Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη, Απόστολος Ανδρεουλάκος


Η συμπαθέστατη Λιάνα είναι βουλευτίνα του ΚΚΕ. Συμφωνώ απόλυτα με το 90% των απόψεών της. Τα λέει,  όπως εμένα μ αρέσει να τ  ακούω.

Ο Α. Ανδρεουλάκος είναι επιφανής δικηγόρος. Υφυπουργός εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης από το 2004 ως το 2007.  Τον Αύγουστο 2007, εν ενεργεία Υφυπουργός,  λίγο πριν τις εκλογές,  αποφάσισε να αποσυρθεί απ την πολιτική.  

Γεγονός είναι όπως σε όλους, έτσι και σε μένα δεν αρέσει το μνημόνιο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν στην Τ.V. ακούω συζητήσεις υπέρ του μνημονίου, συνήθως  αλλάζω κανάλι. Αντίθετα παρακολουθώ τις πολιτικές συζητήσεις στα αντιμνημονιακά κανάλια.  
Παρακολούθησα τις απόψεις πολλών πολιτικών και οικονομικών επιστημόνων. Επιμένουν ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στο μνημόνιο, αλλά κανένας  δεν έχει απαντήσει τι θα γίνει αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.  Όταν ο δημοσιογράφος επιμένει στην ερώτηση  «τι θα γίνει αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει»  Αυτοί πάλι αλλάζουν συζήτηση και μιλούν για τη Μαδαγασκάρη, τη Ζιμπάμπουε,  τον Ολυμπιακό.

Στην ερώτηση αυτή δεν απάντησε ευθέως ούτε η Λιάνα Κανέλλη, παρόλα που φημίζεται για τις ορθές – κοφτές απαντήσεις της.  Με το συμπάθιο Λιάνα, δυο φορές άκουσα να σου κάνουν την ερώτηση, αλλά και τις δυο φορές έστριψες αλλού τη συζήτηση.      

Χθες βράδυ, 18-2-2012, στο kontra channel  στην εκπομπή του Στέφανου Χίου, παρευρέθη και ο πρώην υφυπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Αξιολογότατος δικηγόρος, αλλά ελλιπείς απαντήσεις έδωσε.

Σε ερώτηση γιατί διόρισε την κόρη του στο υπουργείο όταν ήταν υφυπουργός απάντησε κατ εμένα τουλάχιστον άστοχα.
Την διόρισα ως μετακλητή υπάλληλο, επειδή είναι δικηγόρος, επειδή ξέρει 4 ξένες γλώσσες και επειδή την εμπιστεύομαι.
Επειδή οι περισσότεροι και ειδικότερα οι νέοι, δεν ξέρουν τι σημαίνει μετακλητή υπάλληλος  έμεινε η αίσθηση ότι τη διόρισε ως μόνιμη υπάλληλο στο Υπουργείο.
Δεν έγινε κατανοητό  ότι  τη διόρισε στο Γραφείο του, για όσο χρονικό διάστημα ήταν υφυπουργός. Δεν έγινε αντιληπτό σε πολλούς τηλεθεατές ότι μετά την παραίτηση του,  η κόρη του δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο και ότι ασκεί άλλο επάγγελμα.

Ο κ. Ανδρεουλάκος, πέρα για πέρα αντιμνημονιακός,  επέμενε να απαντήσει τι πρέπει οι πολιτικοί να κάνουν σήμερα, αλλά ο Χίος τον διέκοπτε λέγοντας «θα απαντήσετε αργότερα».
Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής ο Ανδρεουλάκος απάντησε αλλά πολύ ελλιπέστατα.  
Έπρεπε από την πρώτη στιγμή είπε, να καλέσουμε τους δανειστές και να τους πούμε ξεκάθαρα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας. Προέχουν οι βασικές ανάγκες του λαού μας, κουρεύουμε το χρέος μονομερώς κατά 60%. Αναλαμβάνουμε να πληρώσουμε το 40% του χρέους με επιτόκιο 1%. Έτσι μόνο μπορούμε να βγούμε απ την κρίση, κατέληξε !!!

Πολύ ωραία ακούγεται ως απάντησε, αλλά για μένα που ασχολήθηκα 35 χρόνια με τα οικονομικά,  με το συμπάθιο είναι μια μπαρούφα διότι:
1.      Μονομερώς κούρεμα και επιτόκιο 1% σημαίνει στάση πληρωμών, σημαίνει  χρεοκοπία.
2.      Αφού από το 1975  μέχρι σήμερα έχουμε συνεχώς (εκτός του 1994*) ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, που θα βρίσκαμε τουλάχιστο 5 δις, που λείπουν κάθε  χρόνο,  για να λειτουργήσει το κράτος; 
3.      Που θα βρίσκαμε άλλα 15 -20 δις κάθε χρόνο για τοκοχρεολύσια των 120 δις που θα αναγνωρίζαμε;
4.      Που θα βρίσκαμε άλλα 30 δις απ την πρώτη ημέρα να στηριχτούν οι τράπεζες και να μη χάσουν οι μικροκαταθέτες τα λεφτά τους;  
5.      Όταν σήμερα λέμε,  δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη μας,  αύριο ποιος θα μας δανείσει τόσα πολλά δισεκατομμύρια; Τα σπρεντ είναι στο ζενίθ χωρίς να κουρέψουμε ΤΙΠΟΤΑ !!!

Αγαπητοί φίλοι και μένα μου αρέσει το ΟΧΙ στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, το ΟΧΙ στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ !!!  Αλλά δυστυχώς δε ζούμε σ ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο !

Δυστυχώς κανένας καθηγητής οικονομολόγος αντιμνημονιακός δεν απάντησε ευθέως τουλάχιστο στα 5 παραπάνω βασικά ερωτήματα.

Μια και μοναδική είναι η λύση,
Αν όλα μαζί τα υπερχρεωμένα  κράτη του κόσμου ξεσηκωθούν και αντισταθούν στους 100 -300 -500  παγκόσμιους μεγαλοκοκογλύφους θα υπάρξει  λύτρωση. 
ΚΑΝΕΝΑΣ Σαμαράς, κανένας Αριστερός, καμιά Ελλαδίτσα  δεν μπορεί να αντισταθεί στο τρισάθλιο Παγκόσμιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σύστημα. Σε μια μόνο μέρα μπορούν να μας καταστρέψουν.

Δυστυχώς αγαπητοί πατριώτες μέρα – μέρα με τις ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ οδηγούμαστε  στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε μια «σύγχρονη» αποικία των ΓΕΡΜΑΝΩΝ.    
Μακάρι οι εκλογές να δώσουν λύση. Μακάρι να διαψευσθώ.
Κώστας Α. Παππάς 19-02-2012.
   


εκτός του 1994*Με λογιστικό παραθυράκι το 1994 παρουσιάσαμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Όλες οι Κυβερνήσεις,  όλες τις άλλες δαπάνες εκτός της μισθοδοσίας από το Σεπτέμβριο και μετά τις μετέθεταν στο επόμενο έτος. Το φθινόπωρο 1993 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές. Το Δεκέμβριο εξόφλησε όλες τις οφειλές του κράτους που συσσωρεύτηκαν στο 15ημο (Οκτώβριος 92 – Δεκέμβρης 93) για να παρουσιάσει ένα μεγάλο έλλειμμα στη χρήση του 1993. Έτσι κατάφερε α) να δυσφημίσει περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη και β) στη χρήση 1994 εξοφλήθηκαν μόνο οι οφειλές 9ημήνου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 1994, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στον προϋπολογισμό του 1994 πρωτογενές πλεόνασμα. !!!  
Συσσωρευμένες οφειλές εξοφλήθηκαν και το έτος 2009, με σκοπό  να είναι αυξημένο το έλλειμμα της χρήσης  2009  και ισόποσα  μειωμένο του 2010. Τέτοιες κουτοπονηριές κάνουν τα κόμματα  και ΙΔΟΥ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος