Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αποκτήσαμε και γραμμή του Δημότη !


 "Ραδοβύζι Άρτας" Σχόλιο του συνεργάτη kapaka pappas


Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλλειπε.

Μειώθηκαν οι συντάξεις του ΟΓΑ, του  ΙΚΑ, ............ Κόπηκαν τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Άδειας,     πληρώνουμε τάλιρα να  γράψουμε εξετάσεις -  φάρμακα. Αυξήθηκε η συμμετοχή μας και στα  γεννόσημα.  Μειώθηκαν τα εισοδήματα, αυξήθηκαν τα χαράτσια. Χρωστάμε και της Μιχαλούς !

Παρά την υπόσχεση του κ. Δημάρχου,  δεν αποκτήσαμε δωρεάν internet,
   Αλλά είμαστε και ευτυχείς,  αποκτήσαμε τη 
"γραμμή του δημότη"  !!!!! 
"Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία" !    
"Να ζούμε καλύτερα" !!!
"Ο Δήμος για σένα!"   
"Μια κλήση, σου δίνει λύση!" 
(μου αρέσουν  πολύ, ούτε ο Ανδρέας …., το 81 δεν είχε τόσο ωραία συνθήματα)
"Το ΠΑΣΟΚ  στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία". 




«Η φτώχεια θέλει καλοπέραση». 
Αγαπητέ συνδημότη, όλη μέρα αγωνίζεσαι στα χωράφια να εξοικονομήσεις τα απαραίτητα του ζειν, αλλά επιστρέφοντας κουρασμένος στο σπίτι, έχεις τις ανέσεις σου.
Αντί να πάρεις τηλέφωνο 26810………,  δέκα ολόκληρα νούμερα,  να μην κουράζεσαι, παίρνεις μόνο Πέντε  νούμερα,  το 15415.   

Θα χρεωθείς το κάτι τις παραπάνω, αλλά  αισθάνεσαι σαν Ευρω-παίος !


Κύριε Δήμαρχε, δεν καταφέρατε να κάνετε έργα,  αλλά κάνατε τη "γραμμή του Δημότη", απ το ολότελα  είναι κι αυτό κάτι !

Εδώ στην Καλεντίνη δεν είδα να προστεθεί ούτε ένα λιθαράκι τα δυο τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω στα Μηλιανά;  
Επειδή αυτά τα πενταψήφια νούμερα, συνήθως είναι ακριβούτσικα,   θα ήθελα να απαντήσετε:   Τι κόστος έχει ανά λεπτό ένα τηλεφώνημα στο 15415;;  Είναι φτηνό  όσο και  τα δεκαψήφια;   


Μια διαφήμιση τη μέρα, τα προβλήματα τα κάνει πέρα 

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αυτοκτονία 40χρονου στο Ραδοβύζι

radovizi blogspot στο ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ14 minutes ago

Nεκρός βρέθηκε σήμερα το βράδυ (κυριακή 27-1-13) σε δύσβατη περιοχή του Δημαριού 40χρονος άνδρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αλλά και πληροφορίες του blog "Ραδοβύζι Άρτας" πρόκειται για αυτοκτονία. Πριν από λίγο στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία διενεργεί και  τις απαραίτητες έρευνες.


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δώρισε το σπέρμα του και τώρα... το πληρώνει!




Ένας άνδρας από το Κάνσας καλείται να πληρώσει διατροφή για το σπέρμα που "δώρισε"  σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων.



Ο Ουίλιαμ Μαρότα, ο οποίος δώρισε σπέρμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών, δήλωσε χθες σοκαρισμένος που το κράτος τον καλεί να πληρώσει διατροφή.

Ο 46χρονος είχε κάνει γραπτή συμφωνία με την Τζένιφερ Σράινερ και την Άντζελα Μπάουερ ότι δεν θα θεωρηθεί πατέρας του παιδιού ούτε θα κληθεί να πληρώσει διατροφή για το κοριτσάκι που σήμερα είναι τριών ετών.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο οι αρχές του Κάνσας κατέθεσαν αίτηση με την οποία ζητούν ο Μαρότα να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Του ζητούν, μάλιστα και την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων για τα ιατρικά έξοδα που συνδέονται με τον τοκετό.

Τώρα ο Μαρότα θα ζητήσει στις 8 Ιανουαρίου από δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα το οποίο βασίζεται σε πολιτειακό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο σπέρμα μπορεί κάποιος να δωρίσει μόνο μέσω γιατρού ώστε να μην έχει στη συνέχεια οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί που θα γεννηθεί. Ο Μαρότα δώρισε το σπέρμα του στις δύο γυναίκες απευθείας και όχι μέσω γιατρού ή κλινικής.

newsit
Πηγή: http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66480&Itemid=34

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκε νεκρός και ο τελευταίος Τούρκος σαμποτέρ των Ιμίων!


Όλοι οι Τούρκοι σαμποτέρ που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, είναι νεκροί...
Ο τελευταίος, ο Ενγκίν Ερκμάν, σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες, από μια ανεξήγητη διαρροή υγραερίου στο σπίτι του, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ κοιμόταν.

Ο Ερκμάν, 44 ετών, ήταν ο τελευταίος επιζών. Υπηρετούσε ως αξιωματικός του Ναυτικού και είχε αποστρατευθεί το 2011. Με τον θάνατό του, εξέλειπαν όλοι όσοι είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, και... μάλιστα κάτω από αδιευκρίνιστες ή μυστηριώδεις συνθήκες.

Κάποιοι μιλούν για «κατάρα» που χτύπησε όλοι την ομάδα. Άλλοι βλέπουν δάκτυλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που εκδικήθηκαν την ήττα των πολιτικών εκείνης της νύχτας, άλλοι πάλι δεν αποκλείουν και την εσωτερική αναμέτρηση μεταξύ τουρκικού στρατού και πολιτικών, επειδή σ’ εκείνη την επιχείρηση λέγεται ότι η πρωθυπουργός Τσιλέρ, έδρασε χωρίς την συγκατάθεση των στρατιωτικών.
Και γνωστού όντος ότι η τουρκική αεροπορία δεν επιχειρούσε (και τώρα το πράττει σπανιότατα, ίσως με ξένους πιλότους), αν δεν επενέβαιναν οι Η.Π.Α. στους πρόθυμους Έλληνες πολιτικούς, τα πράγματα μπορεί να ήταν καταστροφικά για την Τουρκία.
Αυτά όμως είναι υποθέσεις, και θα περάσει καιρός προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ας μείνουμε στα γεγονότα, και κυρίως στον πιο μυστήριο θάνατο που συνέβη, αυτόν του αρχηγού της ομάδας των σαμποτέρ, Ζεκί Σεν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής Αστυνομίας, βρέθηκε νεκρός τον Μάιο του 2003 στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου, ο Ζεκί δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς, οι οποίοι του επιτέθηκαν με μαχαίρια και τον τραυμάτισαν θανάσιμα (είχε ξενυχτήσει, επειδή γιόρτασε με φίλους του τα γενέθλιά του). Οι τρεις νεαροί - πάντα κατά την επίσημη ανακοίνωση- ήσαν ναρκομανείς, του ζήτησαν τσιγάρα, δεν τους έδωσε και τον μαχαίρωσαν. Κατόρθωσε να πάει στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Ο τουρκικός Τύπος άφησε υπαινιγμούς, μη μπορώντας να εξηγήσει πώς ένας άριστα εκπαιδευμένος σαμποτέρ, ηλικίας 34 ετών, δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει τρία ασθενικά άτομα. Είχαν βέβαια προηγηθεί και άλλοι μυστηριώδεις θάνατοι των εμπλεκομένων στην επιχείρηση, ιδιαίτερα με το «ατύχημα» που συνέβη το Νοέμβριο του 1996.
Κατέπεσε ένα ελικόπτερο στην Μαρμαρίδα (45 μίλια από τη Ρόδο) από άγνωστη αιτία και ένας αριθμός Τούρκων στρατιωτών που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων, βρήκε τον θάνατο (Καντίρ Σενέρ, Σελτζούκ Εσέδογλου, Αχμέτ Σεζγκίν και Τεβφίκ Όζδεμιρ.
Η ομάδα αυτή ασκούνταν υπό τις διαταγές του παραπάνω αναφερόμενου ταγματάρχη Ζεκί Σεν, αλλά ο ίδιος απουσίαζε, λόγω αδείας. Απουσίαζαν και άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Στον τουρκικό Τύπο δημοσιεύθηκαν σενάρια, είτε ότι ελληνικό Μιράζ τους κατέρριψε, είτε ότι ήταν ελληνικό υποβρύχιο που έβαλε με το πυροβόλο.

Ο Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε στη Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ, ενώ μετά από δύο μήνες οι άλλοι δυο σαμποτέρ - που απουσίαζαν - σκοτώθηκαν και αυτοί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Όλα αυτά τα μυστήρια, θα παραμείνουν μυστήρια μετά τον θάνατο και του τελευταίου επιζώντα και ίσως δεν μάθουμε ποτέ πώς εξολοθρεύθηκε όλη εκείνη η «Ομάδα Καρντάκ» (όπως αποκαλούν τις Ίμιες νήσους οι Τούρκοι).

diaforetikimatia.blogspot.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4580.html

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ένας γάτος παίζει με το αφεντικό του... τον παπά


Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;  Ο γάτος παρακολουθεί τις κινήσεις και με άνεση δίνει τη σωστή απάντηση !

Δείτε το βίντεο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Tο ανταμκό και το έρμο είναι ίδια

Ιστορία πρώτη
Ένας πρωτοθείος μου ο Γιώργος, είναι απ την Αλεξανδρούπολη.  Τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 80 μου είπε:
 Αυτές οι κρατικοποιήσεις και οι κοινωνικοποιήσεις δε μου αρέσουν καθόλου, κάποια μέρα θα δούμε ότι έκαναν στην Ελλάδα μεγάλη ζημιά. Άκου μια παλιά ιστορία.
Στο χωριό μου, ο κάθε  οικογενειάρχης είχε πολλά αλλά μικρά και διάσπαρτα κτήματα. Ο πατέρας μου και η πλειοψηφία των χωριανών αποφάσισαν με τη βοήθεια μηχανικού της Νομαρχίας, αφού καταμετρηθούν τα κτήματα να αφαιρεθούν τα σύνορα και ενωθούν όλα τα χωράφια.
Τα πρώτα χρόνια πολύ μεγάλα τεμάχια φυτεύτηκαν με ενιαία παραγωγή. Όλοι οι συνιδιοκτήτες τα πρώτα χρόνια εργάστηκαν με όρεξη και περιποιούνταν, τα σιτάρια, τα καλαμπόκια, τις πατάτες κλπ σα δική του σοδιά. Μεγάλες παραγωγές και καλές τιμές πώλησης ήταν τα πρώτα αποτελέσματα.

Αλλά μέσα σε τόσο κόσμο δεν λείπουν και οι τεμπέληδες και οι πονηροί και οι εκμεταλλευτές.  Μετά από μερικά χρόνια η παραγωγή έπεσε πολύ. Οι τεμπέληδες κάθονταν στο χωράφι όλη τη μέρα χωρίς να κάνουν τίποτα, οι πονηροί δεν είχαν χρόνο να εργαστούν στα χωράφια διότι "συντόνιζαν"  ή  "έλυναν Διοικητικά προβλήματα" και οι εκμεταλλευτές κανόνιζαν με τους εμπόρους πως θα κλέψουν στις τιμές και τις παραγωγές.  
Οι εργατικοί χωριανοί όλο και λιγόστευαν επειδή έβλεπαν το αλισβερίσι των  υπολοίπων.  Στην εικοσαετία η καρποφορία των χωραφιών έπεσε στο 1/3 της αρχικής.
Τελικά ξαναμοίρασαν τη γη και ο καθένας ανέλαβε να καλλιεργεί τα χωράφια του !!!  (τάδε έφη Γιώργος Γραμενίδης ετών σήμερα 86).


Ιστορία δεύτερη
Πριν 10 περίπου χρόνια, ο Πεθερός μου διηγήθηκε άλλη μια ιστορική πραγματικότητα.
Ο πατέρας μου είπε, με άλλους 19 συντοπίτες,  αποφάσισαν να φτιάσουν ένα εργοστάσιο  - λιοτριβειό,  που έλειπε στην περιοχή μας.  Όλοι διέθεσαν από ένα μεγάλο ισόποσο κεφάλαιο και συγκέντρωσαν τα μισά και πλέον  χρήματα από εκείνα που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του εργοστασίου. Το υπόλοιπο κεφάλαιο το πήραν από την τράπεζα συνυπογράφοντας δάνειο.  

ΟΙ 20 αποφάσισαν όταν αλέθουν οι ίδιοι τις ελιές τους να πληρώνουν και 10% παραπάνω απ ότι οι μη μέτοχοι της περιοχής για να εξοφλήσουν γρηγορότερα το δάνειο στην τράπεζα.  Όρισαν 5μελές συμβούλιο και όλα πήγαιναν κατ ευχή ! 
Πέρασαν μερικά  χρόνια το δάνειο εξοφλήθηκε, το 10% καταργήθηκε, αλλά  συμβούλιο  δεν μοίραζε τα κέρδη,  επειδή ήθελε να επεκτείνει το εργοστάσιο. Πέρασαν πολλά ακόμη χρόνια, πολλοί από τους 20 γερόντους πέθαναν και το 5μελές συμβούλιο παρέμεινε το ίδιο.
Πριν πολλά χρόνια το 5μελές συμβούλιο διέθεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο από τα έσοδα του εργοστασίου και με νέο δάνειο έφερε καινούργια Ιταλικά μηχανήματα που πράγματι είχαν τη δυνατότητα να αλέθουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ελαιών και να παράγουν  καλλίτερη ποιότητα λαδιού.
Το 5μελές χωρίς ποτέ να μοιράσει κέρδη και χωρίς να δώσει ποτέ λογαριασμό στους μετόχους που όλο πλήθαιναν επειδή  πέθαιναν οι γέροντες, αντικατέστησε και πάλι τα μηχανήματα του εργοστασίου.  Δυστυχώς τα νεότερα μηχανήματα δεν παράγουν την άριστη ποιότητα λαδιού των παλαιοτέρων.

Οι ίδιες οικογένειες δυστυχώς εκμεταλλεύτηκαν τα χρήματα των άλλων 15 μετόχων.  Σίγουρα σε τόσα χρόνια υπήρξαν και κέρδη τα οποία δεν διανεμήθηκαν ποτέ και με διάφορους τρόπους μπήκαν στις τσέπες κάποιων.
Ο πατέρας μου είχε μόνο εμένα και εγώ ακόμη και σήμερα διεκδικώ το 1/20 ή καθένα απ τα 4 παιδιά μου το 1/80.  Οι υπόλοιποι 19 γέροντες είχαν περισσότερα από 80 παιδιά (αγόρια & κορίτσια).  Από τους 80 περίπου οι 60 πέθαναν και οι δικαιούχοι σήμερα,  διάσπαρτοι σ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο! ξεπερνούν τους 250 !!!  
Σήμερα απ ότι πιστεύω  αποθέματα κερδών δεν υπάρχουν, επειδή  αυτοί που το διοικούν τα μοιράζονται !!!
Τα μηχανήματα ήδη πάλιωσαν και μόλις αρχίσουν να παρουσιάζονται ζημιές, κανείς δεν διατίθεται να πληρώσει και το εργοστάσιο θα εγκαταλειφτεί !!!  
(τάδε έφη ο πεθερός μου ετών σήμερα 85).

Πράγματι τον τελευταίο χρόνο το εργοστάσιο δε δούλεψε έμμεινε κλειστό.  Ούτε πρόκειται να ξαναδουλέψει, εκτός αν κάποιοι πονηροί το πουλήσουν σε ιδιώτη, τσεπώνοντας ότι απέμεινε !!!

Αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, σε περιοχή του Αποκόρωνα !!!     
       
Επομένως,  αγαπητοί μου συμπολίτες,  εδώ στην Ελλάδα «το αντανμκό και το έρμο» ήταν, είναι και θα είναι «ίδια».   
 Νοέμβρης 2012.  Κώστας Α. Παππάς

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Φάρσα

Αν είστε φοβητσιάρηδες καλλίτερα να μην τη δείτε 

Madonna -  Κρυφή κάμερα - fantasma σε χώρο στάθμευσης 



Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Μήτσος μέσα στο "κουτί"

Ο Παντελής   ήταν ιδιοκτήτης λεωφορείου και εκτελούσε τη γραμμή  ΧΕΛΩΝΑ – ΑΡΤΑ – ΧΕΛΩΝΑ.    Με τα λεωφορεία τότε, λόγω έλλειψης άλλων μεταφορικών μέσων εκτελούνταν  και οι πάσης φύσεως μεταφορές εμπορευμάτων.  Σημειωτέον είναι ότι τα λεωφορεία  δεν είχαν τα σημερινά αμπάρια. Όλα τα εμπορεύματα τα ανέβαζαν στην οροφή από  εξωτερική σκάλα, που ήταν ενσωματωμένη στη σκάρα των λεωφορείων.  Η οροφή όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες,  ήταν ειδικά διαμορφωμένη για την ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων.


 Μια γριά ήταν ετοιμοθάνατη και οι οικείοι ζήτησαν απ τον  Παντελή  να τους φέρει ένα "κουτί"  (κάσα – φέρετρο) από την Άρτα. Ο Παντελής  πρόθυμος όπως πάντα, αγόρασε το κουτί και το ανέβασε στην οροφή με διάφορα άλλα εμπορεύματα της ημέρας. Τα καθίσματα ήταν πολύ λίγα, το λεωφορείο γέμισε με καθιστούς και όρθιους επιβάτες. Ένας απ τους επιβάτες, ο Μήτσος  απ  το Κλειδί,  επειδή δε χωρούσε ούτε όρθιος, ανέβηκε στην οροφή στο χώρο μεταφοράς των εμπορευμάτων. 




Στη διαδρομή άρχισε να βρέχει γι αυτό μπήκε μέσα στο "κουτί,"  το οποίο σκέπασε με το κάλυμμά του.  Ενώ η βροχή σταμάτησε ο Παντελής  καθ οδόν  συνάντησε τον Χριστόφορο   απ τη Χελώνα  και του λέει:  
Ανέβα και συ πάνω, μέσα δε χωράς.  

Ο Χριστόφορος  ανέβηκε στην οροφή  και έκατσε πλάι απ την κάσα.  Ο Μήτσος,  επειδή μέσα στο "κουτί"  ένοιωθε κάπως άβολα,  κάποια στιγμή,  ανασήκωσε λίγο το κάλυμμα και έβγαλε έξω το χέρι να δει αν βρέχει.  Ο Χριστόφορος  βλέποντας το χέρι να βγαίνει απ την κάσα, χάνει την ψυχραιμία του και έντρομος δίνει ένα σάλτο και πηδά απ την οροφή στο έδαφος. 
Ευτυχώς που ο δρόμος ήταν χωμάτινος με ροδιές και το λεωφορείο δεν έτρεχε. Ο Χριστόφορος  την έβγαλε φτηνά με μερικά κατάγματα.....           


Μια πραγματική ιστορία με εικονικά ονόματα «κάθε ομοιότητα με πρόσωπα είναι συμπτωματική» 

ΑΦΗΓΗΣΗ: Dimos ..... 

ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Κώστας Α. Παππάς 
http://radovizi-artas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9.html 


Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Επιθεωρητής, το γαϊδούρι, ο δάσκαλος και τα κόμ(μ)ατα...



ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΗΤΕ...ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ !!!


Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε μ' ένα μουλάρι σ' ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.
Στο δρόμο που επήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά: «Δε μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή Bασιλικός;». «Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης. «Α, το γαϊδούρι» σχολίασε ο επιθεωρητής.
Ο αγωγιάτης όμως ήταν Βενιζελικός και φίλος του δασκάλου και έτρεξε να μεταφέρει στον δάσκαλο τη στιχομυθία. «Το και το, δάσκαλε. Σε είπε γαϊδούρι».
Την επομένη μπαίνει ο επιθεωρητής στην τάξη και ρωτά το ..... δάσκαλο ποιο είναι το μάθημα της ημέρας. «Τα σημεία της στίξεως», απαντά ο δάσκαλος. «Ας δούμε, λοιπόν, τι ξέρουν τα παιδιά», λέει ο επιθεωρητής.
Ο δάσκαλος σήκωσε ένα μαθητή, τον Σήφη, στον πίνακα και του είπε να γράψει τη φράση:
"Ο επιθεωρητής είπε, (κόμμα), ο δάσκαλος είναι γαϊδούρι. (τελεία)"


Αφού, έκπληκτος ο μαθητής, το έγραψε, τον ρωτά ο δάσκαλος: «Ποιος είναι, παιδί μου, γαϊδούρι;». «Ο δάσκαλος», ψέλλισε ο μαθητής. «Και ποιος το είπε;». «Ο επιθεωρητής, κύριε». «Ωραία», είπε ο δάσκαλος. «Σβήσε τώρα το κόμμα και βάλ' το αλλιώς»:
"Ο επιθεωρητής, (κόμμα), είπε ο δάσκαλος, (κόμμα), είναι γαϊδούρι. (τελεία)"


Μόλις τελείωσε ο μαθητής, τον ρωτά ο δάσκαλος: «Ποιος είναι τώρα, παιδί μου, το γαϊδούρι;». «Ο επιθεωρητής», απαντά δειλά ο μαθητής. «Και ποιος το είπε;» «Ο δάσκαλος», απαντά ο μαθητής.
Οπότε στρέφεται ο δάσκαλος στην τάξη και λέει: «Είδατε παιδιά τι κάνουν τα κόμματα; Πότε βγάζουν γάιδαρο τον επιθεωρητή και πότε το δάσκαλο».!
Είπε μονολογώντας ο παππούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη τηλεόραση που ανακοίνωνε και νέες μειώσεις στις συντάξεις: 
Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει: 
«Να προσέχετε τα κόμματα! Ένα λάθος κόμμα, μπορεί να σας χαλάσει τελείως τη σύνταξη!» 

"Έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε."

Πηγή: http://kostaskordatos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7053.html
      in Karpathos 23 Φεβρουαρίου 2012 http://www.inkarp.com/ipb/index.php?showtopic=79533

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Πότε θα πάρω σύνταξη απ το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ



Το ΙΚΑ για διευκόλυνσή σας  έχει μια εφαρμογή. Αν συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην εφαρμογή με κλικ στην Αναζήτηση θα λάβετε απάντηση για το αν έχετε αποκτήσει ή όχι συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Για να μπείτε στην εφαρμογή κάντε κλικ  εδώ  





Διαβάστε και ενημερωθείτε  
Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1-1-1993
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ
(Γενικές κατηγορίες (Ν. 1902/90, Ν. 3655/2008,Ν.3863/10,αρθ.10 παρ..11-εγκ.57/10).)
Συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες ασφάλισης
Συνταξιοδότηση με τις Διατάξεις της 35/ετίας
Συνταξιοδότηση με τις Διατάξεις της 35/ετίας (ΒΑΡΕΑ)
Συνταξιοδότηση με 10.000 Ημέρες Ασφάλισης
Συνταξιοδότηση με τα ΒΑΡΕΑ
Συνταξιοδότηση με 11.100 Ημέρες Ασφάλισης
Συνταξιοδότηση Μητέρων και Χήρων Πατέρων με ανήλικα παιδιά
Συνταξιοδότηση Μητέρων και Πατέρων με ανάπηρα τεκνα και Σύζυγοι Αναπήρων
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ
(Ν. 1902/90, άρθρο 27, Ν.3863/10,αρθρο 10 παρ.13 εγκ. 57/10).
Συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες
Συνταξιοδότηση με 10.000 ημέρες
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οικοδόμοι
Προσωπικό Ο.Τ.Α.
Τυφλοί
Παραπληγικοί-τετραπληγικοί
Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία
Νεφροπαθείς
Πάσχοντες από αιμορροφιλία τύπου Α ή Β - Υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
Υποβληθέντες σε μεταμόσχευση μυελού των οστών/πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία-τετραπληγία/ακρωτηριασμένοι στα δύο άνω ή κάτω άκρα ή στο ένα άνω και ένα κάτω άκρο
Εργαζόμενοι σε υπόγειες στοές μεταλλείων-λιγνιτωρυχείων
Ασφαλισμένοι νέων ασφαλιστικών περιοχών & επαγγελματικών κατηγοριών
Κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενα πρόσωπα
Αλλες ειδικότητες
Δεύτερη Σύνταξη Γήρατος
Μετατροπή Σύνταξης

  Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά από 1.1.1993
Πλήρη Σύνταξη
Μειωμένη Σύνταξη
Ειδικά Επιδόματα

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Λαμία: Έπαθαν σοκ με αυτό που βρήκαν στην κοιλιά του


Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρυσαν. ....

Ούτε ένα ούτε δυο, αλλά 52 σακουλάκια λευκού θανάτου είχε καταπιεί ο 29χρονος, που χθες διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν, έπαθαν σοκ, όταν βρήκαν στη κοιλιακή χώρα, 52 σακουλάκια με ηρωίνη, το βάρος της οποίας έφτανε τα 630 γρ όπως αναφέρει το lamiareport.gr

Ο νεαρός, που φέρεται να είναι από την Γκάνα και να έχει Ιταλική υπηκοότητα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 29χρονος ταξίδευε με λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη για Αθήνα. Όταν το λεωφορείο έκανε στάση στις 9:30΄ χθες το πρωί σε πρατήριο της εθνικής οδού έξω από τη Λαμία, οι συνεπιβάτες του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν, αφού ο 29χρονος "κοιμόταν" βυθισμένος στη θέση του, σχεδόν από την αρχή του ταξιδιού.
Αμέσως διαπίστωσαν ότι όλες αυτές τις ώρες δεν κοιμόταν, αλλά κάτι σοβαρό είχε συμβεί, αφού ο νεαρός αλλοδαπός ήταν αναίσθητος, σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ο 29χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας. Οι γιατροί μετά από εξετάσεις και ακτινοσκοπικό έλεγχο έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι είχε καταπιεί αρκετά "σακουλάκια" με ναρκωτική ουσία.

Φυσικά για το συμβάν έχει ενημερωθεί το τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, που ερευνά την υπόθεση.
Πηγή: Blogariseto

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα τεκμήρια φορολόγησης

To Υπουργείο Οικονομικών εύχεται: Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με φουσκωμένα πορτοφόλια
και συνιστά: Μην αποκρύβετε εισοδήματα, κίνδυνος κατάσχεσης πρώτης κατοικίας.
Έχετε VC στην κατοικία σας ;;;
Γιατί ρωτάτε ;;;
Τα  VCείναι τεκμήρια απόκρυψης υψηλών εισοδημάτων .....