟΣ.

Εγώ προσωπικά το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον  θεωρώ ως τον  ικανότερο υπουργό της μεταπολίτευσης.  Ήταν ο μοναδικός υπουργός που όσες φορές πέρασε απ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης – Προστασίας του πολίτη ή και άλλα υπουργεία έφερε σημαντικά αποτελέσματα.
Αν πετύχει και την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων μπράβο του.
Κώστας Α. Παππάς. 

www.trikorfonews.gr Τα νέα της Ναυπακτίας

Η γέφυρα στο ποταμό Εύηνο  στα σύνορα των χωριών Περιθώρι και Άνω Βασιλικής. 23 - 5 - 2011


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ιόνια και Ολύμπια οδοί ένα βήμα πριν την υπογραφή νέων συμβάσεων

11 Νοεμβρίου 2013.
Στη μεγάλη σημασία της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε σήμερα τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤεπ) Βέρνερ Χόγιερ όσο και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί, Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, στη διάρκεια υπογραφής συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.

Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΕΤεπ, ελληνικού δημοσίου και εμπορικών τραπεζών αφορούν τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤεπ προς τη χώρα μας, μετά την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών, ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το 2012.
 

Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που έχει προκύψει στην κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων. Τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν στη Βουλή - αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο - οι αναθεωρημένες συμβάσεις παραχώρησης για τους μεγάλους οδικούς άξονες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η πρώτη είδηση ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν επισκέφτηκε την περιφέρεια Ηπείρου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη δήλωσε.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα ως τα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να μπουν οι υπογραφές στην τελική συμφωνία για τους μεγάλους οδικούς άξονες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ιόνια Οδός και ο Ε65.
Περιμένω την τελική έγκριση των οριστικών συμβάσεων από τις ελληνικές αρχές, η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και εγώ θα την υπογράψω. Πιστεύω ότι εντός του Νοεμβρίου θα έχει λήξει το θέμα!

Προ ημερών που ταξίδεψα  Αθήνα – Άρτα και Άρτα – Αθήνα, διαπίστωσα ότι από την Κόρινθο ως την Πάτρα τα εργοτάξια της Ολύμπιας οδού εργάζονται ικανοποιητικά.  Μάλιστα έκανα τη σκέψη ότι αν συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος του 2015 το μεγάλο έργο θα ολοκληρωθεί τουλάχιστο ως την Πάτρα.

Αντίθετα κανένα ίχνος εργασιών δεν παρουσιάζουν τα εργοτάξια της Ιόνιας οδού.
11 Νοεμβρίου 2013 Κώστας Α. Παππάς.   

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ας θυμηθούμε και κάποια ιστορικά γεγονότα, όχι και πολύ παλιά.

Στις 3 Νοεμβρίου του 1944, κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία Ελληνικό χαρτονόμισμα.

Πρόκειται για εκείνο των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα. Ωστόσο, η  ουσιαστική του αξία ήταν  σχεδόν  μηδαμινή.


Είναι το τελευταίο χαρτονόμισμα κατοχικών δραχμών, έστω και αν οι Γερμανοί έχουν αποχωρήσει ήδη από την Ελλάδα.




Γενικά, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπό την πίεση της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και του υπερπληθωρισμού, η δραχμή γνώρισε τη μεγαλύτερη απαξίωση στην ιστορία της. Τυπώθηκαν χαρτονομίσματα με ονομαστική αξία ακόμα και δισεκατομμυρίων δραχμών, που η ανταλλακτική τους αξία όμως ήταν μηδαμινή.

Το χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών ακολούθησε τις εκδόσεις των 5, 25 και 200 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων. Σε σημερινές τιμές και με βάση τη χρυσή λίρα Αγγλίας, η πραγματική αξία του δεν θα πρέπει να ξεπερνούσε τα σημερινά 10 λεπτά του ευρώ. Τελικά, αποσύρθηκε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Στην μετακατοχική περίοδο, έγιναν δύο νομισματικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα ένα σταθερό νόμισμα.

Η πρώτη έγινε τον Νοέμβριο του 1944, οπότε η υποτιμημένη δραχμή αντικαταστάθηκε με μια νέα, με ισοτιμία που ορίστηκε σε 50.000.000.000 παλιές δραχμές για κάθε 1 νέα.

Η δεύτερη μεταρρύθμιση σημειώθηκε μία δεκαετία αργότερα, το 1954, όταν η δραχμή αντικαταστάθηκε ξανά με μία νεότερη με αναλογία 1000 δραχμές προς 1 νέα.
 Πηγή: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  http://www.apocalypsejohn.com

ΣΧΟΛΙΟ  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:   Ο καθένας αντιλαμβάνεται  ότι αφού τα 100 δισεκατομμύρια δρχ. δεν είχαν καμία πραγματική  αξία, τα βιβλιάρια τραπεζών, τα λίγα ή και τα πολλά  προπολεμικά χιλιάρικα που είχαν στα σεντούκια  οι νοικοκυραίοι,  ήταν παντελώς άχρηστα.  Ως μοναδική αξία παρέμεινε μόνο η ακίνητη περιουσία, η οποία δεν φορολογήθηκε βάναυσα  όπως σήμερα.