Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Λάθη στις Βεβαιώσεις συντάξεων

Μετά από συγκρίσεις των τριμηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων και της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ της σύνταξής μου  διαπιστώθηκαν τα παρακάτω λάθη !!!!

Α. Το Δεκέμβρη (στο εκκαθαριστικό μου  δ΄ τρίμηνο 2011) αναγράφεται «ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΦΕΙΛΩΝ =  Ο»   ΜΗΔΕΝ.
Τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ εντελώς αδικαιολόγητα εμφανίζεται παρακράτηση «Λοιπές οφειλές»  =179,23 ευρώ.  Τον ΑΠΡΙΛΗ  εντελώς αδικαιολόγητα εμφανίζεται παρακράτηση  «Λοιπές οφειλές» = 71,78 ευρώ. Για τα ποσά αυτά στο παρελθόν είχα διαμαρτυρηθεί στο πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ  και μου απάντησαν «δεν ξέρουμε από πού προέρχονται,  θέλουν πολύ ψάξιμο».  Σήμερα διερωτώμαι μήπως είναι κάποιες αυθαίρετες κρατήσεις ΙΚΑ για το χαρτί που τυπώνουν &  μας στέλλουν τα εκκαθαριστικά;  με αποτέλεσμα να είναι πράγματι  δικό μου εισόδημα και γι αυτό εμφανίστηκαν στην ετήσια ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  μου «ΛΟΙΠΕΣ (δαπάνες)  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ» απ το ακαθάριστο εισόδημά μου;
   
Β.  Οι αναδρομικές μειώσεις-περικοπές (ν.4051/12)  ΙΑΝ.-ΦΕΦ.-ΜΑΡΤ.-ΑΠΡ. 2012, συνολικού ποσού  296,10,  εμφανίζονται στην ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  μου ως «ΛΟΙΠΕΣ (δαπάνες)  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ» απ το ακαθάριστο εισόδημά μου.   Αντίθετα οι ίδιες μειώσεις-περικοπές (ν.4051/2012)  από το Μάη ως το Δεκέμβρη αφαιρούνται κανονικά απ το ακαθάριστο ετήσιο εισόδημά μου. Αυτό είναι τελείως τρελό!

Γ. Στη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ της Γυναίκας εμφανίστηκε ένα μόνο παράδοξο !
Κάθε μήνα γινόταν παρακράτηση αλληλεγγύης το ποσό των 10,44 ευρώ. Συνολικά της παρακράτησαν 10,44Χ 12= 125,28 ευρώ.
Στη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ της εμφανίζονται «ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ» = 104,40 ευρώ,  που ως φόρος δεν αφαιρείται βέβαια  απ το ακαθάριστο εισόδημα και το υπόλοιπο ποσό αλληλεγγύης των 20,88 ευρώ,  εμφανίζεται  «ΛΟΙΠΕΣ (δαπάνες)  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ» από το ακαθάριστο εισόδημά της.
Αυτό δεν είναι κάτι αθώο όπως προφανώς φαίνεται. Στον πίνακα 8 κωδ. 333 (ποσό που παρακρατήθηκε,  για ειδική εισφορά αλληλεγγύης …….)  της φορολογικής της δήλωσης, θα εμφανιστεί το ποσό  των 104,40 αντί του ορθού 125,88.  Στην εκκαθάριση της φορολογικής της δήλωσης θα ξαναπληρώσει το ποσό αλληλεγγύης των 20,88 ευρώ!

Όσους φίλους ρώτησα μου απάντησαν όλοι ότι υπάρχουν λάθη. Ένας μάλιστα μου είπε ότι όλες οι αναδρομικές περικοπές χαρακτηρίστηκαν ως  ποσά "ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ" από το φόρο.  Το  ποσό είναι μεγαλύτερο των 2.000 ευρώ ενώ έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ.  
Φίλε Τόμη και στα έκοψαν από τη σύνταξη και θα στα φορολογήσουν !!!!  μπράβο τους ! 

Παντού  λάθη, λάθη, λάθη  ....... 

Εγώ αυτά δεν τα χαρακτηρίζω λάθη μηχανογράφησης, αλλά κουτοπονηριές φοροκλοπής !!!!  Πιστεύω δε,  ότι κάποιοι τα κάνουν εσκεμμένα μετά από προφορική εντολή !  

Σήμερα 27 Μαΐου 2013 πέρασα από τα γραφεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ.  Αναγνώρισαν τα λάθη και υποσχέθηκαν ότι σε μια εβδομάδα θα τα διορθώσουν ΟΛΑ.  Επομένως συνιστώ να μην τυπώνετε εκκαθαριστικά αυτή τη βδομάδα, έχουν πολλά λάθη !   Τυπώστε τα  μετά από μια εβδομάδα.   

3 σχόλια:

  1. Παρακολουθήστε σκεπτικό κρατικού φορέα.
    Όπως προείπα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναγνώρισε τα λάθη και θα τα διορθώσει σε μια εβδομάδα – μάλλον σε δυο πιστεύω εγώ.
    Μέχρι τότε δεν έκλεισαν το σύστημα (σήμερα λειτουργεί κανονικότατα). Όσοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη θα τυπώσουν τις λαθεμένες ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, βάσει αυτών θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και θα πληρώσουν περισσότερο φόρο !!!!!!!!!!!!!!
    Θαυμάστε τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κώστα Α. Παππά, μια και βλέπω πως είσαι πολύ καυστικός απέναντι στη Δημόσια Διοίκηση, και γενικά σε κόβω από αυτούς που θεωρούν πως φταίει για τα πάντα το Δημόσιο και πιστεύεις ακράδαντα στον ιδιωτικό τομέα, μάθε πως τις βεβαιώσεις αυτές της βγάζει ιδιωτική εταιρία (intrasoft).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε όντως είμαι λίγο καυστικός με τη Δημόσια Διοίκηση. Δημόσιος υπάλληλος ήμουν και εγώ, αλλά σε μια άλλη εποχή. Τότε όταν ο υπάλληλος έκανε λάθος σε βάρος του πολίτη τιμωρούνταν. Σήμερα κάνουν ένα λάθος σε βάρος της πλειοψηφίας των συνταξιούχων, δεν ανακοινώνουν ότι έγινε λάθος, ούτε κλειδώνουν το σύστημα μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις. Τη στάση αυτή των υπευθύνων την θεωρώ επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !!!

      Διαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος