Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Νανοτεχολογία σε ρούχα-φορτιστές, μέχρι εύκταμπτες tv made in Greece!


"Αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο"

Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα δούμε στην Ελλάδα: ρούχα που φορτίζουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (κινητά, ipods, laptops κ.α.), φωτοβολταϊκές τέντες, εύκαμπτες οθόνες τηλεόρασης, στολές για ακραίες θερμοκρασίας, αλλά και νέα «εξειδικευμένα φάρμακα».

Τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, η καινοτομία του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Φυσικού τουΑΠΘ προσφέρει νέες δυνατότητες: ευκαμψία, χαμηλό κόστος, ενεργειακή αυτονομία. ..
Ήδη «τρέχουν» 3 ευρωπαϊκά προγράμματα: το Rolemak ύψους 2,74 εκατ. ευρώ, το Υφατρόνικ ύψους 800.000 ευρώ και το Νανοργάνικ ύψους 700.000 ευρώ για την εμπορική αξιοποίηση της καινοτομίας. 

Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Στέργιος Λογοθετίδης τονίζει: «Το ζήτημα είναι αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο».

Όλα βασίζονται στην καινοτομία των Οργανικών Ηλεκτρονικών που ανέπτυξε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης απαντά: - Πώς τα GoodNews της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας; Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα κονδύλια που επενδύονται στην έρευνα σε εθνικό επίπεδο. Τώρα βρίσκονται στο 0,5%, πρέπει άμεσα να ανέβουν στο 3-4%. Πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνολογία και στην ελληνική καινοτομία, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύση στην κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική.

Σε ποια πεδία μπορούν να εφαρμοστούν τα οργανικά ηλεκτρονικά; - Φωτοβολταϊκά - Φωτισμός / οθόνες LCD - Οργανικά ηλεκτρονικά transistors (τηλεόραση) - Οργανικά LEDS - Κυκλώματα -μπαταρίες- για εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά (organic printed electronics) - Βιοαισθητήρες. Πώς θα τα δούμε στην καθημερινότητά μας; - Ρούχα που θα παρέχουν αυτονομία σε κινητά τηλέφωνα, ipod, laptop, holder καρδιοπαθών κ.α. - Ειδικές στολές για μεγάλη αντοχή σε ακραίες θερμοκασίες. - Εύκαμπτες οθόνες τηλεόρασης, που θα έχουν τη δυνατότητα να στρέφονται σε όλο το χώρο. - Νανοφάρμακα, δηλαδή σκευάσματα που κατευθύνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού για να τα θεραπεύσουν. - Φωτοβολταϊκές τέντες που θα διοχετεύουν ενέργεια σε μικροσυσκευές του νοικοκυριού. - Ανιχνευτές πυρκαγιάς στα δάση και εντοπισμό βλάβης σε αυτοκίνητα, πλοία, αεροπλάνα.


Για το λόγο αυτό, στις 27 Απριλίου θα διοργανωθεί ειδική ημερίδα η οποία θα φέρει σε επαφή δυνητικούς επενδυτές της Μακεδονίας με την καινοτομία που έχει αναπτύξει το εργαστήριο. Όπως αναφέρει ο κ. Λογοθετίδης: «Το ζητούμενο είναι οι συγκεκριμένες καινοτομίες και οι πιθανές εφαρμογές τους να βγουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό, ώστε να αναζωογονήσουν την περιοχή και να προσφέρουν δουλειές σε νέους ανθρώπους». Ας σημειωθεί ότι μετά την πρώτη ημερίδα περίπου 10 εταιρίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη έδειξαν ενδιαφέρον για τα οργανικά ηλεκτρονικά. Στην επόμενη ημερίδα υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 80-100 ελληνικές εταιρείες.

Παράλληλα, ήδη «τρέχουν» δύο προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τα οποία αναμένεται να αποδώσουν καρπούς μέσα σε περίπου 2 χρόνια. Υφατρόνικ: «έξυπνα» υφάσματα με ενεργειακή αυτονομία Τσάντες που θα φορτίζουν ηλεκτρονικές συσκευές, μπλουζάκια για το καλοκαίρι με ενσωματωμένο αντιηλιακό και αντικουνουπικό, σκηνές και τεντόπανα με φωτοβολταϊκά και ενεργειακή αυτονομία, στολές που θα διατηρούν το σώμα σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας κ.ά. αναμένεται να βγουν στην παραγωγή μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και στη συνέχεια να διατεθούν και στις ξένες αγορές.

Άλλες εφαρμογές των «έξυπνων υφασμάτων» είναι οι τέντες στα μπαλκόνια των σπιτιών, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένες στο ηλιακό φως και θα μπορούσαν να διοχετεύουν ενέργεια σε μικροσυσκευές του νοικοκυριού (τηλεόραση, ραδιόφωνο, μίξερ, ηλεκτρική σκούπα κ.α.). «Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αναζωογονήσει την κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα», αναφέρει ο κ. Λογοθετίδης. Ήδη 4 γνωστές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο Υφατρόνικ: η εταιρεία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ η ΕΤΑΚΕΙ (Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Ινών) η Ελληνική Υφαντουργία και η εταιρεία παραγωγής ένδυσης και μέσων ατομικής προστασίας Κώστας Σιαμίδης Α.Ε. Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περί τα 800.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: "Αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο"
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/03/100_18.html#ixzz1pUYYBhmX



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος