Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η βία ή η καλοσύνη, δεν εξαρτάται ούτε από την αριστερά, ούτε από τη δεξιά, εξαρτάται από το χαρακτήρα των ανθρώπων


Απόσπασμα από βιβλίο του Ανδρέα Παππά σελ 546, κατά την περίοδο που υπηρετούσε ως 20χρονος φαντάρος  στο Ε.Δ.Ε.Σ. (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος).
…………………………………………………………
    Κάποια άλλη μέρα πήγα στο χωριό να ειδώ τους χωριανούς μου, που  νόμιζα πως στεγάζονταν στο σχολείο, αλλά  είχαν βγει σε φυλάκια.
     Προς το παρόν εκεί (στο σχολείο) βρίσκονταν στρατιώτες των Μ.Α.Υ. (Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου)  και είχαν δυο κρατούμενους που τους ξυλοκοπούσε κάποιος "Θεόδωρος".

Κατηγορούνταν ότι ναρκωπέδωσαν ορισμένα σημεία κοντά στη γέφυρα του 
Αυλακιού . Ήταν κάποιος Μπλάνης  κι’ ένας Ράγιος. Ο τελευταίος στέκονταν μαζεμένος σε μια γωνία του σχολείου, χλωμός  και πνιγμένος μέσα στα αίματα. Τον πλησίασα, του έδωσα μια τσιγάρα και του την άναψα  ο ίδιος με σπίρτο. Με την πρώτη ρουφηξιά τον αρπάζει ο βασανιστής του, o "Θεόδωρος", τον πετάει κάτω και γυρίζοντας προς εμένα  είπε.
            Αυτουνού δίνεις τσιγάρο συνάδελφε;  Αυτός να τι θέλει !!  τραβάει  το μαχαίρι που φορούσε στο  ζωνάρι, απ’ τη θήκη  και του κόβει το αυτί  ακαριαίως,
        Ο συνάδελφός του ,  ο Φώτης Ζαχάρης,  που βρίσκονταν κοντά στην πόρτα,  τον πλησίασε και κάτι του ψιθύρισε.  Αμέσως εκείνος του απαντάει φωναχτά. Α….   γι’ αυτό με θέλεις !!
 Παρ’ όλου που αηδίασα, παρακολούθησα ακόμα την απάνθρωπη εκείνη σκηνή. Αφήνει εκείνον  και παίρνει τον Μπλάνη  με τις κλωτσιές  και τον οδηγεί πίσω απ’ το σχολείο, όπου υπήρχε σχολικός κήπος,  περίπου δέκα τετραγωνικά μέτρα μπαζωμένα χώματα.  Τον βάνει στη «φάλαγγα» και τον χτυπάει στα πόδια με ένα καδρόνι με όλη  τη δύναμή του, ενώ εκείνος ούρλιαζε σπαρακτικά. Αφού κουράστηκε  τον έλυσε από τη φάλαγγα, τούδωσε μια σπρωξιά με το πόδι και τον πέταξε κάτω από ένα τοίχο!! 
     Τα στοιχεία του,  μου τα έδωσε ο Φώτης, μετά που επιστρέψαμε στο χωριό μας.  Το ψευδώνυμο «Γρέτζελος»  είχε ο βασανιστής.
           Ο Γρέρζελος, καθώς πληροφορήθηκα,  δεν είχε καλό θάνατο. Νέο, τον ταλαιπώρησε  ο Καρκίνος και πέθανε με πόνους.

Απόσπασμα από βιβλίο του Ανδρέα Παππά  σελ  586
………………………………………….
Παρ’ όλα αυτά, στα σουρουπώματα που μπήκαμε στο χωριό, οι κάτοικοι μας  φέρθηκαν πολύ  ευγενικά και μας προσκάλεσαν να πάμε κατά παρέες στα σπίτια τους να μας φιλοξενήσουν.  
Εγώ είχα δώσει προσοχή και ήθελα να ειδώ τον φίλο μας τον Νίκο Μπάτζιο, αλλά εκείνος δεν εμφανίστηκε στην συγκέντρωση , ίσως από επιφύλαξη. Είδα όμως ένα παιδάκι μικρό ανάμεσα στους μεγάλους  σαν κάτι να γύρευε και δεν αποφάσιζε.  Έμεινε να κοιτάζει  σαν χαζό, παρ’ όλου που τα μάτια του άστραφταν από  την εξυπνάδα.  Αφού κι εγώ κάτι γύρευα από περιέργεια το ρώτησα. Τι ζητάς μικρέ; Το παιδάκι φοβισμένο, άρχισε να μασάει τις λέξεις από μία, μία  Έναν,- ναν, - ναν λοχία. Τώρα κατάλαβα περί τίνος πρόκονταν  και το ρώτησα.
__Τίνος είσαι παιδί μου; Πέσε μου εμένα μη φοβάσαι. Εγώ είμαι φίλος σου.!
__Είμαι του Νίκου Μπάτζιου.
__Μπράβο.!   Τι σου είπε ο πατέρα σου;
__Μου είπε να πω του λοχία να πάρει και το στρατιώτη και να πάμε μαζί στο σπίτι μας.
__Έλα μαζί μου του είπα και το παρέδωσα στον λοχία λέγοντας. Αυτό είναι παιδί του φίλου μας του Νίκου, το έστειλε ο πατέρας του και θέλει να μας συναντήσει. Μπήκε μπροστά το παιδί κι εμείς το ακολουθήσαμε, μέχρι την πόρτα του σπιτιού.
Ανεβαίνοντας δυο, μα τρία σκαλοπάτια, έξω από την πόρτα στη λότζα, μας περίμεναν ο Νίκος με τη νεότατη γυναίκα του με ανοιχτές τις αγκαλιές. Άρχισαν να μας φιλούν και να μας σπρώχνουν μέσα στο σπίτι τους. Η φιλοξενία εκείνης της βραδιάς από το αντρόγυνο Νίκου Μπάζιου, δεν περιγράφεται. Θυμάμαι κάναμε και γράμματα στα σπίτια μας και τα αφήσαμε εκεί να μας τα ταχυδρομήσει, διότι ο ταχυδρόμος, μια φορά την βδομάδα περνούσε στο λόχο.
 ..................................
Το Νίκο παλαιότερα, τον είχαν συλλάβει για αριστερό και αφού δεν του βρήκαν ενοχή,  τον παρέδωσαν στο λοχία Χρήστο Σάννα και σ εμένα με την εντολή αφού απομακρυνθούμε απ το λόχο,  να τον δείρουμε και να τον αφήσουμε ελεύθερο.  Χωθήκαμε σε κάτι κοντοέλατα  και ο Χρήστος του λέει:
Eμείς είμαστε απ το ίδιο χωριό και αποφασίσαμε να μη σε δείρουμε. Αφού βγάλεις κάποια ουρλιαχτά, σκάστο τρέχοντας για το χωριό σου. Δεν πρέπει να καταλάβουν οι άλλοι ότι δε σε δείραμε.  Ο Νίκος μας χαιρέτησε, μας ευχαρίστησε και πήρε το δρόμο για το χωριό του ρεκάζοντας.   .......

Απόσπασμα από βιβλίο του Ανδρέα Παππά  σελ 378
…………………………  Ε.Α.Μ. (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) .…………………………
   Ο Άρης (Βελουχιώτης)  αφού δεν βρήκε το Ζέρβα εκεί που λογάριαζε, συνέχισε το ταξίδι του και δια μέσου Μπότσης και Καταβόθρας, φτάνει το δειλινό, νωρίς ακόμα, στο χωριό Ξηρόκαμπος.  Οι αντάρτες  με εντολή του αρχηγού ειδοποίησαν μερικούς κτηνοτρόφους να κατεβάσουν άλλος τρία, άλλος πέντε, άλλος οκτώ σφάγια για τη διατροφή των ανταρτών. Ένας  απ τους ειδοποιηθέντες  ήμουν και εγώ. Την κατάσταση  με τα ονόματα την  έδωσαν μερικοί επιτήδειοι χωριανοί.   Αφού συγκέντρωσαν  καμιά εικοσαριά σφάγια, τα έσφαξαν, τα έγδαραν και τα ψήνανε στις  σούβλες, όταν παρουσιάστηκε μια γυναίκα, η Θωμαίσια του Οικονόμου,  στον αρχηγό κι ανέφερε ότι κάποιος αντάρτης, της  πήρε  απ  το κοτέτσι, μια κότα.
    
Για να κλαπεί κότα, ήταν σχέδιο του αρχηγού, να εκτελέσει κάποιον  έμπορα που βγήκε από τη  Θεσσαλία  στα χωριά, να αγοράσει σφάγια. Αφού τον ανέκρινε  και είδε ότι είχε χρήματα,  τον διάταξε να ακολουθήσει το στράτευμα,  μέχρι να βρει αφορμή να τον εκτελέσει, να του πάρει τα χρήματα.
Κάποιος αντάρτης, βαλμένος απ’ τον αρχηγό του, άρπαξε την κότα μπροστά στα μάτια της νοικοκυράς.  Εκείνη διαμαρτυρήθηκε και ο αντάρτης  της λέει:
Σύρε στον αρχηγό, να την πληρώσει.
       Ο Άρης όταν του παραπονέθηκε η γυναίκα για την κότα, αμέσως  ενέργησε δήθεν ανακρίσεις και κατηγορήθηκε ο ζωέμπορας ως κλέφτης. 

 Τον τράβηξε επί παρουσία των ανταρτών και χωριανών που παραβρίσκονταν εκεί, όπου μαζί τους ήμουν κι εγώ και τον ξυλοκοπούσε άγρια.
 Αφού κουράστηκε να τον δέρνει, ενεργεί έκτακτο Στρατοδικείο και φωνάζει στους αντάρτες του.
   « Συναγωνιστές! Τι  εγκρίνετε;  Ζωή, η θάνατο!!»
__Θάνατο, Θάνατο !!  .. στον προδότη !! φώναξαν  κάμποσοι. Και τότε, άρχισε ο πιο άγριος ξυλοδαρμός.
 Αμέσως ο  Πάνος (Κοτσώνης) Νάκος, πηδάει απάνω φωνάζοντας. Αμάν !! Αφήστε τον άνθρωπο! Δίνω εγώ δυο κότες της  Θωμαίσιας, αφήστε τον άνθρωπο.  Το  αποτέλεσμα ήταν να πάρει κι αυτός μία στην πλάτη με τον υποκόπανο και τίποτε άλλο.
Σηκωθήκαμε με τον Πάνο και με τον Κώστα Φερεντίνο και φύγαμε τρομαγμένοι.   Τελικά ο άμοιρος ζωέμπορας, εκτελέστηκε.
Την επόμενη μέρα, πολύ πρωί, ο Άρης με τους αντάρτες του,  δια μέσου Σκάλας, (Ντόβρας) Πηγής, και του Λάπα-Στάνη, έστησε φυλάκια σε όλα τα υψώματα του Βελετζικού.  Αυτός, με λίγους αντάρτες και το πρωτοπαλίκαρό  του, τον   Καπετάν Λευτεριά, που φορούσε κασκόλ  κόκκινο βαμμένο με αίμα,  κατέβηκαν στο μοναστήρι της Ροβέλιστας.   ……………………

 Ίσως το γεγονός αυτό συνετέλεσε αποφασιστικά ώστε όλα τα γύρω χωριά, σχεδόν παμψηφεί, ν αποκηρύξουν τον κουμμουνισμό. 

Επομένως η βία ή η καλοσύνη δεν εξαρτάται ούτε από τα κόμματα, ούτε από την αριστερά,  ούτε από τη δεξιά,  εξαρτάται από το χαρακτήρα των ανθρώπων που Διοικούν και συμμετέχουν σ αυτά.  
Παντού υπάρχουν καλοί, παντού υπάρχουν και οι κακοί. 
ΑΠΟΨΕΙΣ Μάης 2012.  Κώστας Α. Παππάς 

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οδηγίες φορολογικής δήλωσης 2012


Διαβάστε έγκυρες οδηγίες, απ το βιβλιαράκι οδηγιών (Δ.Ο.Υ.) συμπλήρωσης δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2012. Φέτος δεν στάλθηκαν οι φάκελοι εντύπων για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.   Σε πολλά site δόθηκαν από διάφορους όχι και τόσο σωστά ενημερωμένες οδηγίες, γι αυτό ενημερωθείτε σωστά από τη Δ.Ο.Υ. με:





Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΣΧΟΛΙΟ Για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά



            Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ» που θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαΐου και ώρα 20.30 στην  αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς»….στην Άρτα. θα θέλαμε  με τις παρακάτω επισημάνσεις, να προσθέσουμε  και εμείς  την φωνή μας   και να εκφράσουμε την διαμαρτυρία  μας    εναντία  στους -στις κατά καιρούς επιδόξους διαστρεβλωτές της ιστορίας που αποζητούν  μια υστερόφημη καιροσκοπική  -έστω και ανατρεπτικά- θέση στους  ιστοριοαντιρησίες . Προκειμένου όμως το πετύχουν  επιλέγουν στοχευμένα   γνωστά ιστορικά επεισόδια αγνοώντας το σύνολο της ιστορικής βάσης, με μοναδικό οδηγό την αιρετική προβολή τους ώστε προκαλώντας και προσβάλλοντας το ιστορικό συναίσθημά μας να προβληθούν ως τοιαύτοι.
          Διαβάζοντας στο περιοδικό ,,ΑΡΔΗΝ’’ το σχόλιο  απάντηση  της Β.ΨΙΜΟΥΛΗ αυτής που «είδε» συνωστισμό και στο Ζάλογγο, γεμάτο  υπεροπτική  ειρωνεία  εναντίον του Γ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ  επειδή τόλμησε τάχατις να αμφισβητήσει την ιστορική αυθεντία της, αλλά και από το ύφος της,  θα καταλάβετε πολλά…..Ρωτάμε.  Τι δουλειά έχει η αναφορά της στην   γνωστή σε όλους πολιτική προέλευση του Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ με την ιστορία του Σουλίου και το βιβλίο του? Είναι ανάλογη της αυθεντικότητας και της αξιοπιστίας στα λεγόμενα ενός ατόμου ? γιατί τα μπερδεύουν αυτά ? και για να μην κατηγορηθώ ως υπερασπιστής του δηλώνω εκ των προτέρων ιδεολογικά αντίθετος, αλλά ταυτόσημος με τις απόψεις του επί του θέματος.  Βέβαια  γεγονός είναι , ότι από συγγενή του  χώρο προήλθε ο συνωστισμός  στην προκυμαία της Σμύρνης ,τη ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ  την δόξα της  οποίας ζήλεψε και η  ΨΙΜOYΛΗ και βρήκε ως πεδίο ιστορικών ασκήσεων το αιματοβαμμένο Ζάλογγο ή ποια αντέγραψε ποια?  Προσθέστε  την ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ και τον ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ και τους άλλους τόσους   Η-μισΕλλήνους…. πληθαίνει  η ομάδας που εκκολάπτει  πλέον  ανιστόρητα αυγά.
.        Περίτρανη ανταπόδειξη της ηλίθιας αυτής  εκδοχής του ‘’ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ’’   είναι και   το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ  ΣΕΛΤΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ- ΠΑΛΑΙΑ ΄΄ΒΡΕΣΤΕΝΙΤΣΑΣ», ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΤΟ 1804 όπου  οι κατά τα άλλα ΄΄προδότες΄΄ Μ Π Ο Τ Σ Α Ρ Α Ι Ο Ι  μαζί με   ντόπιους Ραδοβυζινούς έγραψαν το πιο ένδοξο και αιματηρό επίλογο της ιστορίας των  Σουλιωτών.
          Ας κάνουν τον κόπο  οι νεόκοποι ιστορικοί να πάνε και –έστω-να τολμήσουν να  κοιτάξουν το  «βάραθρο» του Σέλτσου, τον «ΠΕΤΑΚΑ» βάθους 300 και πλέον  μέτρων που χάσκει πάνω από τον ορμητικό χείμαρρο της ¨Γκούρας¨ όπου υπερδιακόσιοι και παιδιά- κατά τον ΠΟΥΚΕΒΙΛ-280  περίπου κατά άλλους γυναικόπαιδα, καταδιωκόμενα από τους τουρκαλβανούς του Αλη  έστησαν νέο μεγαλύτερο Ζάλογγο και  ρίφθηκαν στο βάραθρο φωνάζοντας «θάνατος» για να μην πιαστούν σκλάβες. Να ρωτήσουν τους Σουλιώτες γιατί δεν παραδοθήκαν γιατί δεν λιποψύχησαν και έστω γιατί δεν λιποτάκτησαν για να σωθούν 1.300 ψυχές. αλλά έμειναν να πεθάνουν   «ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΌΜΕΝΟΙ».  Να ρωτήσουν τις «άκαρδες»  Σουλιώτισσες ΜΗΤΕΡΕΣ πως άντεξαν να πετάξουν στο βάραθρο τα παιδιά τους ακολουθώντας τα οι ίδιες και δεν τα αφήσαν να τα σφάξουν οι τουρκαλβανοι του Αλη Πασά, η να τα πάνε πεσκέσι στην αυλή του και να τα κάνουν σκλάβες η γενίτσαρους. Να ρωτήσουν τη Λενιώ του Μπότσαρη γιατί ρίφθηκε στον Αχελώο –η μήπως παραπάτησε ?- και πνίγηκε με δυο τουρκαλβανους αντάμα που παρέσυρε αντί να  αφέθεί  στα χέρια των εχθρών της να την βιάσουν, να την
Σκοτώσουν, η να την σύρουν  παλλακίδα, στο χαρέμι του Αλη . Αν έχουν το κουράγιο να βάλλουν τον εαυτό τους στη θέση των Σουλιωτων και να αναρωτηθούν τι θα έκαναν αυτές        [η αυτοί]αν……. ήταν στο Σέλτσο, για να καταλάβουμε και την ψυχοσύνθεση τους από την οποία αντλούν την διαστροφική ιστορικότητα τους. Να αισθανθούν το ανείπωτο δέος του τόπου της θυσίας ,να αφουγκραστούν τις ψυχές των, να ακούσουν   το γοερό κλάμα τους και να αφήσουν κρυφά ένα δάκρυ συγνώμης να κυλίσει στο χάος του, μήπως και «σχωρεθουν» όπως θα΄λεγαν και οι Σουλιωτες. .. .Να σταματήσουν στον πέτρινο φύλακα αιώνιο φρουρό και «αγναντεύοντας» μαζί του να τον ακουστούν να διηγείται των Σουλιωτών το χαλασμό πριν από 208 χρόνια στις 23 Απριλίου του 1804 όταν  έπεσε το Σέλτσο μετά από 4μηνη πολιορκία από τον Αλη πασά. Τότε θα συνειδητοποιήσουν το ματαιόδοξο των ιστορημάτων τους .   Οφείλουν έναν σεβασμό στη θυσία τους και αν όχι την συγνώμη τους, τουλάχιστον, τη σιωπή τους .Αρκετά χρονιά έμειναν «αγνοούμενοι» της ιστορίας. ας τους αφήσουν ήσυχους στον αιώνιο ένδοξο ύπνο τους.. «ευτυχώς»που  η κ.Ψιμούλη όταν έγραφε τα περί «συνωστισμού» στο Ζάλογγο αγνοούσε κατά που έπεφτε το Σέλτσο  και έτσι γλύτωσε  από την αναφορά της. ‘Αλλιώς θα είχαμε δεύτερο «συνωστισμό».
     .Να σταματήσουν στον πέτρινο αιώνιο  φύλακα φρουρό και «ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ» μαζί του να τον ακούσουν να διηγείται των Σουλιωτων το χαλασμό πριν από 208 χρόνια στις 23 Απριλίου του 1804 όταν  έπεσε το Σελτσο μετά από 4μηνη πολιορκία από τον Αλη πασά.
 ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ ΣΤΟ ΣΕΛΤΣΟ
         
       Στην μνήμη αυτών των ΗΡΩΩΝ ως ελάχιστο φόρο τιμή σήμερα κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης  που προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθεροι παρά να μείνουν σκλάβοι. Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την ανείπωτη θυσία τους.  Το Μοναστήρι του Σέλτσου έμελε να γίνει τόπος θυσίας και μαρτυρίου των αδούλωτων Σουλιωτών
ΑΡΚΟΥΝ 8 ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΚΕΒΙΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ  ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ  «ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ» ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟΥΣ.

                                                                       
« Η ΦΑΛΑΓΞ [1148] ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΙΤΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ -ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ- ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΣΕΛΤΣΟ. ΑΠΙΣΤΙΑΝ ΑΛΗ ΤΡΙΜΗΝΟΝ ΑΝΙΣΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΘΥΣΙΑ. ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΦΟΔΙΑ ΑΣΙΤΟΙ ΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΟΔΟΝ Η ΘΑΝΑΤΟΝ ΗΡΩΟΣ. ΞΙΦΗΡΕΙΣ 300 ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΠΛΗΝ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ. Ο ΝΟΤΗΣ ΠΙΠΤΕΙ ΜΕ 5 ΠΛΗΓΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΦΟΝΕΥΟΝΤΑΙ. ΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΧΟΜΕΝΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΣ. ΥΠΕΡΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ. ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟ 10 ΚΑΙ Ο ΚΙΤΣΟΣ ΣΩΖΟΝΤΑΙ» [ΠΟΥΚΕΒΙΛ 1824 Τ. Ι. ΣΕΛ. 207-212]
     ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΟ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ
     
              
            Ευχόμαστε στον ΓΙΩΡΓΟ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ καλή επιτυχία στο βιβλίο του  και αφήνουμε τους απομυθοποιούς στα παραμύθια τους.
                 
                        Αυτά……….
                                                                      
                                                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣ. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
                                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ








Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ε1 2012

Δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2012. Κατεβάστε τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε9 στον υπολογιστή σας, τυπώστε τα και καταθέστε τα στην εφορία.  


Κατεβάστε αυτό το αρχείοΔήλωση Φορολογίας            (Ε1)



Οι  εφορίες φέτος δεν έχουν τα έντυπα Ε1, Ε2 για φυσικά πρόσωπα, ούτε έστειλαν στους φορολογουμένους φάκελο με τα απαραίτητα έντυπα.

 Ένας συμπολίτης μας δεν έβρισκε το Ε1 να συμπληρώσει τη δήλωσή του. Γι αυτό την έστειλε γραμμένη σ ένα φύλλο χαρτί.




Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

έντυπα φορολογικών δηλώσεων 2012, Ε9


Για να βρείτε το δικό σας  Ε9 στο internet δεν μπαίνετε από την ιστοσελίδα Taxis net Σύνδεση αλλά από το σύνδεσμο: Συμπληρώστε και αποστείλετε αυτόματα τη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)

Δυο φορές πήγα στην εφορία να μου δώσουν οδηγίες να δω στο internet  το Ε9. Ο ένας με έστελνε στο άλλο και πάλι απ την αρχή.
Επιτέλους ένας  υπάλληλος μου είπε,  πάρε τηλέφωνο στα πληροφοριακά συστήματα,  210 4802552 & 213 1332552. Αν πιάσεις γραμμή αυτοί θα σου λύσουν το πρόβλημα.   
Με δυσκολία έπιασα γραμμή, αλλά σε 30 δευτερόλεπτα μου έδωσαν σαφείς οδηγίες και μου έλυσαν το πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε μια βδομάδα.

 Τέτοιους Δημόσιους υπαλλήλους έχουμε. Τους περισσότερους δεν έπρεπε να τους πληρώνουμε, έπρεπε να μας πληρώνουν.  



Κατεβάστε αυτό το αρχείοΔήλωση Φορολογίας        (Ε1)


 Ε2 2012
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

Ε9 2012
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ


 Ύστερα εκτυπώστε τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε9 σε ασπρόμαυρο και καταθέστε τα ή στείλτε τα στην εφορία.


Οι  εφορίες φέτος δεν έχουν τα έντυπα Ε1, Ε2 για φυσικά πρόσωπα, ούτε έστειλαν στους φορολογουμένους φάκελο με τα απαραίτητα έντυπα.
 Ένας συμπολίτης μας δεν έβρισκε το Ε1 να συμπληρώσει τη δήλωσή του. Γι αυτό την έστειλε γραμμένη σ ένα φύλλο χαρτί.
Κοιτάξτε με προσοχή, πως ένας πολίτης απλοποίησε τη φορολογική του δήλωση.


ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ.   Μάης 2012 Κώστας Α. Παππάς  




Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μην παριστάνετε κ. Τσίπρα το Δαβίδ, γιατί υπάρχουν πολλοί Γολιάθ που μας μισούν

Ο Ελληνικός λαός πολλές φορές ψήφισε λάθος 
Μικρασιατική καταστροφή.

Μεταπολίτευση
Όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης ψηφίζαμε όποιον μοίραζε τις περισσότερες υποσχέσεις,   όποιον υπόσχονταν τα περισσότερα θα, θα, ……., Τσοβόλα δώστα όλα ............ 
Καταψηφίζαμε και μηδενίζαμε όποιον μας μιλούσε για δυσκολίες.
Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Αν καταγγείλουμε το μνημόνιο, που όλοι οι Έλληνες αντιπαθούμε, ποιος θα μας δανείσει 5 δις ευρώ για να λειτουργήσει υποτυπωδώς το κράτος ;  Ποιος θα στηρίξει ΑΜΕΣΑ  τη ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών; Καθημερινά οι ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ μειώνονται και είναι πολύ μικρότερες από εκείνες των ΔΑΝΕΙΩΝ; 
Όταν ένας Καλεντινιώτης ρίξει "φέσια" σε όσους τον δάνεισαν ποιός νέος δανειστής θα τον δανείσει και μάλιστα χαμηλότοκα ;;;;;;; ………
   
Η απάντηση είναι μια και μοναδική.  «Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο  !!!!!! ……»  

ΣΥΡΙΖΑ,
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η καταγγελία του μνημονίου, σαν ιδέα είναι πολύ καλή. Σε όλους μας αρέσει να βρεθεί μια Ελληνική Κυβέρνηση,  που θ αμφισβητήσει την ευρωπαϊκή και διεθνή τοκογλυφία. Θα ορίσει τα θεμέλια μιας δίκαιας κατανομής  του παγκόσμιου πλουτισμού. Θα καταδικάσει τους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Αλλά συμπατριώτη Αλέξη, με ποιους συμμάχους θα διεκδικήσεις  τα δίκαια των καταδυναστευμένων Ελλήνων ;  Με τη Μέρκελ;  τον  Σόιμπλε;  τη Λαγκάρντ; 
Αυτοί δεν είναι Ευρωπαίοι Ηγέτες.  Είναι “ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ”  της διεθνούς τοκογλυφίας.
Σύμμαχοι δεν είναι ούτε οι άλλες χώρες της Ε.Ε.  Οι πιο πολλές δανείστηκαν από τους διεθνείς τοκογλύφους με μαγαλύτερα επιτόκια για να δανείσουν εμάς με μικρότερα επιτόκια. Επομένως δεν θέλουν ούτε να ακούσουν τη λέξη «καταγγελία».

Ακόμη και ο Φρανσουά Ολάντ, όταν εκλέχτηκε  πρόεδρος στη Γαλλία έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας όλα τα γνωρίζει, αλλά δυστυχώς δεν τα ομολογεί.
Το παίζει ξύπνιος, νταής  και τσαμπουκάς.  Αυτά που μας ξεφουρνίζει εδώ στην Ελλάδα δεν τολμά να τα πει στις Βρυξέλλες.  Ξέρει πολύ καλά  ότι αν τα πει, άμεσα τα αφεντικά θα δώσουν εντολή στους “υπαλλήλους” να καρατομήσουν την Ελλάδα για παραδειγματισμό της υπόλοιπων χορών της Νότιας Ευρώπης. 
Όλοι το παραδέχτηκαν, είμαστε το πειραματόζωο.  
Οι “υπάλληλοι” θα καταστρέψουν την Ελλάδα, πριν φουντώσει το κίνημα «δεν πληρώνω» και στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Συμπατριώτη Αλέξη Τσίπρα, Μόνο όλοι μαζί οι Ηγέτες της Νότιας Ευρώπης θα μπορούσατε να δώσετε ένα "καλό μάθημα στους υπαλλήλους".  Δυστυχώς οι συνθήκες είναι ανώριμες και εκείνοι "υπαλληλίσκοι" των τραπεζιτών είναι !!! 

Το ίδιο ισχύει και για σένα Παναγιώτη Καμένε, που δε θέλησες να συνεργαστείς με ΚΑΝΕΝΑ. Ζητάς και εσύ τη δική σου αυτοδυναμία.



Οι εκλογές έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι δεν εμπιστεύεται μονοκομματική κυβέρνηση.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές,  αν  έρθει πρώτο κόμμα και πάρει 120 βουλευτές,  αφού δε συνεργάζεται με ΚΑΝΕΝΑ τι κυβέρνηση θα κάνει;
Πρέπει να κάνουμε συνέχεια εκλογές μέχρι να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 151 έδρες;;;
Μέχρι να φτάσει ο Αλέξης τις 151 έδρες,  η χώρα θα έχει ήδη καταστραφεί.

Τότε o κ. Τσίπρας θα μας ζητήσει και τα ρέστα, επειδή καθυστερήσαμε να του δώσουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή. ………


Μέχρι 6 Μάη δε μιλούσε κανένα κόμμα για δεξιά και αριστερά, ο λαός είχε χωριστεί σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Από της 7 του Μάη κ. Τσίπρα δείξατε ότι εμπιστεύεστε μόνο "Αριστερές - προοδευτικές δυνάμεις".  Με την εντολή στα χέρια, αντί να μιλάτε με τους αντιμνημονιακούς βουλευτές, μιλήσατε με τους συνδικαλιστές, τους καταστροφείς των Δημοσίων - ΔΕΚΟ Υπηρεσιών.  Μήπως στα χωριά πρέπει να ξανα-ξεχωρίσουμε τα καφενεία ;;;



*Το Ιράκ γιατί καταστράφηκε;

Για τα πυρηνικά  του που δεν βρέθηκαν ποτέ;

Επειδή ο δικτάτορας Σαντάμ καταπίεζε τους Ιρακινούς;

Η  επειδή ο Σαντάμ  εναντιώθηκε σε πετρελαϊκές εταιρίες  συγκεκριμένων συμφερόντων ……… ;;;

*Δεν υπάρχει έλεος για όποιον βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα ….

*Με το μνημόνιο θα σωθούμε;

Απλώς δεν θα καταστραφούμε άμεσα.

Θα ψυχορραγούμε μέχρις ότου στον κυκλώνα της κρίσης βρεθούν και πολλές άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Μπροστά σε μια παγκόσμια καταστροφή τραπεζίτες και τοκογλύφοι θα νερώσουν το ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ.   

Διαβάστε την ανάρτηση
……………    Υπό την παραπάνω ασφυκτική πίεση οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ G8 και οι Μεγιστάνες του πλούτου, ελπίζω το 2012, να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους.  …………………Kapaka Pappas/2010




Μην παριστάνετε κ. Τσίπρα το Δαβίδ, γιατί υπάρχουν πολλοί Γολιάθ που μας μισούν και το γνωρίζετε. 

ΑΠΟΨΕΙΣ Μάης 2012.  Κώστας Α. Παππάς 

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο Χρήστος με τη γραβάτα του έδεσε το γαϊδούρι


Ο Χρήστος απ τον Ξηρόκαμπο,  όταν παντρεύτηκε τον στεφάνωσε ένας  χωριανός του  χωροφύλακας. Ο κουμπάρος, του έκανε δώρο μια παρδαλή γραβάτα. Ο Χρήστος για δυο - τρία χρόνια δε τη φόρεσε. Αν τη φορούσε την Κυριακή και πήγαινε στο χωριό, όλοι οι Ξηροκαμπίτες θα τον έκραζαν !
Ο Χρήστος αφού είδε ότι η γραβάτα,  ήταν πλέον άχρηστη, αντί να την πετάξει την πέρασε στο λαιμό του γαϊδάρου και τη χρησιμοποίησε για καπίστρι.
Η Μαρία ελεύθερη κοπέλα, έβοσκε τα γίδια στις Στρογκούλες. Εκεί, συνάντησε μια μέρα το Χρήστο,  που τραβούσε το γάιδαρο να τον κατεβάσει στις Ανδρονικιές. Παραξενεύτηκε πολύ,  και ρώτησε:
-          Γιατί Χρήστο έβαλες γραβάτα στο γαϊδούρι;
-          Γιατί Μαρία, το πείραξε σε τίποτα !  απάντησε ο Χρήστος.    

Κώστας Α. Παππάς Μάης 2012 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΧΡ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις Εκδόσεις Γρηγόρη κυκλοφόρησε το βιβλίο του εκπαιδευτικού (θεολόγου-φιλολόγου) Χρήστου Αθ. Βασιλάκη (από το Κομμένο Άρτας) με θέμα «Το αίμα των μαρτύρων: Το Κομμένο στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής». Πρόκειται για μια ιστορική μελέτη που αναφέρεται στη σφαγή των κατοίκων του Κομμένου της Άρτας στις 16 Αυγούστου 1943.
Στο πρώτο κεφάλαιο, ο συγγραφέας με τον τίτλο «O τόπος και οι άνθρωποι» δίνει μια τοπιογραφία και ανθρωπογεωγραφία του μαρτυρικού τόπου καταγωγής του και των κατοίκων από την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι τις απαρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο δεύτερο κεφάλαιο, με τον τίτλο «H ιστορία» αναφέρεται στα αίτια και τις αφορμές της σφαγής από τον τακτικό γερμανικό στρατό της Βέρμαχτ και εστιάζει την προσοχή του στις δύο επιχειρήσεις «Αύγουστος» και «Έκπληξη», που διεξήγαγε το στρατηγείο της 1ης ορεινής Μεραρχίας Εντελβάις, με έδρα τα Ιωάννινα.
Στο τρίτο κεφάλαιο, ο Χρ. Βασιλάκης επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην τοπική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στους δύο εθνομάρτυρες κληρικούς του Κομμένου.
Στο τέταρτο κεφάλαιο, εστιάζει την προσοχή του αναγνώστη στα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι νεοσύλλεκτοι οπαδοί της χιτλερικής ιδεολογίας. Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκης περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το φευγιό των μισών κατοίκων του μαρτυρικού χωριού στον Άραχθο ποταμό.
Στο πέμπτο κεφάλαιο, ο συγγραφέας αναφέρεται στην τραγωδία κατά τις πρώτες ημέρες της σφαγής, τη γραφειοκρατική διαστρέβλωση και τις πρώτες αντιδράσεις των Γερμανών στρατιωτών του 12ου λόχου του 98ου συντάγματος της 1ης Ορεινής Μεραρχίας.
Στο έκτο κεφάλαιο, δίνεται με γλαφυρό τρόπο η κατάσταση στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια στην Ήπειρο και στο Κομμένο, καθώς και τις προσπάθειες της Εισαγγελίας του Μονάχου για την αναζήτηση των εγκληματιών. Πολύ σημαντική προσπάθεια εκ μέρους του συγγραφέα είναι η δημοσίευση δύο καταθέσεων Αυστριακών στρατιωτών που πήραν μέρος στη μαζική δολοφονία των κατοίκων του Κομμένου.
Στο έβδομο κεφάλαιο, με τον τίτλο «Η παράδοση» γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια λαογραφικής προσέγγισης με τραγούδια και μοιρολόγια από τη σφαγή.
Στο όγδοο και τελευταίο κεφάλαιο, ο συγγραφέας με φιλοσοφική εμβρίθεια και στοχαστική διάθεση προσπαθεί να τονίσει και να αναλύσει την τραγωδία της ιστορίας και να απαντήσει στο ερώτημα εάν ποτέ ο πόλεμος θα εξαλειφθεί -και με ποιο τρόπο- από το ανθρώπινο γένος. Ο τίτλος του κεφαλαίου -εξίσου σημαντικού με τα προηγούμενα- είναι «Μια φιλοσοφία της ιστορίας και της αντίστασης». Ο συγγραφέας Χρ. Βασιλάκης τονίζει με έμφαση ότι ο Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή για την επιβίωσή του, με ένα ελλαδικό κράτος που παραπαίει στην παρακμή της καταναλωτικής αυτάρκειας και της ιστορικής αφασίας. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ είναι επιτακτικός ο αγώνας και η προσπάθεια για μια νέα «εθνική αντίσταση», όχι σε εξωτερικούς εχθρούς, αλλά ενάντια στον μηδενισμό και την περιχαράκωση στο εγώ που μαστίζουν τη νεοελληνική κοινωνία.
Ο συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου παραθέτει ονομαστικό κατάλογο των 317 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, παράρτημα εγγράφων και φωτογραφικό υλικό που αναφέρεται και σε νεότερες δύσκολες ιστορικές στιγμές του ελληνικού βίου.
Εντυπωσιακός -στο τέλος του βιβλίου- είναι ο κατάλογος με μελέτες, άρθρα και αναφορές στον Τύπο σχετικά με το Κομμένο, ενώ παρατίθεται και πλούσια βιβλιογραφία με ξενόγλωσσες πηγές και βοηθήματα.

Τη φιλολογική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Βασίλης Μαλισιόβας.

Χρήστος Αθ. Βασιλάκης «Το αίμα των μαρτύρων: Το Κομμένο στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής», εκδ. Γρηγόρη, σχ. 8ο, σελ. 327, τιμή με ΦΠΑ 19,80 ευρώ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Χρήστος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1964 στο μαρτυρικό χωριό Κοµµένο της Άρτας. Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Παράλληλα ασχολήθηκε µε την περίοδο της Κατοχής στην Ελλάδα και την τοπική ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Άρθρα και µελέτες ιστορικού και φιλοσοφικού περιεχοµένου έχουν δηµοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά. Σήµερα υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η αγάπη το μυστικό της μακροζωίας


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η δύναμη της αγάπης έχει τεράστια επίδραση στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης. Η «ενεργειακή αγάπη» που ρέει μέσα στο σώμα, μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι από μέσα προς τα έξω. Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας τρέφονται από αυτή τη θετική ενέργεια.

Η ύπαρξη αγάπης στη ζωή μας διεγείρει όλες τις αντιγηραντικές ορμόνες και προκαλεί μαγικές χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα, οι οποίες κάνουν το δέρμα να ακτινοβολεί και να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό. Το αντιγηραντικό συστατικό της αγάπης έχει ισχυρή επίδραση όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά και στην ίδια μας την υγεία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν και εισπράττουν αγνή αγάπη στις σχέσεις τους με την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή τους φίλους τους, έχουν περισσότερες αντιγηραντικές ορμόνες, και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο από ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, κατάθλιψη, κλπ.




Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο χάρος βγήκε παγανιά


Στο σπίτι των ηλικιωμένων κάποιος χτυπά την πόρτα.
 - Ποιός είναι ? ρωτά η γιαγιά.
 - Ο χάρος.
 - Και τι θες? λέει ο παππούς.
 - Ήρθα να πάρω έναν από εσάς.
 - Εμένα πάρε λέει ο παππούς, άσε τη γιαγιά να ζήσει !!!
 - Όχι, λέει η γιαγιά, εμένα πάρε, άμα χάσω τον παππού, πως θα ζήσω μόνη μου
 ?
 - Αποφασίστε, λέει ο χάρος, και θα ξανάρθω.
 - Άμα σε χάσω λέει η γιαγιά στον παππού δεν θα μπορώ να ζήσω !!!

 -Πάω στο καφενείο να σκεφτώ, λέει ο παππούς.
 Αλλά ξέχασε τα κλειδιά του και γύρισε να τα πάρει.
 Χτυπά την πόρτα...
 - Ποιος είναι? ρωτά η γιαγιά.
 - Ο χάρος, λέει ο παππούς κρυφογελώντας, ήρθα να πάρω τον ένα σας !!!
 - Δεν είναι εδώ ...στο καφενείο θα τον βρεις !!!

Πηγή: Καφενείο Σύλβια Παγκράτι

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Εκλογικά αποτελέσματα στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη (6ης Μάη 2012)


Στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσοστά και ο αριθμός ψήφων που έλαβαν όλα τα κόμματα στην περιφέρεια του Δήμου μας. 





Εκλέχτηκαν στο  Νομό Άρτας βουλευτές oι :

Γιώργος Στύλιος (ΝΔ)
 Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ)
Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ)

Αναλυτικά οι βουλευτές των τριών μεγαλυτέρων κομμάτων έλαβαν ψήφους προτίμησης:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ 5.139
ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 2.677
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2.409
ΣΙΜΟΥ-ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 1.113
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 816

ΣΥΡΙΖΑ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 3.783
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.099
ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΤΣΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1.166
ΠΕΣΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 522
ΧΑΣΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ 237

ΠΑΣΟΚ
ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ 2.301
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 1.651
ΓΕΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 621
ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 490
ΧΑΜΠΙΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 407