Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τα UFO στην Ελλάδα

Ιπτάμενος δίσκος στην Καλεντίνη; 

Πολλές φορές θα ακούσατε ή θα διαβάσατε ότι κάποιοι άνθρωποι φωτογράφησαν τοπία, χωρίς να παρατηρήσουν κάποιο περίεργο φαινόμενο. Όταν εμφάνισαν τις φωτογραφίες τους, παρατήρησαν ότι πάνω σ αυτές εμφανίστηκαν περίεργα σχήματα, που την ώρα της φωτογράφησης δεν υπήρχαν στο τοπίο αυτό. Πολλοί απ αυτούς, τα σχήματα αυτά,  τα απέδωσαν σε εξωγήινες οντότητες, σε ιπτάμενους δίσκους, σε   UFO, καλικατζάρους, κλπ.  

Συνηθισμένο φαινόμενο είναι και ίσως όλοι παρατηρήσατε, ότι όταν φωτογραφίζουμε τοπία,  που πίσω απ αυτά υπάρχουν φωτεινά αντικείμενα, στις φωτογραφίες εμφανίζονται δέσμες φωτός σε σχήμα  Χ ή  /  ή  +  

Το βράδυ της πρωτοχρονιάς (31-12-11) επειδή στην πλατεία της Καλεντίνης, μπροστά στην εκκλησία ήταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σκέφτηκα να βγάλω μερικές φωτογραφίες.   

Στις 3 Ιανουαρίου,  όταν τις εμφάνισα στον υπολογιστή στη δεύτερη φωτογραφία,  πάνω απ το ιερό της εκκλησίας, εκεί που δείχνει το βέλος, φάνηκε ένα αντικείμενο σαν φεγγάρι !!!
 Εκείνη την ώρα φεγγάρι δεν υπήρχε. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και εσείς, διότι την  πρώτη και την Τρίτη φωτογραφία, τις πήρα απ το ίδιο σημείο σε διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού.

Μη νομίσετε ότι είναι μοντάζ, σαν αυτά που για «πλάκα» παρουσιάζω στο ιστολόγιο. Η φωτογραφία αυτή δεν έχει καμία σχέση με εκείνες. Εκείνες φαίνονται από μακριά ότι είναι κακότεχνα μοντάζ.

Αυτή η φωτογραφία είναι “original”.  Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση και δείτε όλες τις λεπτομέρειες !






ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το facebook  ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ (8.1.2012)

Με αφορμή τις παραπάνω  φωτογραφίες,  που οπωσδήποτε δεν έχουν καμία σχέση με UFO  και εξωγήινους, αντέγραψα την παρακάτω ανάρτηση. Αν σας ενδιαφέρει διαβάστε την.

Πηγή των παρακάτω αναγραφομένων είναι η ιστοσελίδα xrisima.gr  

περιπτώσεις εμφάνισης  UFO στην Ελλάδα.



---- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 1947 ----
Η ελληνική κυβέρνηση θορυβήθηκε από παράξενα αντικείμενα που πετούσαν πάνω από την Ελλάδα το 1947. Ανησυχώντας ότι μπορεί να επρόκειτο για σοβιετικούς πύραυλους οι αρχηγοί του Ελληνικού Στράτου έδωσαν εντολή σε ομάδα μηχανικών να ερευνήσει το θέμα . Γρήγορα όμως αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται για πύραυλους και τότε αφού ρώτησαν το υπουργείο αμύνης των ΗΠΑ για τα μυστηριώδη αντικείμενα, γρήγορα αναγκάστηκαν να σωπάσουν και να σταματήσουν την ερευνά.

---- ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ 1952 ----
Το 1952 ο αρχηγός του ελληνικού Στράτου ,σμηναγός Χρήστος Δεμέστηχας έγραψε μια αναφορά προς τους ανωτέρους του , περιγράφοντας μυστηριώδη αεροσκάφη που εθεάθησαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ανεξήγητοι ιπτάμενοι δίσκοι , προβλημάτισαν τα βομβαρδιστικά των Συμμάχων στις αποστολές τους πάνω από τα Βαλκάνια.

---- BAΔΟΥΣΑ ΑΙΓΙΟΥ 1954 ----
Στις 24 Οκτωβρίου του 1954, ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε επώνυμα στο αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό. Η μαρτυρία του έχει καταγραφεί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, γιατί ακόμη και το 1954 που συνέβη το περιστατικό κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τα όσα είδε το πρωί της 20ής Οκτωβρίου στην περιοχή Βουλωμένοι της Βόβοδας.

---- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΚΤΙΟΥ 1966 ----
Τον Αύγουστο του 1966, κοντά στη Πρέβεζα, συγκεκριμένα στη περιοχή του αεροδρομίου στο Άκτιο, 8 σμηνίτες είδαν κάτι ανεξήγητο γι’ αυτούς. Ήταν 9 το βράδυ, ο καιρός καλός και κάποια στιγμή οι σμηνίτες διακρίνανε στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του Ιόνιου Πελάγους, αυξάνοντας την διάμετρο της. Στην αρχή το πέρασαν για κάποιο αεροπλάνο αλλά γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν ήταν. Η φωτεινή κουκίδα είχε πάρει της διαστάσεις της πανσέληνου με χρώμα κόκκινο και κάποια στιγμή άρχισε να αλλάζει από επάνω προς τα κάτω διάφορους χρωματισμούς (κόκκινο, κίτρινο, μπλε). Το φαινόμενο κράτησε 2 ώρες και το αντικείμενο παίρνοντας διάφορες θέσεις στον ουρανό ,κάποια στιγμή έγινε μακρόστενο και άρχισε να βγάζει ένα ειδώς σύννεφου .Το σύννεφο σκέπασε το αντικείμενο και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε, χωρίς να υπάρχει τίποτα πλέον στη περιοχή!

---- ΛΙΜΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1967 ----
Στις 3 /9/1967, άγνωστο φωτεινό αντικείμενο εντοπίστηκε από ραντάρ πάνω από την λίμνη των Ιωαννίνων. Όταν εντοπίστηκε οπτικά έδινε την εντύπωση πυρακτωμένης σφαίρας σε ύψος 2 χιλιομέτρων και έμεινε στην ίδια θέση για 1 ώρα τουλάχιστον. Ειδοποιήθηκε η αεροπορία και απογειώθηκαν δυο αεροσκάφη για αναγνώριση. Όταν τα αεροσκάφη έφτασαν σε απόσταση 15 μιλίων το αντικείμενο έκανε ένα ελιγμό προς τα αριστερά κι άρχισε να κατευθύνετε με τρομακτικούς ρυθμούς προς τα επάνω. Ο εντοπισμός της κίνησης έγινε από ραντάρ και στην δεύτερη σάρωση δεν υπήρχε πουθενά. Η εμβέλεια του ραντάρ ήταν 220 μίλια και η σάρωση διαρκεί ένα λεπτό, οπότε υπολογίστε ταχύτητα αντικειμένου στα 13.000 χλμ!!!! Το φαινόμενο έγινε και την άλλη μέρα και ακολούθησε το ίδιο παιχνίδι με τα αεροπλάνα.

---- ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 1975 ----
Στις 5/5/1975 στα Χανιά Κρήτης, φωτογραφήθηκε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να πετάει ταχύτατα πάνω από το χωριό Βαρύπετρο. Η φωτογράφηση έγινε με κύριο στόχο το αξιοθέατο του χωρίου χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων το άγνωστο αντικείμενο. Ο δεύτερος μάρτυρας, αυτός που δεν κράταγε την μηχανή, ίσα που αντιλήφτηκε μία φευγαλέα κίνηση στον ουρανό!

---- ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 1977 ----
Στις 18 Ιανουαρίου 1977, στην αεροπορική βάση της Λάρισας, οι εργάτες που δούλευαν στο αεροδρόμιο είδαν ένα δίσκοειδες μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών. Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ένα οξύ ήχο που δεν μπόρεσαν όμως να προσδιορίσουν. Το περιστατικό αυτό μαζί με άλλα ανεξήγητα, έκαναν τον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνο Μ. να δηλώσει ότι τα UFO ίσως να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

---- ΒΟΛΟΣ 1977 ----
Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου, το 1977, ένας υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17000μ. Βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας όταν λίγο μετά το σούρουπο το βλέμμα του έπεσε σε ένα σημάδι αρκετά μιλιά μακριά. Η πρώτη του σκέψη ήταν ότι πρόκειται για εχθρικό Τούρκικο καταδιωκτικό. Ο υποσμηναγός γύρισε το αεροσκάφος για να δει καλύτερα όταν η κουκίδα έγινε ένα δισκοειδή σκάφος. Το UFO ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου και ο υποσμηναγός επιχείρησε μανούβρα για να ξεφύγει αλλά το UFO άρχισε να τον κυνηγά. Μετά το γεγονός, ο τότε υπουργός Κ ΑΒΕΡΩΦ είπε, "κάποτε αμφέβαλα για το αν τα UFO είναι αληθινά, δεν έχω όμως πια αυτή την αμφιβολία.’’ Όσο για το κυνηγητό με το Α7 το UFO ξαφνικά γύρισε νότια και χάθηκε.

---- ΘΕΑΣΗ ΕΝ ΠΤΗΣΗ 1978 ----
Στις 28/2/1978, αεροπλάνο της Ολυμπιακής αεροπορίας που εκτελούσε γραμμή εσωτερικού, παρακολουθήθηκε στενά από άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο .Το αντικείμενο που αναβόσβηνε εκτυφλωτικό φως, ακολούθησε το αεροπλάνο σε κοντινή απόσταση και για 10 περίπου λεπτά .Το πλήρωμα όσο και επιβάτες ανέφεραν ότι το αντικείμενο ήταν στρογγυλό με εμφανή παράθυρα ή φινιστρίνια, σχήματος οβάλ. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από ραντάρ.

---- ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 1978 ----
Στις 25/12/78, UFO εμφανίστηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πελοποννήσου, σύμφωνα με 5 μάρτυρες. Ήταν περίπου 9-10 το βράδυ, όταν αντιλήφθηκαν ένα φως κοντά στο βουνό που απείχε αρκετά από την βάση. Ξαφνικά το φως άρχισε να αυξάνει την ένταση και να πλησιάζει ταχύτατα προς το αεροδρόμιο .Το αντικείμενο σταμάτησε πάνω από τον διάδρομο σε ύψος 200 περίπου μέτρων, είχε μέγεθος 15-20 μέτρα, έμεινε ακίνητο και άρχισε να αλλάζει χρωματισμούς. Μετά από ένα λεπτό το αντικείμενο χάθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται μικρότερα κόκκινου χρώματος και διαμέτρου 2-3 μέτρων το καθένα, κάνοντας μία παλινδρομική κίνηση με μεγάλη ταχύτητα επάνω από την άκρη της πίστας. Το φαινόμενο πλέον είχε γίνει αντιληπτό από αρκετούς στρατιώτες και αξιωματικούς μέσα στους θαλάμους. Το παράδοξο είναι ότι για 3 ημέρες την ίδια ώρα γινόταν το ίδιο. Το γεγονός αποσιωπήθηκε.

---- UFO ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 1979 ----
Στις 27 Νοεμβρίου 1979 το βράδυ, τα ραντάρ του Αιγαίου έπιασαν στις οθόνες τους ένα άγνωστο ιπτάμενο στόχο που πλησίαζε από την πλευρά της Τουρκίας. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι επρόκειτο για αεροπλάνο και μάλλον δεν ήταν τζετ λόγο ταχύτητας κάπου 160 μιλιά την ώρα. Δύο μιράζ απογειώθηκαν αφού τους ειδοποίησε το κέντρο της Λάρισας. Το άγνωστο αντικείμενο σύντομα ήταν στα ραντάρ των μιράζ, σε απόσταση 2 μιλιών από τον στόχο. Ξαφνικά το άγνωστο αντικείμενο ανέπτυξε ταχύτητα και ισοφάρισε εκείνη των μιράζ. Διατηρώντας την απόσταση σταθερή, το παιχνίδι κράτησε αρκετή ώρα και το αντικείμενο δεν απομακρυνόταν αλλά διατηρούσε μια κυκλική πορεία με τα μιράζ πίσω του στα 2 μιλιά . Τα μιράζ συνέχισαν μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα και γύρισαν πίσω, καθώς το άγνωστο σκάφος εξακολουθούσε την κυκλική τροχιά του. Παράλληλα, έφυγαν αλλά δύο μιράζ από την βάση και όταν πλησίασαν την περιοχή εντόπισαν τρία UFO! Τα τρία UFO εξακολούθησαν την τακτική της απόστασης (μόλις επιτάχυναν τα μιράζ, ανάπτυσσαν ταχύτητα και αυτά). Δυστυχώς τα μιράζ γύρισαν πίσω λόγο καυσίμων και κανείς δεν έμαθε τι απέγιναν τα τρία UFO αφού πλέον δεν φαίνονταν ούτε στο ραντάρ.

---- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1981 ----
Στις 18/7/1981 στο Λεμονοδάσος Ακράτας Αιγιαλείας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες άγνωστο αντικείμενο. Το αντικείμενο είχε σχήμα δίσκου και χρώμα γκρίζο και αρχικά πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων σε απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα. Το UFO κάνοντας μια ημικυκλική μανούβρα βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες, χαμήλωσε λίγο και όταν παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε 3 φορές. Το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου. Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας πορτοκαλί χρώμα. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην ελευθεροτυπία στις 7/8/1981.

---- ΑΟΡΑΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟ 1987 ----
Στις 26/4/1987, αρκετά πρωινές ώρες, πιλότος στρατιωτικού αεροπλάνου C141 με αναχώρηση από την βάση Τορέον της Ισπανίας, ανέφερε " Από την στιγμή που μπήκα στον Ελληνικό εναέριο χώρο με ακολουθεί επικίνδυνα κοντά άγνωστο σκάφος". Ο Ελληνικός πύργος έλεγχου έβλεπε το C141σε ύψος 41000 ποδών, αλλά δεν εντόπιζε το άγνωστο σκάφος ! Ο πιλότος συνέχισε "Βλέπω να έχει πορεία σύγκρουσης με εμένα και έχει έντονα κόκκινα και πορτοκαλί φώτα". Τότε ο πύργος έλεγχου έδωσε εντολή στον πιλότο να κατέβει στα 15000 πόδια μήπως δουν της κινήσεις του άγνωστου αντικειμένου. Το C141 κατέβηκε και ο πιλότος φοβισμένος ανέφερε "Με ακολουθεί. Κάντε κάτι, η πείτε μου τη συμβαίνει". Άμεσος ειδοποιήθηκε η πολεμική αεροπορία και είπαν στον πιλότο να ελαττώσει ταχύτητα για να δουν τι θα γινόταν . Το αντικείμενο τον προσπέρασε με εξωφρενική ταχύτητα πάνω από το Αργός, στον πύργο ελέγχου εξακολουθούσαν να μην βλέπουν τίποτα καθώς ο πιλότος ανέφερε "Τώρα είναι 10 μίλια μπροστά και το βλέπω με δυσκολία… το έχασα !’’.
Ο πιλότος στην Ισπανία δεν έκανε αναφορά για το επεισόδιο αυτό.

---- ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1988 ----
Εννέα το βράδυ στις 11/2/1988, ένα παράξενο μεγάλο φωτεινό αντικείμενο ακολουθούσε αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση 608 Αθήνας - Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη κ. Ν.Α. το παράξενο αντικείμενο εξέπεμπε εκτυφλωτικό φως όσο τρία τζάμπο μαζί! Ο πιλότος μόλις το εντόπισε ξεκίνησε πρόωρα διαδικασία προσγείωσης από ύψος 1000 ποδών στο πιο κοντινό αεροδρόμιο. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε το αντικείμενο παρέμεινε για 20 λεπτά σχεδόν πολύ ψηλά πάνω από το αεροδρόμιο εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν φύγει που εντοπίστηκε να κατεβαίνει στα 350 μέτρα και κοντά στην κεραία του αερολιμένα . Η πολεμική αεροπορία παρόλο που ενδιαφέρθηκε για το γεγονός δεν έδωσε εντολή για αναχαίτιση του αντικειμένου.

---- ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΤΟ 1990 ----
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα και αποτέλεσαν μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων σε αυτόν τον πλανήτη. Αταλάντη είναι το όνομα μιας πόλης που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα, στο νομό Φθιώτιδας. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο όχι για ένα, αλλά για 12 με 17 ιπτάμενα αντικείμενα, που εμφανίστηκαν αρχικά επάνω από το βουνό της Πεντέλης, στην Αθήνα. Τα ΑΤΙΑ πέταξαν νότια ως την Πελοπόννησο και άλλαξαν πορεία ξανά προς την κεντρική Ελλάδα. Στο δεύτερο πέρασμά τους πάνω από την κεντρική Ελλάδα, περίπου στις 9:30 μ.μ., ένα από τα ΑΤΙΑ, φάνηκε να έχει δυσλειτουργίες και λίγα λεπτά αργότερα το αντικείμενο συνετρίβη έξω από το μικρό χωριό Μέγας Πλάτανος, μερικά χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανάφεραν το παράξενο γεγονός στις τοπικές αρχές αλλά το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε βραδινή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.
Σύμφωνα με μαρτυρία από οικογένεια πολύ κοντινής περιοχής, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα, με δυνατά σαν προβολείς (όπως είπαν) φώτα που έσκιζαν τον ουρανό, τα οποία πέρασαν από πάνω τους και έφυγαν. Μετά από 15 λεπτά, άκουσαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά. Ενώ το κοιτούσαν, αυτό έπεσε στο έδαφος, στο διπλανό λόφο, που απείχε ένα χιλιόμετρο. Έπειτα από λίγο ήρθαν πετώντας με μεγάλη ταχύτητα άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο σχηματίζοντας κύκλο γύρο του, φωτίζοντας έντονα την περιοχή. Η μαρτυρία συνεχίζει: ‘’Ο άντρας μου φοβήθηκε μήπως έρχονταν προς τα εμάς, Άρπαξε το δίκαννο και κίνησε προς το μέρος τους για να τα βλέπει καλύτερα. Μπροστά από το φλεγόμενο αντικείμενο φάνηκαν να περνούν κάποιες σκιές αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε αν ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο. Κάτι έκαναν μέσα στον φωτεινό κύκλο, που είχαν σχηματίσει γύρω από το μεγάλο αντικείμενο. Παρέμειναν εκεί περίπου από τις δέκα το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας."
Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός , ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί. Άλλος μάρτυρας που πήγε στην περιοχή της προσγείωσης, βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό. Κοντά στο σημείο αυτό βρισκόταν ένα πεύκο, με τον κορμό του καμμένο σε χαμηλό ύψος. Όταν ο μάρτυρας επιχείρησε να πιάσει το πεύκο, στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες, σαν να είχε καεί.
Στις 19 Οκτωβρίου του 1990 το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το γεγονός στην Αταλάντη. Σύμφωνα με αυτή την δήλωση, στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν:
Κομμάτια ενός θηλυκού βύσματος 11 με εκατοστά διάμετρο, φτιαγμένο από χαλκό και με αραβικούς αριθμούς στο κέντρο του.
Μία σειρά ενός multipin καλωδίου φτιαγμένο από χαλκό, συνδεδεμένο με το προαναφερθέν βύσμα.
Ο μονωτής αυτών των καλωδίων που ήταν ένα μεταξένιο ύφασμα.
Ένα καμένο ελαστικό κυκλικό κάλυμμα.
Ένα δαχτυλίδι από χάλυβα.
Τρεις μπάρες από χάλυβα 10 cm η κάθε μία.
Στην κάτω μεριά δύο ρυθμιστές με το ελληνικό γράμμα Φ στην βάση τους.
Η έκθεση βεβαιώνει ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις. Ήταν παλαιάς τεχνολογίας, βασισμένοι στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι πιθανώς κομμάτια ενός παλαιού δορυφόρου. Αυτό το συμπέρασμα βασίστηκε στις μετρήσεις, την καλωδίωση και την κατασκευή. Ο δορυφόρος πρέπει να είναι από την Ευρώπη ή την πρώην σοβιετική ένωση. Σχετικά με το γράμμα Φ, η επιτροπή ανέφερε ότι είναι από τη σοβιετική ένωση δεδομένου ότι εκείνη η χώρα χρησιμοποιεί το ελληνικό αυτό γράμμα στο κυριλλικό αλφάβητό της και επίσης έχει την τεχνολογία για μια τέτοια συσκευή.
Αυτή είναι μια καλή έκθεση. Γιατί όμως μετά από το λίγο της παραμονής τους στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη NASA;

---- ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΑΜΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ 1996 ----
Από τα πιο σημαντικά περιστατικά που σχετίζεται με ΑΤΙΑ τα τελευταία χρόνια συνέβη στο χωριό Ποταμός, έξω από την πόλη της Κέρκυρας, ανήμερα του Πάσχα του 1996. Η ιστορία επιβεβαιώνεται από δεκάδες επώνυμες μαρτυρίες και από χειροπιαστά τεκμήρια για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε δέντρα και σπίτια. Οι κάτοικοι του χωριού παρατήρησαν τέσσερα σφαιρικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος να πετούν πάνω από την περιοχή. Τα αντικείμενα σταδιακά χαμήλωσαν από τα 200 στα 150 μέτρα ύψος, για να επανέλθουν όμως στο αρχικό τους ύψος και τελικά να απομακρυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν ακριβώς στην περιοχή όπου σύμφωνα με τους μάρτυρες χαμήλωσαν τα αντικείμενα.
Με το περιστατικό ασχολήθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο τοπικός ερευνητής Ι. Δημητράτος, ο οποίος ερεύνησε το συμβάν και τράβηξε αρκετές φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν, δημοσίευσε σχετικό άρθρο στην τοπική εφημερίδα "Κερκυραϊκό Βήμα". Επίσης, ο τοπικός "Corfu TV" έκανε μια έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, όπου ακούστηκαν μαρτυρίες κατοίκων του Ποταμού.
Το γεγονός ότι οι καταστροφές είχαν προκληθεί σε ένα περιορισμένο επίπεδο από το έδαφος (κορυφές δέντρων, στέγες σπιτιών, στύλοι της ΔΕΗ, αλλά όχι σπαρτά και αντικείμενα σε χαμηλότερο ύψος) προκάλεσαν αμφιβολία για το αν επρόκειτο όντως για ρουφήχτρα. Επιπλέον, ανεξήγητες ήταν και οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε μετρητές της ΔΕΗ και στο τοπικό δίκτυο διανομής ρεύματος, ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις που συνήθως συνοδεύουν την εμφάνιση αγνώστων αντικειμένων και που σίγουρα δεν προκαλούνται από καταιγίδες. Η εξήγηση που δόθηκε για τα τέσσερα κόκκινα φώτα, ότι δηλαδή ήταν τα φώτα ισάριθμων αεροπλάνων που σε συνδυασμό με την ξαφνική θύελλα προκάλεσαν σύγχυση στους μάρτυρες, απορρίφθηκε από έρευνα του ερευνητή Θ. Πουρναρόπουλου, στην οποία προέκυψε ότι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν υπήρχε καμία επιβεβαίωση της ύπαρξης στον αέρα κανενός αεροσκάφους εκείνη την ώρα. Επιβεβαίωση δεν υπήρξε και για την ύπαρξη αγνώστων αντικείμένων, αφού το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ.

---- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1998 ----
Το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 1998, επτά νεαρά άτομα κάθονταν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, συζητώντας για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διαρκούσε αρκετές ώρες, ασυναίσθητα παρατηρούσαν και τον ουρανό. Στις 2:35 μετά τα μεσάνυχτα, ένα από τα μέλη της παρέας διέκρινε στον ουρανό νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ένα φωτεινό αντικείμενο που εκτελούσε ασυνήθιστες κινήσεις.
Επειδή πρώτη φορά διέκρινε ένα UFO, το παρατηρούσε αμίλητος, περίπου για πέντε δευτερόλεπτα, όταν έγινε αντιληπτό και από την υπόλοιπη παρέα. Όλη η παρέα πλέον παρατηρούσε το UFO, το οποίο ήταν πύρινο, με ωοειδές σχήμα, και ακολουθούσε μία πορεία από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά. Όταν έφθασε στο ζενίθ του ουράνιου θόλου διαχωρίστηκε σε δύο ίσα μέρη που διέγραφαν καθαρά την ίδια πορεία.
Τα δύο πλέον « πύρινα » αντικείμενα, που είχαν το ίδιο σχήμα σε σχέση με το αρχικό αντικείμενο, μετατοπίστηκαν με ελαφριά κλίση σε μικρότερο ύψος (σε σχέση με τους παρατηρητές). Μετέπειτα τέθηκαν σε δυαδικό σχηματισμό και διαγράφοντας την ίδια τροχιά απομακρύνθηκαν και άρχισαν σταδιακά να χάνουν την φωτεινότητά τους.

---- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ 1999 ----
Στις 20/06/1999, άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν, στις 10 το πρωί, από έναν τεχνικό ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μαζί με έναν συνάδελφό του από την Κομοτηνή, που ανέβηκαν στο πάρκο κεραιών του δήμου Σταυρούπολης στην Ξάνθη για εργασίες συντήρησης. Τα 2 UFO φωτογραφήθηκαν στο όρος Αχλατ , σε υψόμετρο 1440 μέτρων στην Ξάνθη. Καθώς πετούσαν, μετά από αναλαμπές φωτός εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από καβάλα προς Αλεξανδρούπολη. Το μέγεθος των UFO υπολογίστηκε στα 40-50 μέτρα! Το θέμα πήρε δημοσιότητα από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια (Skai-Ant1) στης 25-6-99 και από την ημερήσια εφημερίδα ‘’Ελεύθερος Τύπος’’.

---- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1999 ----
Το ίδιο βράδυ (με το προηγούμενο περιστατικό), ένα ζευγάρι συμβολαιογράφων, οι Κ. και Μ. Καρυωτάκη, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, διατείνονται ότι καθώς ήταν στο μπαλκόνι τους, παρατήρησαν δύο UFO, προφανώς τα ίδια που είχαν θεαθεί στην Σταυρούπολη Ξάνθης, τα οποία ήταν περίπου πάνω από το κεφάλι τους, αλλά σε μεγάλο ύψος. Εκείνο που τους εντυπωσίασε ήταν οι κινήσεις που έκαναν τα δύο UFO, τα οποία κινούνταν άλλοτε αριστερά, άλλοτε δεξιά, και κάμποσες φορές ανέβαιναν σε μεγαλύτερο ύψος, ή αντίθετα, κατέβαιναν πιο χαμηλά.

---- ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ ΑΧΑΪΑΣ 2000 ----
Η παρακάτω περίπτωση προέρχεται από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η οποία, στις 30/5/2000, έγραψε τα εξής: "Βόλτα εξωγήινων στην ορεινή Αχαΐα. Την επίσκεψη των εξωγήινων ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν προχθές οι 250 κάτοικοι της ορεινής κοινότητας Ελαιοχώρι Αχαΐας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων, προχθές στις 11:30 το βράδυ, τρία μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με χρώμα έντονο πορτοκαλί και διάμετρο 20 μέτρων, εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω από τα σπίτια του χωριού και άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο το παράξενο θέαμα προκάλεσε την περιέργεια των κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να παρατηρήσουν το φαινόμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.’’
«Βρισκόμασταν στο καφενείο του χωριού, όταν ξαφνικά ένας ηλικιωμένος μας είπε ότι κάτι παράξενο υπάρχει στον ουρανό. Στην αρχή νομίσαμε ότι επρόκειτο για αστείο...! Όταν όμως βγήκαμε έξω διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι μας έλεγε αλήθεια. Ήταν τρία αντικείμενα φωτεινά, που έκοβαν βόλτες πάνω ή κάτω, δεξιά ή αριστερά, για περισσότερο από μία ώρα ...» είπε στην «Ε» ο 25χρονος Ανδρέας Κωστόπουλος, κάτοικος του Ελαιώνα.
«Ο ουρανός ήταν ξάστερος και τα αντικείμενα ήταν πραγματικά και όχι φαντασιώσεις! Όλα αυτά που ειπώθηκαν μετά, ότι πιθανόν να είδαμε αντανακλάσεις προβολέων, αεροσκάφη ή λέιζερ πάνω στα σύννεφα, δεν ισχύουν. Όλοι μας στο χωριό γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός μυστηριώδους φαινομένου που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Αυτά τα φώτα ήταν περίεργα, απόκοσμα και πέρα από κάθε τι γήινο» δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπούσιος.
Όπως έγινε γνωστό αργότερα, τα περίεργα φώτα είδαν και οι κάτοικοι της κοινότητας Δρέπανο Αχαΐας.

---- ΒΑΡΗ ΣΥΡΟΥ 2000 ----
Σύμφωνα με την μαρτυρία ιδιώτη πιλότου, η θέαση έλαβε χώρα στην περιοχή Βάρη της Σύρου, στις 19 Αυγούστου, περίπου κατά το σούρουπο, όταν διέκρινε στον ουρανό ένα δισκοειδές UFO, από το κάτω μέρος του οποίου εξερχόταν μια φλόγα. Μόλις ο μάρτυρας συνειδητοποίησε τι έβλεπε, πήρε την βιντεοκάμερά του και βιντεοσκόπησε περίπου για 7 δευτερόλεπτα το UFO, γιατί μετά η κάμερά του έπαθε βλάβη και μπλοκάρισε.
Όμως μετά από μια ώρα η βλάβη αποκαταστάθηκε μόνη της. Είναι αξιοσημείωτο ότι στην μεγέθυνση του βίντεο διακρίνεται καθαρά το δισκοειδές αντικείμενο και η φλόγα που εξέρχεται από το κάτω μέρος του.
Ο μάρτυρας επειδή ήθελε να καταστεί ευρύτερα γνωστή αυτή η θέαση, παρέδωσε το φιλμ στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος