Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Παραιτήθηκε από την προεδρική αποζημίωση


Σε μια συμβολική κίνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται να λαμβάνει πλέον την αποζημίωση που δικαιούται, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον πολιτικό κόσμο για την περιστολή των δαπανών



Ο Κ. Παπούλιας με τον Δημ. Αβραμόπουλο κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο υπ. Αμυνας χαιρέτισε την κίνηση του Κ. Παπούλια να παραιτηθεί της προεδρική

ΕΘΝΟΣ.GR  16-2-2012.     Εδωσε πρώτος το παράδειγμα! Με μία συμβολική πράξη ο Κάρολος Παπούλιας έκανε γνωστό χθες ότι παραιτείται της προεδρικής αποζημίωσης. Η πρωτοβουλία αυτή από τον πρώτο πολίτη της χώρας αποτελεί μία κίνηση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και δείχνει πως οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα της συμμετοχής τους στην περιστολή των κρατικών δαπανών και της κατάργησης μιας σειράς προνομίων.


Αλλωστε η συμβολική αυτή ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει και ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που θα υπάρξουν μιμητές της στην κυβέρνηση, τη Βουλή και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τον ενημέρωσε χθες για τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο κ. Παπούλιας παρακάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παραιτηθεί της χορηγίας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, που ανέρχεται περίπου στις 18.000 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, τόνισε πως πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τιμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ίδιο ως πρόσωπο αλλά και το αξίωμά του, και ότι για την κίνηση αυτή θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας είχαν υποστεί μειώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών και πάλι έπειτα από επιθυμία του ίδιου.
Την κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας χαιρέτισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, εκφράζοντας την ευχή να βρεθούν μιμητές της πράξης του αυτής. Εντονα αντέδρασε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι oι πολιτικοί κρίνονται από τις θέσεις τους και ότι η παραίτηση από τον προεδρικό μισθό δίνει άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα και ζήτησε από τον κ. Παπούλια να υιοθετήσει την πρόταση του κόμματος για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και άλλων προνομίων.
«Καλοδεχούμενη, αν και καθυστερημένη» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, θυμίζοντας ότι το κόμμα του επέστρεψε πέρυσι 1 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε ότι η ανακοίνωση της ΠτΔ πιέζει τη Βουλή και τα κόμματα να δώσουν εμπράκτως παραδείγματα δραστικότερων περικοπών.  




Σήμερα 22 9 2012 σε εκπομπή του ΣΚΑΪ,  επιβεβαιώθηκε από όλο το πάνελ της συζήτησης ότι ο πρόεδρος Κάρολος  Παπούλιας εκτός της προεδρικής αποζημίωσης, που ήδη από το Φεβρουάριο παραιτήθηκε,  το Σεπτέμβριο ζήτησε και η βουλευτική του σύνταξη να μειωθεί κατά 50%.


Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ , οφείλω να αναγνωρίσω ότι πράγματι ενεργήσατε σαν ένας Ηπειρώτης,  γνήσιος απόγονος των μεγάλων ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ !!!  Φανήκατε και πιο αντάξιος από ότι προτείναμε σε ανάρτησή μας τον Οκτώβριο 2011 “Κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας  http://anokalentini.blogspot.gr/2011/10/blog-post.html  


Οφείλω επίσης να ζητήσω συγνώμη για την ανάρτηση  το Δεκέμβριο 2011, «Οι αμοιβές των προέδρων ΟΜΠΑΜΑ – ΠΑΠΟΥΛΙΑ».    http://anokalentini.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html 
Σεπτέμβριος 2012 Κώστας Α. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος