Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ούτε οι Τούρκοι δεν είχαν βάλει τέτοιους φόρους στο Ραδοβύζι

Για πρώτη φορά φορολογούνται αυλές και κοτέτσια

31 Οκτωβρίου 2013.  Ενιαίος φόρος ακινήτων. 
Πολλοί οικισμοί του ορεινού δήμου Γ. Καραϊσκάκη έχουν λιγότερα από 10 σπίτια. Απέχουν πολλά χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας, από το σούπερ μάρκετ,  από το λύκειο, το γυμνάσιο, το δημοτικό σχολείο. Απέχουν ακόμα πολλά χιλιόμετρα από το πλησιέστερο παντοπωλείο και το πλησιέστερο καφενείο.  Λεωφορείο εκεί δεν πέρασε ποτέ.  Οι δρόμοι είναι χωμάτινοι και το χειμώνα κυκλοφορούν μόνο αγροτικά αυτοκίνητα. 
Τους λείπουν πολλά, αλλά  κάθε ιδιοκτήτης μιας τέτοιας κατοικίας έχει μεγάλη αυλή και πιο πέρα την αποθήκη του, το σταύλο  με τα ζωντανά του, το κοτέτσι με τις κότες του, τον κήπο του και τα χωράφια του.
Δυστυχώς όλα τα παραπάνω από το Υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζονται πολυτέλεια. Οι αυλές και τα χωράφια του κάθε αγρότη αφού είναι ανάμεσα στα λιγοστά σπίτια χαρακτηρίζονται πανάκριβα οικόπεδα του οικισμού, με φορολογικό συντελεστή 1,8 ευρώ ανά τ.μ.           
 Οικισμός Πηγή, 
κάτοικοι 20 (σύμφωνα με την απογραφή)  κατοικίες λιγότερες των 10 σε υψόμετρο  1000 μέτρων.

Η κατοικία του οικισμού Πηγή, που δείχνει το βέλος πρέπει να είναι 70 ως 80 τ.μ.  Κοτέτσι - μαντρί - αποθήκη  δεν ξεπερνούν  τα 60 μέτρα.  Όλος ο ιδιωτικός χώρος γύρω από την αποθήκη και το σπίτι θεωρούνται οικόπεδο 800 περίπου τ.μ.
Δίπλα είναι το χωράφι 1.200 περίπου τ.μ.  Το σπίτι με το προαύλιό του το μαντρί-αποθήκη και το χωράφι είναι εντός οικισμού. Αν ο ιδιοκτήτης  είναι «ειλικρινής» και τα δηλώσει όπως το Υπουργείο Οικονομικών τα χαρακτηρίζει (κατοικία και οικόπεδο δυο στρεμμάτων) θα πρέπει να πληρώνει ενιαίο τέλος ακινήτων (φόρο) πάνω από 3.600 ευρώ το χρόνο.
Θα πληρώσει κάτι λιγότερο από τον ιδιοκτήτη βίλας στην Εκάλη.  

Οι Τούρκοι ποτέ δεν άκουσα να επιβάλουν στους σκλαβωμένους Έλληνες τόσο σκληρούς φόρους.
Έ τότε,   πώς να μη φουντώσει η Ελλάδα από αναρχικούς και χρυσαυγίτες !!!  

¨Ενας από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Άνω Καλεντίνης είναι τα Πλακουτσαίικα.
Κάντε κλικ να μεγενθύνετε τη φωτογραφία. Θαυμάσετε την περιοχή και τα οικόπεδά της.
Κάθε χωράφι - οικόπεδο κατά το Υπουργείο Οικονομικών έχει χαράτσι 1,8 ευρώ ανά τ.μ.