Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μέσω internet οι βεβαιώσεις σύνταξης συνταξιούχων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Παρασκευή 17-5-2013. Μέσω διαδικτύου θα εκδίδονται, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για το τρέχον έτος 2013, που αφορούν τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012. Έτσι για πρώτη φορά, δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά οι βεβαιώσεις συντάξεων ΙΚΑ.  Οι συνταξιούχοι  θα μπορούν να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας, μεταβαίνοντας στην ιστοσελίδα του   ΙΚΑ       https://apps.ika.gr/eTax                      

Επίσης σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι: 
α) Φέτος όλες οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά,  από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 
β) Τα εισοδήματα που προέρχονται από συντάξεις θα είναι προσυμπληρωμένα (Ένας έλεγχος αν τα προσυμπληρωμένα ποσά είναι σωστά είναι οπωσδήποτε απαραίτητος).
γ) Όσοι χρήστες είχαν υποβάλλει παλαιότερα ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά δεν πήραν κλειδάριθμο, με τους ίδιους κωδικούς μπορούν και φέτος να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση.  




3 σχόλια:

  1. Α. Το Δεκέμβρη (στο εκκαθαριστικό μου δ΄ τρίμηνο 2011) αναγράφεται «ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΦΕΙΛΩΝ = Ο» ΜΗΔΕΝ.
    Τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ εντελώς αδικαιολόγητα εμφανίζεται παρακράτηση «Λοιπές οφειλές» =179,23 ευρώ. Τον ΑΠΡΙΛΗ εντελώς αδικαιολόγητα εμφανίζεται παρακράτηση «Λοιπές οφειλές» = 71,78 ευρώ. Για τα ποσά αυτά στο παρελθόν είχα διαμαρτυρηθεί στο πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ και μου απάντησαν «δεν ξέρουμε από πού προέρχονται, θέλουν πολύ ψάξιμο». Σήμερα διερωτώμαι μήπως είναι κάποιες αυθαίρετες κρατήσεις ΙΚΑ για το χαρτί που τυπώνουν & μας στέλλουν τα εκκαθαριστικά; με αποτέλεσμα να είναι πράγματι δικό μου εισόδημα και γι αυτό εμφανίστηκαν στο ετήσιο εκκαθαριστικό μου «ΛΟΙΠΕΣ (δαπάνες) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ» απ το ακαθάριστο εισόδημά μου;

    Β. Οι αναδρομικές μειώσεις-περικοπές (ν.4051/12) ΙΑΝ.-ΦΕΦ.-ΜΑΡΤ.-ΑΠΡ. 2012, συνολικού ποσού 296,10, εμφανίζονται στο ετήσιο εκκαθαριστικό μου ως «ΛΟΙΠΕΣ (δαπάνες) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ» απ το ακαθάριστο εισόδημά μου. Αντίθετα οι ίδιες μειώσεις-περικοπές (ν.4051/2012) από το Μάη ως το Δεκέμβρη αφαιρούνται κανονικά απ το ακαθάριστο ετήσιο εισόδημά μου. Αυτό είναι τελείως τρελό!

    Γ. Στο ετήσιο εκκαθαριστικό της Γυναίκας εμφανίστηκε ένα μόνο παράδοξο !
    Κάθε μήνα γινόταν παρακράτηση αλληλεγγύης το ποσό των 10,44 ευρώ. Συνολικά της παρακράτησαν 10,44Χ 12= 125,28 ευρώ.
    Στο ετήσιο εκκαθαριστικό της εμφανίζονται «ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ» = 104,40 ευρώ, που ως φόρος δεν αφαιρείται βέβαια απ το ακαθάριστο εισόδημα και το υπόλοιπο ποσό αλληλεγγύης των 20,88 ευρώ, εμφανίζεται «ΛΟΙΠΕΣ (δαπάνες) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ» από το ακαθάριστο εισόδημά της.
    Αυτό δεν είναι κάτι αθώο όπως προφανώς φαίνεται. Στον πίνακα 8 κωδ. 333 (ποσό που παρακρατήθηκε, για ειδική εισφορά αλληλεγγύης …….) της φορολογικής της δήλωσης, θα εμφανιστεί το ποσό των 104,40 αντί του ορθού 125,88. Στην εκκαθάριση της φορολογικής της δήλωσης θα ξαναπληρώσει το ποσό αλληλεγγύης των 20,88 ευρώ!
    Εγώ αυτά δεν τα χαρακτηρίζω λάθη μηχανογράφησης, αλλά κουτοπονηριές φοροκλοπής !!!! Πιστεύω δε, ότι κάποιοι τα κάνουν εσκεμμένα μετά από προφορική εντολή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα 27 Μαΐου 2013 πέρασα από τα γραφεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ. Αναγνώρισαν τα λάθη και υποσχέθηκαν ότι σε μια εβδομάδα θα τα διορθώσουν ΟΛΑ.
    Επομένως συνιστώ να μην τυπώνετε εκκαθαριστικά αυτή τη βδομάδα, έχουν πολλά λάθη ! Τυπώστε τα μετά από μια εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ σας στη στήλη «ΛΟΙΠΕΣ (ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ» έχει κάποιο ποσό, τότε στη βεβαίωσή σας κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει λάθος. Διαβάστε περισσότερα στο σύνδεσμο http://anokalentini.blogspot.gr/2013/05/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος