Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε 92χρονη ζητούσαν αποδεικτικά στοιχεία να αποδείξει ότι ήταν ενήλικη !!!


Απίστευτο και όμως αληθινό, αυτό που συνέβη σε μία ηλικιωμένη γυναίκα στο Essex της Αγγλίας. Υπάλληλος καταστήματος αρνήθηκε να πουλήσει στην 92χρονη ποτό, επειδή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν... πάνω από 18 χρόνων.
Η Diane Taylor επισκέφτηκε το κατάστημα, για να αγοράσει ένα μπουκάλι ουίσκι για τον γιο της, όταν η πωλήτρια της ζήτησε να επιδείξει δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο. Η κυρία Taylor νόμισε προς στιγμήν ότι η υπάλληλος της έκανε φιλοφρόνηση, αλλά όταν διαπίστωσε ότι δεν αστειευόταν, άνοιξε την τσάντα της και της έδειξε την κάρτα λεωφορείων ακόμα και την κάρτα δωρεάς αίματος. Όμως, τίποτα από αυτά δεν έπιασε τόπο, αφού η πωλήτρια επέμενε να δει απόδειξη της ηλικίας της.
"Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι φαίνομαι λιγότερο από 25 χρόνων, με το ζόρι θα μπορούσε κάποιος να με θεωρήσει 78", είπε απελπισμένη. Ο υπεύθυνος του καταστήματος απολογήθηκε για το περιστατικό, αλλά δήλωσε ότι το προσωπικό δεν μπορεί να πουλήσει αλκοόλ χωρίς κάποιο αποδεικτικό ηλικίας.

 Η κυρία τελικά αγόρασε το ποτό της από άλλο κατάστημα, ενώ δήλωσε πως είναι απόλυτα σύμφωνη με τον έλεγχο των νέων ατόμων, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το παρατράβηξαν!!!!!!!!


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δρομολόγια πλοίων

Δείτε όλα τα σημερινά και επομένων ημερών δρομολόγια πλοίων Εσωτερικού. Για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Αργοσαρωνικό, Ιόνιο και Σποράδες με ένα κλικ.  

καλό ταξίδι 







Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Που ψηφίζω


Πολύ εύκολα μπορούμε να μάθουμε που ψηφίζουμε. Με ένα κλικ θα ανοίξει ο εκλογικός κατάλογος του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα. 


Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Που ψηφίζω το 2012

Μάθε το εκλογικό κέντρο που  θα ψηφίσεις στις εκλογές του 2012.  
Οι ημέρες των εκλογών πλησιάζουν και όσοι έχουν κάνει μεταβολές τελευταία διερωτούνται «σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζω;».

 * Ο αριθμός του εκλογικού τμήματος συνήθως ανακοινώνεται 15 ημέρες πριν τις εκλογές.*
  
Για να δείτε τον εκλογικό κατάλογο και που ακριβώς ψηφίζετε κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και συμπληρώστε τον πανομοιότυπο πίνακα.  


Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το Μάρτιο έρχονται τα δύσκολα γεγονότα


Το πρώτο δεκαήμερο μετά τις Εθνικές εκλογές η κατάσταση θα γίνει απελπιστική. Η κρίση θα φτάσει στο ΖΕΝΙΘ για τους παρακάτω λόγους :  

v Όπως η σημερινή κατάσταση δείχνει, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα εκλεγεί. Οι διερευνήσεις των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο δεν θα έχουν τέλος !  

v Η ανεργία μέχρι τότε θα αυξηθεί.

v Οι μισθοί ιδιωτικού - δημόσιου τομέα και οι συντάξεις θα μειωθούν ΠΟΛΥ τους επόμενους μήνες και χωρίς νέα μέτρα. Με την εφαρμογή των ήδη ψηφισθέντων μέτρων (μείωση συντάξεων κάτω των 60 ετών, μείωση κάτω των 55 ετών, μείωση επικουρικών συντάξεων, αύξηση εφορίας, εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου, εφεδρεία).

v Πριν τελειώσουν οι δόσεις της έκτακτης εισφοράς 2011, θα αρχίσουν οι δόσεις της έκτακτης εισφοράς 2012. Από τον Ιανουάριο 2012 θα αρχίσει στους μισθούς και τις συντάξεις να παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις και η έκτακτη εισφορά του 2013.

v Κάθε δίμηνο θα ΕΡΧΕΤΑΙ και η έκτακτη εισφορά μέσω της ΔΕΗ. Στο πρώτο – δεύτερο δίμηνο όσοι έχουν θα πληρώσουν. Η ΔΕΗ πιθανότατα δεν θα κόψει το ρεύμα όσων δεν θα πληρώσουν.  Από το τρίτο τρίμηνο εκείνοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ θα είναι πολλαπλάσιοι !  Όταν φτάσει το 30 – 40% να μη μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ με το ενσωματωμένο τέλος, τότε η ΔΕΗ θα πρέπει να κόψει σ όλους αυτούς το ρεύμα. Αν δεν το κόψει το επόμενο δίμηνο δεν θα πληρώσει κανένας  και η ΔΕΗ θα χρεοκοπήσει.

v Τέλος η Ευρωπαϊκή ίσως και η Παγκόσμια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα περιέλθει σε δυσμενέστερη κατάσταση και δεν θα ξέρει ποιόν να στηρίξει και ποιόν να βοηθήσει.



Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η 11η Κυβέρνηση ορκίζεται στις 11 11 του 11


Είναι η 11η μεταπολιτευτική  Κυβέρνηση.  Ορκίζεται αύριο στις 11. 11.  2011,  όχι στις 11 το πρωί, αλλά στις 2 το μεσημέρι.
Ευχόμαστε στη νέα Κυβέρνηση να πετύχει στο έργο της.  
Ευχόμαστε να πετάξει στα σκουπίδια το βαρέλι χωρίς πάτο και να θέσει τις βάσεις της οικονομίας σε καινούργιο βαρέλι,  για το καλό της Ελλάδας,  για το καλό όλων μας.



Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γραπτή δέσμευση


Όταν οι Ευρωπαίοι έχουν το θράσος να ζητούν και από τον πρόεδρο της αντιπολίτευσης γραπτή δέσμευση, νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε για πια Εθνική Κυριαρχία μιλάμε !
Εκεί μας έφτασε ο Παπανδρέου !

Τώρα οι ΦΙΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ,  Θέλουν να φιμώσουν και τους πολιτικούς Αρχηγούς !  Απαιτούν να φιμώσουν τη Βουλή !  

Θέλουν μια Κυβέρνηση,  με πλειοψηφία πάνω από 220 βουλευτές, να ψηφίζει  τα νομοσχέδια όπως τους τα στέλνουν απ τις Βρυξέλλες.  
Όταν ένα νομοσχέδιο ψηφίζεται από 220 και πλέον βουλευτές υπερισχύει και του Συντάγματος !

Ο Σαμαράς, αν δεν τα υπογράψει, κατηγορείται ότι είναι ο υπαίτιος που θα μας οδηγήσει στην πτώχευση.

Αν τα υπογράψει θα κατηγορηθεί ότι ξεπούλησε την Ελλάδα.  

Η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης που επέμειναν στη συγκυβέρνηση από την Κυριακή το βράδυ έβγαλαν τις Ουρές τους απέξω,  για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.

Επειδή οι απόψεις είναι πολιτικές, όλοι έχετε το δικαίωμα να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια. 
8 – 11- 2011.  Κώστας Α. Παππάς           


Άνεργοι με καταθέσεις εκατομμυρίων

Απίστευτες περιπτώσεις φοροκλοπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς υπάρχει άτομο που δήλωνε μόλις 4.000 ευρώ εισόδημα την στιγμή που είχε καταθέσεις 18 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό!
Αυτή είναι μία από τις πολλές που περιλαμβάνονται στις δύο λίστες ντροπής του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Οι λίστες έχουν κατατεθεί στη Βουλή και βρίσκονται κλειδωμένες σε χρηματοκιβώτιο του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", στις εν λόγω λίστες υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις "φορολογούμενων" κατά τα άλλα πολιτών.

Για παράδειγμα, υπάρχει μεγαλοοφειλέτης που χρωστάει στο κράτος 636 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εντοπίζονται 18 άνεργοι που παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αλλά έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού από 1 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστος!

"Συνολικά 14 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν ποσά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ", προσθέτει το δημοσίευμα, ενώ υπάρχει ακόμα φορολογούμενος που έχει δηλώσει 42.000 ευρώ την στιγμή που διαθέτει καταθέσεις 104 εκατομμυρίων ευρώ και άλλος που έχει δηλώσει 20.000 ευρώ και έχει βγάλει σε ξένες τράπεζες 33 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, οι δύο λίστες έχουν και κοινά ονόματα, κάτι που πρακτικώς σημαίνει ότι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου έχουν καταθέσει τεράστια ποσά στο εξωτερικό.

"Εμπιστευτικά" στη Βουλή οι λίστες

Όσοι βουλευτές προσέρχονται για να ενημερωθούν για τις λίστες, μπορούν μεν να τις διαβάσουν, αλλά όχι να κρατήσουν σημειώσεις ή να λάβουν αντίγραφο των καταστάσεων καθώς είναι προσωρινά απόρρητες, αφού η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει προβάλλει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά στην δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Έτσι, οι βουλευτές μπορούν να διαβάσουν τις λίστες, αλλά επιτηρούμενοι από υπάλληλο της Βουλής!

πηγή: Κερκυραϊκή αλεπού από news247  



Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πρωθυπουργός ο Π. Μολυβιάτης


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωρινή Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μολυβιάτη.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης γεννήθηκε το 1928. Από το 1974 ως 1980 διετέλεσε Δ/ντής του πολιτικού γραφείου του Κων-νου Καραμανλή. Από το 2004 ως το 2006 επί Ν.Δ. ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα έχει αντίρρηση για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Πέτρο Μολυβιάτη και θα δηλώσει την παραίτησή του μέχρι τα μεσάνυχτα.
Στο όνομα του κ. Μολυβιάτη πιστεύω ότι θα συναινέσει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το κάψιμο του Ιούδα (Κρητικό έθιμο)

Ένα ιδιαίτερο έθιμο της Κρήτης είναι το κάψιμο του Ιούδα. Αμέσως μετά το "Χριστός Ανέστη", ανάβουν στη πλατεία της εκκλησίας φωτιά και καίνε το ομοίωμα του Ιούδα. Σήμερα με αγροτικά αυτοκίνητα μεταφέρουν χαμόκλαδα και ξύλα από το δάσος για ν ανάψουν μεγάλη φωτιά.
Παλιότερα η μεταφορά των ξύλων ήταν δύσκολη υπόθεση. Χρειάζονταν «πολλά γομάρ ξύλα»* να κάψουν τον Ιούδα. Την  όλη σκηνοθεσία  αναλάμβαναν κυρίως  νέοι από 16 ως 25 ετών.

Στον Κεφαλά Αποκορώνου ο μπάρμπα Κωστής  είχε το σπίτι του κοντά στην εκκλησία. Πάντα στην αυλή του είχε μερικά δεμάτια ξύλα για να φουρνίζει και ν ανάβει το τζάκι του. Οι νέοι κάθε χρόνο, την τελευταία νύχτα του έκλεβαν τα μισά,  για ν απολαύσουν το μεταμεσονύχτιο  υπέροχο θέαμα.
Μια χρονιά προκειμένου ν  αποτρέψει τους νεαρούς απ την ξυλοκλοπή, έδεσε όλα τα δεμάτια μ ένα χοντρό σχοινί, το οποίο χωρίς να φαίνεται, πέρασε απ το παράθυρο μέχρι το κρεβάτι που κοιμούνταν. Στην άκρη του σχοινιού έδεσε ένα κουδουνάκι.
Με την πρώτη επιχείρηση,  χτύπησε το κουδουνάκι, βγήκε ο Κωστής   στην πόρτα και έδιωξε σιχτιρίζοντας τους νεαρούς ξυλοκλέφτες.
Λίγο αργότερα ξαναχτύπησε το κουδουνάκι και επαναλήφτηκε το προηγούμενο σκηνικό.   Ύστερα επικράτησε ησυχία και ο μπάρμπα Κωστής πήρε ένα υπνάκο.
Πλησίασε η ώρα της Ανάστασης, ο μπάρμπα Κωστής βγαίνοντας απ το σπίτι είδε να λείπουν όλα τα δεμάτια και το σχοινί κομμένο.
Φτάνοντας στην πλατεία πλησίασε τους νεαρούς και ρώτησε.
-          Τι σας έκανε αυτός (δείχνοντας τον Ιούδα)  και θα τον κάψετε;
-          Πρόδωσε το Χριστό, απάντησε ένας  νεαρός.
-          Αυτόν τον κλέφτη, που πρόδωσε απόψε τον πατέρα του, εγώ τι πρέπει να τον κάνω; συνέχισε ο μπάρμπα Κωστής, δείχνοντας το γιό του.      

«πολλά γομάρ ξύλα»*= πολλά φορτώματα ξύλα με το γαϊδούρι.
Την ιστοριούλα αφηγήθηκε Κεφαλιανός στο καφενείο του  Ζαχάρη. Το όνομά του  δυστυχώς δεν ενθυμούμαι.
Διαβάστε "ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ"  Η λογίστρια της ιδιωτικής κλινικής
                                                      Ποιός θα φάει το βούτυρο και ποιός το ξινόγαλο;       
                                       Και έτρεχεν ......... ο Μιχάλης να προλάβει τις κάρτες .....
Αύγουστος 2011 Κώστας Α. Παππάς