Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη, Απόστολος Ανδρεουλάκος


Η συμπαθέστατη Λιάνα είναι βουλευτίνα του ΚΚΕ. Συμφωνώ απόλυτα με το 90% των απόψεών της. Τα λέει,  όπως εμένα μ αρέσει να τ  ακούω.

Ο Α. Ανδρεουλάκος είναι επιφανής δικηγόρος. Υφυπουργός εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης από το 2004 ως το 2007.  Τον Αύγουστο 2007, εν ενεργεία Υφυπουργός,  λίγο πριν τις εκλογές,  αποφάσισε να αποσυρθεί απ την πολιτική.  

Γεγονός είναι όπως σε όλους, έτσι και σε μένα δεν αρέσει το μνημόνιο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν στην Τ.V. ακούω συζητήσεις υπέρ του μνημονίου, συνήθως  αλλάζω κανάλι. Αντίθετα παρακολουθώ τις πολιτικές συζητήσεις στα αντιμνημονιακά κανάλια.  
Παρακολούθησα τις απόψεις πολλών πολιτικών και οικονομικών επιστημόνων. Επιμένουν ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στο μνημόνιο, αλλά κανένας  δεν έχει απαντήσει τι θα γίνει αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.  Όταν ο δημοσιογράφος επιμένει στην ερώτηση  «τι θα γίνει αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει»  Αυτοί πάλι αλλάζουν συζήτηση και μιλούν για τη Μαδαγασκάρη, τη Ζιμπάμπουε,  τον Ολυμπιακό.

Στην ερώτηση αυτή δεν απάντησε ευθέως ούτε η Λιάνα Κανέλλη, παρόλα που φημίζεται για τις ορθές – κοφτές απαντήσεις της.  Με το συμπάθιο Λιάνα, δυο φορές άκουσα να σου κάνουν την ερώτηση, αλλά και τις δυο φορές έστριψες αλλού τη συζήτηση.      

Χθες βράδυ, 18-2-2012, στο kontra channel  στην εκπομπή του Στέφανου Χίου, παρευρέθη και ο πρώην υφυπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Αξιολογότατος δικηγόρος, αλλά ελλιπείς απαντήσεις έδωσε.

Σε ερώτηση γιατί διόρισε την κόρη του στο υπουργείο όταν ήταν υφυπουργός απάντησε κατ εμένα τουλάχιστον άστοχα.
Την διόρισα ως μετακλητή υπάλληλο, επειδή είναι δικηγόρος, επειδή ξέρει 4 ξένες γλώσσες και επειδή την εμπιστεύομαι.
Επειδή οι περισσότεροι και ειδικότερα οι νέοι, δεν ξέρουν τι σημαίνει μετακλητή υπάλληλος  έμεινε η αίσθηση ότι τη διόρισε ως μόνιμη υπάλληλο στο Υπουργείο.
Δεν έγινε κατανοητό  ότι  τη διόρισε στο Γραφείο του, για όσο χρονικό διάστημα ήταν υφυπουργός. Δεν έγινε αντιληπτό σε πολλούς τηλεθεατές ότι μετά την παραίτηση του,  η κόρη του δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο και ότι ασκεί άλλο επάγγελμα.

Ο κ. Ανδρεουλάκος, πέρα για πέρα αντιμνημονιακός,  επέμενε να απαντήσει τι πρέπει οι πολιτικοί να κάνουν σήμερα, αλλά ο Χίος τον διέκοπτε λέγοντας «θα απαντήσετε αργότερα».
Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής ο Ανδρεουλάκος απάντησε αλλά πολύ ελλιπέστατα.  
Έπρεπε από την πρώτη στιγμή είπε, να καλέσουμε τους δανειστές και να τους πούμε ξεκάθαρα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας. Προέχουν οι βασικές ανάγκες του λαού μας, κουρεύουμε το χρέος μονομερώς κατά 60%. Αναλαμβάνουμε να πληρώσουμε το 40% του χρέους με επιτόκιο 1%. Έτσι μόνο μπορούμε να βγούμε απ την κρίση, κατέληξε !!!

Πολύ ωραία ακούγεται ως απάντησε, αλλά για μένα που ασχολήθηκα 35 χρόνια με τα οικονομικά,  με το συμπάθιο είναι μια μπαρούφα διότι:
1.      Μονομερώς κούρεμα και επιτόκιο 1% σημαίνει στάση πληρωμών, σημαίνει  χρεοκοπία.
2.      Αφού από το 1975  μέχρι σήμερα έχουμε συνεχώς (εκτός του 1994*) ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, που θα βρίσκαμε τουλάχιστο 5 δις, που λείπουν κάθε  χρόνο,  για να λειτουργήσει το κράτος; 
3.      Που θα βρίσκαμε άλλα 15 -20 δις κάθε χρόνο για τοκοχρεολύσια των 120 δις που θα αναγνωρίζαμε;
4.      Που θα βρίσκαμε άλλα 30 δις απ την πρώτη ημέρα να στηριχτούν οι τράπεζες και να μη χάσουν οι μικροκαταθέτες τα λεφτά τους;  
5.      Όταν σήμερα λέμε,  δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη μας,  αύριο ποιος θα μας δανείσει τόσα πολλά δισεκατομμύρια; Τα σπρεντ είναι στο ζενίθ χωρίς να κουρέψουμε ΤΙΠΟΤΑ !!!

Αγαπητοί φίλοι και μένα μου αρέσει το ΟΧΙ στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, το ΟΧΙ στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ !!!  Αλλά δυστυχώς δε ζούμε σ ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο !

Δυστυχώς κανένας καθηγητής οικονομολόγος αντιμνημονιακός δεν απάντησε ευθέως τουλάχιστο στα 5 παραπάνω βασικά ερωτήματα.

Μια και μοναδική είναι η λύση,
Αν όλα μαζί τα υπερχρεωμένα  κράτη του κόσμου ξεσηκωθούν και αντισταθούν στους 100 -300 -500  παγκόσμιους μεγαλοκοκογλύφους θα υπάρξει  λύτρωση. 
ΚΑΝΕΝΑΣ Σαμαράς, κανένας Αριστερός, καμιά Ελλαδίτσα  δεν μπορεί να αντισταθεί στο τρισάθλιο Παγκόσμιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σύστημα. Σε μια μόνο μέρα μπορούν να μας καταστρέψουν.

Δυστυχώς αγαπητοί πατριώτες μέρα – μέρα με τις ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ οδηγούμαστε  στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε μια «σύγχρονη» αποικία των ΓΕΡΜΑΝΩΝ.    
Μακάρι οι εκλογές να δώσουν λύση. Μακάρι να διαψευσθώ.
Κώστας Α. Παππάς 19-02-2012.
   


εκτός του 1994*Με λογιστικό παραθυράκι το 1994 παρουσιάσαμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Όλες οι Κυβερνήσεις,  όλες τις άλλες δαπάνες εκτός της μισθοδοσίας από το Σεπτέμβριο και μετά τις μετέθεταν στο επόμενο έτος. Το φθινόπωρο 1993 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές. Το Δεκέμβριο εξόφλησε όλες τις οφειλές του κράτους που συσσωρεύτηκαν στο 15ημο (Οκτώβριος 92 – Δεκέμβρης 93) για να παρουσιάσει ένα μεγάλο έλλειμμα στη χρήση του 1993. Έτσι κατάφερε α) να δυσφημίσει περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη και β) στη χρήση 1994 εξοφλήθηκαν μόνο οι οφειλές 9ημήνου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 1994, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στον προϋπολογισμό του 1994 πρωτογενές πλεόνασμα. !!!  
Συσσωρευμένες οφειλές εξοφλήθηκαν και το έτος 2009, με σκοπό  να είναι αυξημένο το έλλειμμα της χρήσης  2009  και ισόποσα  μειωμένο του 2010. Τέτοιες κουτοπονηριές κάνουν τα κόμματα  και ΙΔΟΥ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.      



Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τούτοι μπάτσοι πούρθαν τώρα


Τι σας θυμίζει το όνoμα Αλμούνια ;
 Ήταν  ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Θυμίζω μερικές παλιές ειδήσεις
 *  Οι κ.κ. Αλμούνια και Αλογοσκούφης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας, όπου έγινε και γενικότερη συζήτηση για την πορεία των οικονομιών των χωρών με υπερβολικό έλλειμμα, όπως η Ελλάδα ………..

*  «Η Ελλάδα δεν ακολουθεί σφικτή δημοσιονομική πολιτική και ως εκ τούτου θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα το 2007» τόνισε χθες σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.     ……. (20-6-2006).

*  Η Ελλάδα βρίσκεται  μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης των ελλειμμάτων που θα μπορούσε, σε μια περίοδο όπου η τιμή του πετρελαίου θα τιναχτεί στα ύψη, να ρίξει την οικονομία  σε μια ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες,   δήλωσε ο επίτροπος Αλμούνια ,   ……… (2007).

Έχουμε ξεχάσει τον Αλμούνια,

 τον  «Άγιο» αυτό άνθρωπο, ο οποίος μας ικέτευε να διορθώσουμε την οικονομία της χώρας. Μας υπενθύμιζε καθημερινά να περιορίσουμε τα ελλείμματα και σαν κράτος να κόψουμε τις σπατάλες. Μας μάλωνε, αλλά ποτέ δε μας τράβηξε το αυτί. Ποτέ δε μας τιμώρησε.
Εμείς όμως τον κράξαμε ……  τον χαρακτηρίσαμε κακό, απάνθρωπο, .....................,  μισέλληνα , ………  

Ας θυμηθούμε ποιες πολιτικές παρατάξεις,

 μας έπεισαν ότι ο άνθρωπος αυτός μισεί την Ελλάδα και θέλει το κακό μας.  
Ποιες παρατάξεις,  μας προέτρεπαν να μην ακούσουμε τις συμβουλές του και αποδείχτηκε ότι είχαν «πλάνην οικτράν»! Πόσες φορές τους πιστέψαμε ότι πρέπει να διεκδικούμε και όσα δεν μας ανήκουν; 

Οι παρατάξεις αυτές τι μας προτρέπουν να κάνουμε σήμερα;
Μήπως προσπαθούν να μας πείσουν και σήμερα μια ώρα αρχύτερα στην αυτοκτονία;  Δεν ξέρω, απλώς προβληματίζομαι !
Αν σας στενοχώρησα δείτε το βιντεάκι  «τούτοι μπάτσοι πούρθαν τώρα»
Ελπίζοντας μην έρθουν και χειρότεροι.  
Απόψεις, 18 - 02-2012.  Κώστας Α. Παππάς


Ταχ. Ταμιευτήριο. Δελτίο τύπου



Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  δίνει δυναμικό «παρών» στην Ήπειρο

Με μία ακόμη ενέργεια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  επιβεβαιώνει το ρόλο του ως σταθερός υποστηρικτής των τοπικών κοινωνιών και μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας.
Η Τράπεζα έδωσε και πάλι δυναμικό «παρών»  στην κορυφαία αποδημική διοργάνωση των Ηπειρωτών, την κοπή της πίτας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αυτή τη φορά και ως μεγάλος χορηγός.
Τα δίκτυο καταστημάτων του ΤΤ έχει δυναμική παρουσία σε όλη την   Ήπειρο , με πολλαπλά σημεία εξυπηρέτησης. Οι εργαζόμενοι και τα  στελέχη συμμετέχουν πάντα στις τοπικές εκδηλώσεις, που έχουν πολύ μεγάλη πολιτιστική -και όχι μόνο- σημασία για την ευρύτερη περιοχή, ενδυναμώνοντας τους δεσμούς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την τοπική κοινωνία.
Η εκδήλωση «Η πίτα του Ηπειρώτη 2012» ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου και τα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που εκπροσωπεί επάξια την ηπειρωτική αποδημία στον ελλαδικό χώρο. Στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα ελπίδας, δύναμης, ενότητας και αισιοδοξίας, η εκδήλωση κατάφερε και φέτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να μεταδώσει τις αξίες του ηπειρώτικου και γενικότερα του ελληνικού πολιτισμού, αφού χάρη και στη ζωντανή μετάδοσή της  από την τηλεόραση ΕΡΤ World και το ραδιόφωνο της ΕΡΑ στα Ιωάννινα  έσμιξε όλους τους Ηπειρώτες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε από τις κάμερες της metar κάθε στιγμή τον καιρό στην περιοχή μας


14 Φεβρουαρίου 2012.
Δείτε από τις κάμερες της metar  κάθε στιγμή τον καιρό στην περιοχή μας, σε  φωτογραφίες

Οι κάμερες είναι online και οι φωτογραφίες εναλλάσσονται κάθε λίγα δευτερόλεπτα.
Πιο κάτω είναι μερικές  φωτογραφίες,  στο βάθος φαίνονται  τα χιονισμένα Τζουμέρκα.
με κλικ οι φωτογραφίες μεγεθύνονται.  

14/02/12. Τζουμέρκα Δυτική όψη - Δασικό χωριό

14/02/12. Τζουμέρκα Νότια όψη - Βουργαρέλι 
15/02/12. Τζουμέρκα Ανατολική όψη - Θεοδώριανα
Το Βουργαρέλι τη στιγμή που χιονίζει. Αν μεγεθύνετε τη φωτογραφία θα
διακρίνετε μέχρι και τις νυφάδες του χιονιού που ήταν πάνω στο φακό
τη στιγμή εκείνη (15/02/12).   

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Απόψεις. Germanos ante portas


12.02.2012.  Σήμερα είναι ανάστατη η πολιτική ηγεσία της χώρας. Για πρώτη φορά εδώ και 37 χρόνια βλέπουμε να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών ιδίων κομμάτων,  από εκείνη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ.
Οι βουλευτές χωρίστηκαν σε τρία στρατόπεδα.

* Στο πρώτο στρατόπεδο ανήκουν οι βουλευτές κυρίως του ΚΚΕ, που θέλουν μια Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ, αδιαφορώντας αν θα χρεοκοπήσουμε.

* Ένα άλλο στρατόπεδο ευρύτερο,  έχει την άποψη «εκβιάστε τους εκβιαστές τοκογλύφους».

* Τέλος το στρατόπεδο της πλειοψηφίας των βουλευτών συγκλίνουν και θα ψηφίσουν σήμερα τη νέα δανειακή σύμβαση, επειδή πιστεύουν «Hannibal (Αννίβας) ante portals».  Πιστεύουν ότι η χρεοκοπία είναι  καταστροφή της χώρας και βρίσκεται στο κατώφλι της  πόρτα μας.   

Ποιος είναι ο πατριώτης και ποιος ο μειοδότης; Ποιος τελικά έχει δίκιο;
Κατά τη δική μου άποψη και εν αντιθέσει με εκείνη του δικαστή*  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.  Όλοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Αν επιλέξουμε την άποψη του πρώτου στρατοπέδου, η χρεοκοπία θα μας φέρει στην εποχή της πείνας και της εξαθλίωσης του 1941- 42. Ίσως και ακόμη χειρότερα. Τότε υπήρχε κτηνοτροφία, γεωργική παραγωγή. Υπήρχε αυτάρκεια στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.   Σήμερα ημείς οι καλομαθημένοι δεν παράγουμε τίποτε.  Ούτε κρεμμύδια δεν παράγουμε. Τις συνέπειες της χρεωκοπίας τις αναφέραμε στο ιστολόγιό μας το καλοκαίρι του 2011.  "Η πρόνοια σώζει ο πανικός σκοτώνει"  και "Πτώχευση, επιστροφή στη δραχμή. Τι απαντούν οι αναγνώστες μας"
Επί πλέον πρέπει να έχουμε υπόψη,  ότι γύρω μας υπάρχουν εχθροί και ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ  !  Το μόνο παρήγορο είναι ότι αν χρεοκοπήσουμε τώρα,  μπορούμε μονομερώς να διαγράψουμε ένα μεγάλο μέρος το ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.   Θα ακολουθήσει διεθνής πολιτική και οικονομική εγκατάλειψη, με όποιους κινδύνους εξωτερικής πολιτικής συνεπάγεται.  

Αν επιλέξουμε την άποψη «εκβιάστε τους εκβιαστές»,  το Μάρτη  θα καταλήξουμε  στην άταχτη χρεοκοπία !
 Μη πιστεύεται ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου !  Κανείς δε μας φοβάται, κανείς δε μας λυπάται. Με την επανάσταση του 1821 πιστεύαμε ότι θα μας στηρίξει η Ρωσία, η Αγγλία, η Ευρώπη. Όλοι κράτησαν αποστάσεις με εξαιρέσεις ελαχίστων  μεμονωμένων  Ευρωπαίων φιλελλήνων που πολέμησαν και  θυσίασαν τη ζωή τους μαζί με τους δικού μας ήρωες.
Οι υποστηρικτές λένε ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΕ η αποπομπή ενός μέλλους από τη νομισματική ένωση. ΝΑΙ,  πράγματι δεν προβλέπεται, αλλά αν το ξεστομίσει η Μέρκελ, όλοι και παμψηφεί σε μια εβδομάδα θα αλλάξουν τον κανονισμό και θα μας πετάξουν σα σκουπίδι. Μήπως επιτρεπόταν να βομβαρδίσουμε τη Λιβύη;   

Οι πολλοί μας μισούν, πολλοί μας ζηλεύουν, ελάχιστοι μας αγαπούν.    
Πιστεύαμε για 500 ολόκληρα χρόνια, ότι ο Αρχάγγελος θα ανοίξει την Πύλη της Αγιάς Σοφιάς, θα σημάνουν τα σήμαντρά της και οι Τούρκοι πανικόβλητοι θα κρυφτούν στα βάθη της Ασίας !  Πέρασαν 558 χρόνια από την άλωση και ο Αρχάγγελος δεν εμφανίστηκε.  Ας μην τρέφουμε λοιπόν αυταπάτες !

Αλλά η βουλή σήμερα θα υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Με πολλές θυσίες θα γλυτώσουμε προσωρινά τη χρεοκοπία.  Σύντομα θα μας ζητήσουν κι άλλα – κι άλλα μέτρα. Σήμερα χρωστάμε περίπου 120 δις ευρώ νέα δάνεια.
Με το κούρεμα (PSI) εκδίδοντας τα νέα ομόλογα, θα χρεωθούμε αυτόματα άλλα 100 δις. Για τη στήριξη των τραπεζών, πληρωμή τοκοχρεολυσίων θα δανειστούμε άλλα 130 δις. Σύντομα το νέο χρέος του Ελληνικού  Δημοσίου (Βρετανικού δικαίω) θα εκτιναχθεί στα 350 δις.
Με τα νέα δάνεια θα μας δέσουν χειροπόδαρα  και  ύστερα θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.
Τότε θα μας πάρουν ότι ανήκει στο κράτος. Ιδιοκτησίες του δημοσίου, Μουσεία, θαλάσσιο και υπόγειο  πλούτο, όλες τις τράπεζες,  καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σ αυτές !  Όταν ο Γερμανός αναλάβει την τράπεζα, δεν θα καταλαβαίνει «εξαιρείται του πλειστηριασμού η πρώτη κατοικία» !!! Θα γίνουμε μια «σύγχρονη αποικία τους» !!!

Πιστεύω ότι έτσι είναι η πραγματικότητα και αυτή είναι η όλη ΑΛΗΘΕΙΑ. Τουλάχιστο αυτή τη στιγμή οι «βολευτές» διχάστηκαν γιατί δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα.  “Germanos ante portas”. 

Δεν παύω όμως να είμαι και λίγο αφελής, πιστεύοντας ότι ο Αρχάγγελος με τη μορφή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ίσως μας σώσει. Αυτό πίστευα από το 2010 και εξακολουθώ αμυδρά να το πιστεύω.-
 Κώστας Α. Παππάς.     

Δικαστή*
Ένας δικαστής αφού  άκουσε με προσοχή το κατήγορο  λέει, μάλιστα κύριε έχετε δίκιο.
Στη συνέχεια άκουσε με προσοχή την  απολογία του κατηγορουμένου  και ξαναλέει, έχετε δίκιο.
Πετιέται και ένας ακροατής και του λέει, Μα κύριε πρόεδρε πως είναι δυνατό να έχουν και οι δυο δίκιο;
Και εσείς κύριε δίκιο έχετε,  απάντησε ο δικαστής.          

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το ελιξίριο της ζωής βρέθηκε στα νησιά του Πάσχα.


Ένα φάρμακο που ανακάλυψαν επιστήμονες, που πιστεύεται ότι μπορεί να αναστρέψει τα αποτελέσματα της πρόωρης γήρανσης και θα μπορούσε να παρατείνει την ανθρώπινη ζωή, για πάνω από μια δεκαετία.

Η Ραπαμυκίνη, η οποία έχει το παρατσούκλι "για πάντα νέοι" δημιουργήθηκε από μια χημική ουσία που βρίσκεται στο έδαφος των Νήσων του Πάσχα, ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης και 2.000 μίλια από την ακτή της Χιλής.

Σε πειράματα, που έγιναν, σε παιδιά, που πάσχουν από τη νόσο Hutchinson-Gilford (HGPS) μια σπάνια γενετική πάθηση, κατά την οποία σημειώνεται πρόωρη και πολύ ταχεία γήρανση, η οποία οδηγεί στο θάνατο, μετά από περίπου 12 χρόνια.

Η HGPS προκαλεί μια επικίνδυνη διαδικασία, βάσει της οποίας μια πρωτεΐνη που ονομάζεται progerin συσσωρεύεται σε κάθε κύτταρο του σώματος, προκαλώντας τους πρόωρη γήρανση.

Η Rapamycin (Ραπαμυκίνη) καθαρίζει τα κύτταρα από την προγερίνη (progerin), η οποία προκαλεί ελαττώματα και στα υγιή κύτταρα.

Οι ερευνητές περιμένου να διαπιστώσουν, εάν το φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα.

Η Ραπαμυκίνη έχει ήδη χρησιμοποιηθείι για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος σε μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το πλυντήριο του Κώστα


Αυτή η ιστοριούλα δεν είναι απ τις παλιές, συνέβη την τελευταία δεκαετία, αλλά έχει κι αυτή το ενδιαφέρον της.

Ο Κώστας απ τον Ξηρόκαμπο τηλεφώνησε στο μπατζανάκη του το Μήτσιο (Καλεντίνη) και του λέει:
Θέλω να αγοράσω ένα πλυντήριο ρούχων, αλλά εγώ δεν ξέρω απ αυτά. Όταν πας στην Άρτα, εσύ που ξέρεις, θέλω να διαλέξεις ένα πλυντήριο εύκολο στη χρήση και χωρίς πολλά προγράμματα. 

Καταβαίνει ο Μήτσιος, διαλέγει ένα πλυντήριο και λέει στο καταστηματάρχη:
Να στείλεις αυτό το μοντέλο στον Κώστα   ……….   στον Ξηρόκαμπο.   
Αλλά πρόσεξε, όποιος το πάει, θα το συνδέσει με το νερό , το ρεύμα και την αποχέτευση. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν από πλυντήριο, είναι ηλικιωμένοι, θα τους δείξει πως λειτουργεί και ύστερα θα φύγει.
Ανοίγει ο Μήτσιος το πορτοφόλι,  εξοφλεί το πλυντήριο και φεύγει.      

Σε τρείς ημέρες, δυο νεαροί παρουσιάζονται στο σπίτι του Κώστα, τοποθετούν το πλυντήριο στη θέση του, το συνδέουν με το ρεύμα, το νερό και την αποχέτευση, χωρίς να αφαιρέσουν τις βέργες ασφάλειας του κάδου.   
Ο ένας καλεί τον Κώστα και τη γυναίκα του λέγοντας:  
Η χρήση του είναι πολύ εύκολη.  Εδώ βάζετε το απορρυπαντικό, εκεί βάζετε τα ρούχα, κλείνετε την πόρτα, πατάτε αυτό το κουμπί και τελειώσατε !
 Όταν πλυντήριο πλύνει τα ρούχα,  θα πατήσετε το κουμπί αυτό, ν ανοίξει η πόρτα του πλυντηρίου.


Όταν τα παιδιά έφυγαν, ο Κώστας με τη γυναίκα του τοποθέτησαν τα ρούχα στον κάδο, έκλεισαν την πόρτα, έβαλαν απορρυπαντικό και πάτησαν το κουμπί. Άνοιξε η εισαγωγή νερού και πριν περάσει ένα λεπτό,   ξαφνικά το πλυντήριο άρχισε να χοροπηδά. Το αρπάζουν να το συγκρατήσουν για λίγο, μέχρι να «ημερώσει», αλλά τίποτε. Συνέχισε το χορό του,  μέχρι που ο Κώστας το αποσύνδεσε απ την πρίζα.    
Ο Κώστας, τηλεφώνησε στο Μήτσιο, ο Μήτσιος στον καταστηματάρχη και ο καταστηματάρχης στον Κώστα.

Ο Κώστας διηγήθηκε την ιστορία, αλλά ο καταστηματάρχης αμφισβητούσε το αποτέλεσμα.
Ξαναβάλτο στη πρίζα, θα ηρεμήσει επέμενε ο καταστηματάρχης.
Το ξανάβαλα και έκαμε χειρότερα ........,  συμπλήρωνε ο Κώστας.

Μετά από πολλές μέρες ο καταστηματάρχης επισκέφτηκε το σπίτι του Κώστα.
 Ο Κώστας έβαλε τη πρίζα και αμέσως το πλυντήριο άρχισε το χορό.
Βγάλτο από τη πρίζααααα ! έλεγε ο καταστηματάρχης,  προσπαθώντας να συγκρατήσει το πλυντήριο.
Όχι, δεν το βγάζω γιατί δε με πίστευεεεςςςς,  επέμενε ο Κώστας.

Τελικά ο καταστηματάρχης φώναξε το βοηθό του και εκείνος έβγαλε τις βέργες ασφάλειας του κάδου.

Το πλυντήριο έπλυνε και πλένει κανονικά τα ρούχα, έτσι έζησαν και ζουν ο Κώστας με τη γυναίκα του καλά  και ο καταστηματάρχης  καλλίτερα.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συμβεβλημένοι γιατροί με ΤΑΠ ΟΤΕ


Λίστα (κατάλογοι) όλων των συμβεβλημένων ιατρών ΤΑΠ ΟΤΕ. Στους καταλόγους  συμπεριλαμβάνονται  οι γιατροί επαρχίας καθώς και οι συμβεβλημένες κλινικές.  


Επιλέξτε την κατηγορία.
Με  κλικ στην κατηγορία ένα βέλος θα σας κατεβάσει τον κατάλογο σε μορφή excel στην κάτω αριστερή γωνία του υπολογιστή σας.
Με ένα δεύτερο κλικ στο  excel ανοίγει ο κατάλογος. 



ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ:

ΙΑΤΡΟΙ - ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ **

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ**

ΙΔΡΥΜΑΤΑ - ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ**


ΚΛΙΝΙΚΕΣ (ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΣΧΥ)



Άλλες χρήσιμες πληροφορίες:


ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ   


Κάντε κλικ εδώ να ανοίξει ο κατάλογος του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. (εδώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι γιατροί επαρχίας και οι συμβεβλημένες κλινικές.  Κατάλογος πολύ εύκολος στη χρήση).


** ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


         ΤΑΥΤΕΚΩ   (νέο)  οι γιατροί όλης της Ελλάδας
doctors
(Πιο εύκολη είναι η αναζήτηση ονόματος του γιατρού. Η πλειοψηφία εξ αυτών είναι από παλαιότερα συμβεβλημένοι.)



To ΤΑΠΟΤΕ (TAYTEKΩ) από 1-5-2012 εντάχθηκε  στον ΕΟΠΥΥ






Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ “ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ” ΑΝΘΙΣΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


“Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται οι Ηπειρώτες που γιορτάζουν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας”. Αυτό ήταν το σύνθημα για την “ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2012” και επιβεβαιώθηκε με τον πιο πετυχημένο, τον πιο όμορφο τρόπο στο μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του κορυφαίου συλλογικού φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο.
“Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2012” ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και τα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και τη διαχρονία των αγώνων και της ευποιίας των Ηπειρωτών.
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πλημμύρισε από Ήπειρο. Πολλές χιλιάδες Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. ανθίζοντας ένα μονάκριβο χαμόγελο στα χείλη όλων μας, στη δύσκολη εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Εκατοντάδες χορευτικοί όμιλοι, με χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα λάμπρυναν με την ομορφιά και τη λεβεντιά τους τη μεγάλη γιορτή. Οι κομπανίες των Νίκου Φιλιππίδη, Κώστα Βέρδη, Λευτέρη Γκιώκα, Ηλία Πλαστήρα, Θωμά Λώλη, οι “Λαλητάδες”, η Παραδοσιακή Χορωδία της Π.Σ.Ε., το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου) και το Πολυφωνικό Σύνολο “Χαονία” ανέδειξαν με τον πιο γλυκόλαλο τρόπο την πλούσια Ηπειρώτικη μουσική παράδοση. Την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία του Εφόρου ΠολιτισμούΑλέξανδρου Λαμπρίδη, παρουσίασαν οι Ηπειρώτες ηθοποιοί Παρασκευή Κατσάνη και Σπύρος Πούλης.
Κορυφαία στιγμή στο πρόγραμμα η μεγάλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης. “Ήπειρος και Κρήτη” ήταν η πρώτη από τις Ηπειρώτικες Γέφυρες που θα στήνει κάθε χρόνο στη γιορτή της η Π.Σ.Ε., σμίγοντας την Ήπειρο με άλλες περιοχές στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Φέτος οι Κρήτες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων πλημμύρισαν το Σ.Ε.Φ. με Κρητικούς χορούς και ριζίτικο τραγούδι, μέσα στα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των θεατών.
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ευλόγησε την Πίτα που έκοψε ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. κ. Γιώργος Οικονόμου. Στην ομιλία του, από μέρους του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., ο Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά: Διαπιστώνουμε με θλίψη,  ότι η ηγεσίες  τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και οι δικές μας αντί να υπηρετούν και να  περιφρουρούν τα συμφέροντα των λαών εξασφαλίζοντας  έτσι  την κοινωνική και  εργασιακή ειρήνη και προκοπή, τάχθηκαν υπέρ των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, εφαρμόζοντας πολιτικές που παράγουν φτώχεια και μιζέρια.”. Η ομιλία, αναφερόμενη στην αξια των φετινών επετείων, εστίασε στους μεγάλους αγώνες και τα αιτήματα των απόδημων Ηπειρωτών σήμερα.
            Μεγάλος  χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  Η εκδήλωση, χάρη στη δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ
WORLD μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, στα ξενιτεμένα παιδιά της Ηπείρου σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία.
Στην “Πίτα του Ηπειρώτη” βραβεύθηκαν φορείς και πρόσωπα που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στον Πολιτισμό, στους αγώνες για το Περιβάλλον, στα έργα ευποιίας. Ξεχωριστή η βράβευση στον Κτηνοτροφικό Πανηπειρωτικό Συνεταιρισμό για τον αγώνα για την προστασία του δημόσιου, συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας “ΔΩΔΏΝΗ”. 
Με την “ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ” οι Ηπειρώτες απέδειξαν φέτος ότι μπορούν να διοργανώνουν τη μεγάλη τους γιορτή, με ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία, σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Γιατί οι Ηπειρώρες διαχρονικά ξέρουμε καλά ότι το ίδιο το αντάμωμα και η γιορτή είναι και από μόνα τους πολύτιμα μηνύματα αγώνα, αντίστασης και δημιουργίας για να διαβούμε,  όλοι μαζί, κάθε δύσκολη εποχή. Γιατί, ακριβώς, η εποχή μας θέλει όλους μαζί, ακόμη πιο δυνατούς, ακόμη πιο δημιουργικούς, ακόμη πιο αποφασισμένους.  

mail ΡΙΤΑ 2012.


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ξεχάστε την υπερθέρμανση του πλανήτη

Τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας (Β.Μ.Υ.) δείχνουν ότι πιθανόν  οδεύουμε προς μία μίνι εποχή των παγετώνων, που θα μοιάζει με την 70-ετή μείωση της θερμοκρασίας που συνέβη κατά τον 17ο αιώνα.

Η υποτιθέμενη «συναίνεση» για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενοχλητική πρόκληση, μετά την κυκλοφορία νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει ανέβει τα τελευταία 15 χρόνια.

Με βάση τις μετρήσεις σε περισσότερους από 30.000 σταθμούς, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πριν λίγες μέρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνει ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι επιστήμονες του κλίματος λένε ότι, αφού ο ήλιος είχε εκπέμψει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ενέργειας σε όλο το 20ο αιώνα, τώρα οδεύει προς ένα «μεγάλο ελάχιστο» της παραγωγής του, απειλώντας με ψυχρά καλοκαίρια και έντονους χειμώνες. 

Σύμφωνα με μία έκθεση που εξέδωσε η Β.Μ.Υ. υπάρχει 92% πιθανότητα  ο κύκλος 25 και εκείνοι που θα έρθουν στις επόμενες δεκαετίες, να είναι τόσο  ή και πιο αδύναμοι, ακόμα και το «ελάχιστο Dalton» του 1790- 1830 . Σε αυτήν την περίοδο, που το όνομά της το πήρε από τον μετεωρολόγο John Dalton, οι μέσες θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης μειώθηκαν κατά 2ο C.

Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό ότι η νέα πτώση της ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο βαθιά από το «ελάχιστο Maunder» (από το όνομα του αστρονόμου Edward Maunder), μεταξύ 1645 και 1715, στο πιο ψυχρό τμήμα της «Μικρής Εποχής των Παγετώνων», όταν ο Τάμεσης πάγωσε όπως και τα κανάλια της Ολλανδίας.
Πηγή:  ΑΠΟKΑΛΥΨΗ http://www.apocalypsejohn.com/2012/01/25.html



Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Προς τον Υπουργό Υγείας. Επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
                     ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

    Πριοβόλου 7
    47100 Άρτα
Τηλ/FAX: 2681023826

                                                                                                           Άρτα 26/1/2012
                                                                                                           Αριθμ. Πρωτ.: 5

Προς: 1. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο
           2. Υπουργό Εργασίας & και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη
           3. Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Γεράσιμο Βουδούρη

Κοιν:  1. Π.Ο.Π.Σ.          
           2. Μ.Μ.Ε. Νομού Άρτας

«Νοσεί ο νέος φορέας υγείας »
Δεν πέρασαν παρά μόνο 25 μέρες από την ημερομηνία εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού φορέα (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και ήδη φάνηκαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους.
Ουρές στα ιατρεία για μια εξέταση ή συνταγογράφηση, αφάνταστη ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή μέχρι να έρθει ο γιατρός. Και όταν τελικά έρθει, εάν ο ασφαλισμένος είναι ανάμεσα στους πρώτους 10 τυχερούς, τότε θα εξεταστεί ή θα γράψει τα φάρμακά του με το βιβλιάριο ασθενείας του, αλλιώς θα πληρώσει 20 ή 30 ευρώ για την επίσκεψη στο γιατρό!
Είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν τόσους ασφαλισμένους οι 16 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που έχουν συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Νομό Άρτας;
Αυτό είναι το στοίχημα που ο κ. υπουργός Υγείας έβαλε για την καλύτερη λειτουργία του νέου φορέα υγείας;
Τώρα αποδεικνύεται πόσο πρόχειρα και επιπόλαια νομοθετεί η κυβέρνηση και πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα περίθαλψης των συνταξιούχων και των λοιπών ασφαλισμένων.
Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. υπουργό να επανεξετάσει το θέμα και να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Πρότασή μας είναι ότι οι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατροί πρέπει να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και ότι πρέπει το λιγότερο να διπλασιαστεί ο αριθμός των μηνιαίων επισκέψεων.
Για να πάψουν οι συνταξιούχοι να αισθάνονται πολίτες τέταρτης κατηγορίας, που ρίχνονται από την επίσημη πολιτεία στον καιάδα της ανυποληψίας και της ταλαιπωρίας.

Για το Δ.Σ.

               Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας

           Ναπολέων Μακρής                                                   Ναπολέων Μαργώνης


Διαβάστε:  Oι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (λίστες ιατρών) με κλικ Εδώ



ΣΧΟΛΙΟ: Συμφωνούμε απόλυτα με τις απόψεις του Δ.Σ. 

Ένα γόνα χιόνι στην Καλεντίνη


2-2-2012 ώρα 9.20’.   Από χθες το βράδυ σ όλο το Δήμο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ χιονίζει συνεχώς. Ένα γόνα έφτασε στην Καλεντίνη.  Για την Καλεντίνη το φαινόμενο είναι σπάνιο. Το χειμώνα κάνει μεγάλες παγωνιές, αλλά πολύ χιόνι σπάνια πέφτει. Τα σχολεία είναι κλειστά.

Αναμένεται αργότερα να το γυρίσει στη βροχή, αλλά από Δευτέρα-Τρίτη ο χιονιάς θα επιστρέψει.   











foto Kostas Kompogiannis
foto Kostas Kompogiannis
foto Kostas Kompogiannis
Σπύρος Αθανασίου, Μεγαλόχαρη 3-2-2012

Σπύρος Αθανασίου, Μεγαλόχαρη 3-2-2012