Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις στο Δημόσιο. Τρομοκρατημένη οπισθοχωρεί η Κυβέρνηση

Φοβάται μη στηθεί κρεμάλα στην πλατεία Συντάγματος. Συσκέψεις επί συσκέψεων και απόφαση καμία.

Τώρα διαπιστώσαν ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα να ανοίγεις την πόρτα και να απολύεις 30  -  50 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, ενώ απ την πίσω πόρτα τον τελευταίο χρόνο να διορίζεις 25 χιλιάδες ημέτερους δημόσιους υπαλλήλους.

Και η κοροϊδία έχει όρια !!!

Φοβούνται ότι, οι παράνομα απολυμένοι θα στήσουν ΚΡΕΜΑΛΑ στην πλατεία Συντάγματος και φωνάζουν,  Δεν θα φύγουμε πριν κρεμάσουμε όλους όσους υπέγραψαν την καταδίκη μας.

Μέχρι τώρα στην πλατεία διαμαρτύρονταν οι «αγανακτισμένοι» αθώα, ευγενικά παιδιά,  που ακόμα συντηρούνται απ την τσέπη των μπαμπάδων.
 Άλλο πράγμα να διαδηλώνεις πίνοντας φραπεδάκι και καπνίζοντας πουράκι στις καφετερίες της πλατείας Συντάγματος και άλλο πράγμα να διαδηλώνεις όταν είσαι νηστικός μια βδομάδα.
Όταν  μπαμπάδες και παιδιά πεινάσουν τότε τα πράγματα θ αγριέψουν ! 

Το 196......  στο βιβλίο Φυσικής ιστορίας του Δημοτικού σχολείου, υπήρχε μια ιστοριούλα.
Ο οικοδεσπότης έφερε στο σπίτι του μια πολύ καλή γάτα. Απ την πρώτη μέρα έβαλε χέρι στα ποντίκια του σπιτιού. Χωρίς καθυστέρηση οι ποντικοί όρισαν γενική συνέλευση, προς εξεύρεση λύσης. 
Η συζήτηση άρχισε και ένας νεαρός ποντικός φώναξε ενθουσιασμένος, ζήτω ! βρήκα τη λύση ! 
Θα βάλουμε ένα κουδούνι στο λαιμό της γάτας ! έτσι πάντα θα ξέρουμε που βρίσκεται !!! βροντοφώναξε.  
Ζήτωω !!! Ζήτωωω !!!  Ζήτωωωω !!! φώναξαν όλοι οι ποντικοί της συνέλευσης.  
Μόλις το πλήθος ησύχασε, ένας γεροπόντικας είπε, καλή, πολύ καλή είναι η ιδέα σου νεαρέ μου, Αλλά ποιος θα φορέσει το κουδούνι στο λαιμό γάτας ;;;
Το πλήθος της γενικής συνέλευσης ΠΑΓΩΣΕ !

Σ αυτή την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν υπάρχει ένας γεροπόντικας !!!

Ο Βενιζέλος;  Μάλλον φαφλατάς παρά γεροπόντικας είναι. 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Internet σ όλο το Δήμο του Γ. Καραϊσκάκη

Το internet  σύντομα αναμένεται να φτάσει στα περισσότερα σπίτια των συνδημοτών μας.
Από τη Δευτέρα ο ΟΤΕ αρχίζει τις εργασίες για την τοποθέτηση δικτύου οπτικών ινών από το Διάσσελο ως τις Πηγές.

Ο Δήμος μας έχει έλθει σε διαπραγμάτευση με τους αφους Γκανιάτσα για την τοποθέτηση κεραιών σε διάφορα σημεία του Δήμου ώστε οι κάτοικοι να έχουν στο σπίτι τους  internet.
Οι αφοι Γκανιάτσα διαβεβαίωσαν το Δήμαρχό μας ότι παρά τις γεωφυσικές δυσκολίες της περιοχής μας με τη σημερινή τεχνολογία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το 80 % των κατοίκων της περιοχής μας με internet.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας, προχθές μου είπε χαρακτηριστικά:
Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Με κόστος της τάξεως των 30.000 περίπου ευρώ, υποσχέθηκαν ότι μπορούν τοποθετώντας κεραίες σε διάφορα σημεία του Δήμου μας να δώσουν στο 80% των Δημοτών μας σταθερό και γρήγορο internet.
Μας έχουν πει ότι στην περιοχή της Ροδαυγής, όπου η διαμόρφωση του εδάφους  είναι παρόμοια με τη δική μας το έχουν ήδη πετύχει. Έχουμε σκοπό  να επισκεφτούμε συνοικισμούς της Ροδαυγής προκειμένου να διαπιστώσουμε αν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.  Αν διαπιστώσουμε ότι οι κεραίες έχουν τις υποσχόμενες δυνατότητες πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου μας.
Οι εργασίες του ΟΤΕ για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών θα αρχίσουν σύντομα.

Σημειωτέο είναι ότι από τον Αύγουστο 2011 ο Δήμος μας δοκιμαστικά  σε συνεργασία με τους  Αφους  Γκανιάτσα τοποθέτησε έξω από το Δημαρχείο μια μικρή κεραία (2 Μbps) για την εξυπηρέτηση όσων βρίσκονται κοντά στην πλατεία και χρησιμοποιούν Laptop
Εγώ χθες κατεβαίνοντας στην Άρτα, αγόρασα από το κατάστημα Γκανιάτσα μια εξωτερική κεραία, διαστάσεων 12 Χ 30 εκατοστών, (κόστος 63 ευρώ με το καλώδιο). Όταν σύνδεσα την κεραία με το σταθερό υπολογιστή έπιασα πολύ γρήγορο (τέλειο) internet, δεν χρειάστηκε να βγάλω την κεραία εκτός σπιτιού.  Το σπίτι μου βέβαια είναι κοντά στο Δημαρχείο.
Η κεραία που αγόρασα, τεχνικός του καταστήματος μου είπε ότι μπορεί να λάβει πολύ καλό σήμα, όταν υπάρχει οπτική επαφή και  σε απόσταση 7,5 χιλμ. Ανάμεσα  δεν πρέπει να παρεμβάλλονται φυσικά εμπόδια (λόφοι, σπίτια δένδρα).
Ας ελπίσουμε ότι το καλλίτερο.
Κώστας Α. Παππάς 29.9.2011.         

Συνελήφθη μαθητής με μικροποσότητα βιβλίων


Ηθικός αυτουργός Άννα Διαμαντοπούλου Υπουργός ….. Δια Βίου Μάθησης

Η είδηση μεταδόθηκε στις 8.10΄ σήμερα το πρωί  λίγο πριν χτυπήσει του κουδούνι, στο προαύλιου Γυμνασίου και Λυκείου ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ. 
Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία μέχρι  και την πλατεία του χωριού.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Λαζ. Γκανιάτσας που διατηρεί την ταβέρνα «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ»  
"29.9.2011. Άταχτο δελτίο τοπικών ειδήσεων"


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μπάρμπα - Νικόλας και τα γλυκά της παπαδιάς

Ο συχωρεμένος ο μπάρμπα Νικόλας απ τον Ξηρόκαμπο, μετά την εκκλησία, επισκέφτηκε τον παπά στο σπίτι του, να γνωριστούν καλύτερα. Ο παπά - Βαγγέλης ήταν νέος παπάς, από μακρινό χωριό και δεν γνώριζε ακόμα τους Ξηροκαμπίτες.

Την εποχή εκείνη στα χωριά μας, οι νοικοκυρές, κερνούσαν τους επισκέπτες στο χέρι ένα πιατελάκι με γλυκό του κουταλιού.
Η παπαδιά για να περιποιηθεί τον μπάρμπα Νικόλα και να δείξει κάτι το καινούργιο, παρουσίασε μπροστά του, ένα δίσκο γεμάτο γλυκά στερεάς συσκευασίας.
Ο συχωρεμένος λέει,
Σ ευχαριστώ παπαδιά, εγώ γλυκά δεν τρώω, αλλά θα τα πάρω για τα εγγονάκια μου και άρχισε να γεμίζει τις τσέπες του,  μέχρι που ο δίσκος άδειασε !
Η παπαδιά ντράπηκε και δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Όταν ο μακαρίτης έφτασε στο σπίτι, φώναξε όλα τα εγγονάκια και τους μοίραζε γλυκά. Μια από τις νύφες τον ρώτησε,
Που βρήκες τα γλυκά πατέρα;
Η παπαδιά μου τάδωσε. Τι να σου πω Θέκλα, πολύ καλή γυναίκα η παπαδιά ! Χρυσή γυναίκα σου λέω. Αυτή δε δίνει ένα γλυκό στο χέρι, ένα  νταβά γεμάτο γλυκά μου έφερε! Γέμισα όλες τις τσέπες,  πήρα και τρία - τέσσερα στα χέρια !  
Κώστας Α. Παππάς Αύγουστος 2011.
Διαβάστε "ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ"     Ο Κασιδιάρης στο γάμο    
Οι Αγγέλοι που έφαγαν τα κεράσια                Το βαρελάκι της αμαρτίας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Παλαιοκώστας στο σπίτι του βοσκού. Βιογραφικά αδελφών Παλαιοκώστα

Οι αδελφοί Παλαιοκώστα και ειδικά ο Νίκος είναι σαν λαϊκοί ήρωες σε ορεινά χωριά της Θεσσαλίας,  της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, γιατί μοίραζαν λεφτά από τις ληστείες στους εκεί κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και χρόνια πολλοί έχουν κρύψει τον Ν. Παλαιοκώστα και κανείς δεν τον έχει καρφώσει στους απελπισμένους αστυνομικούς, που τους έχει ξεφύγει άπειρες φορές.


Φημολογείται ότι ο Νίκος πολλές φορές έχει περάσει  τον επαρχιακό δρόμο Άρτας – Καρδίτσας. Επειδή το πρόσωπό του (φωτογραφία του)  ήταν άγνωστο σε όλους μας, ακόμη και στους αστυνομικούς,  σταματούσε συνοδεία φίλων του  στα χωριά μας και έπινε καφέ. Ίσως αγαπητοί συνδημότες κάποιοι να ήπιατε καφέ μαζί του,  χωρίς να το γνωρίζετε !
                   
Φημολογείται επίσης, ότι ο Νίκος μια χειμωνιάτικη βραδιά, κυνηγημένος απ την αστυνομία, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού ενός βοσκού,  σε χωριό της ορεινής Καρδίτσας.  Ο οικοδεσπότης ανυποψίαστος τον φιλοξένησε με το παραπάνω. Μάλιστα συζήτησαν και πολλές ώρες για τις δυσκολίες και την οικονομική «στενότητα» των αγροτών και ειδικότερα των βοσκών.
Τον Ιούνιο  παρουσιάστηκε στο σπίτι του βοσκού ένας άγνωστος με ένα φορτηγό αυτοκίνητο φορτωμένο τριφύλλι.
-     Καλημέρα, που έχεις το στάβλο να σου ξεφορτώσω το τριφύλλι,  λέει στο βοσκό.
-     Εγώ δεν παρήγγειλα τριφύλλι,  απαντά ο βοσκός.
-     Δε με θυμάσαι; Το χειμώνα ένα βράδυ με φιλοξένησες. Είμαι ο Παλαιοκώστας, εκείνο το βράδυ με κυνηγούσε η αστυνομία, τότε με έσωσες, σήμερα αντί για ευχαριστώ σου έφερα μια αμαξιά τριφύλλι. Ξέρω, το έχεις ανάγκη, θα σου χρειαστεί το χειμώνα, συνέχισε ο άγνωστος.
Στο στάβλο  απέξω, ξεφόρτωσε και έφυγε.
Το τριφύλλι, μην το πιστέψετε ότι το είχε αγοράσει, κιόλας !!! 
Κώστας Α. Παππάς Σεπτέμβριος 2011.  


Διαβάστε την κωμική ιστοριούλα Ο Ρωχάμης, ο Θανάσης και ο Κώστα Ζαχάρης 






Τα βιογραφικά των αδελφών Παλαιοκώστα



Η σύλληψη του Νίκου Παλαιοκώστα έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2006 κοντά στην Αράχωβα, λίγες εβδομάδες μετά την κινηματογραφική απόδραση του αδελφού του. Κατά την καταδίωξη τραυματίστηκε στο χέρι, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας συνελήφθη στις 20 Αυγούστου 2008 στη Θεσσαλονίκη.  Παραδεχόμενος την ήττα του και χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση παραδόθηκε στους άνδρες της Αστυνομίας, που έκαναν έφοδο στη διώροφη μονοκατοικία, όπου διατηρούσε στην περιοχή της Σουρωτής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009
 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4503534

Η δράση των αδελφών Παλαιοκώστα, του Νίκου και του Βασίλη, έχει απασχολήσει από το τέλος της δεκαετίας του 1980 όχι μόνο την αστυνομία αλλά και την κοινή γνώμη με τις θεαματικές ενέργειές τους.
Τα αδέλφια γεννήθηκαν στο Μοσχόφυτο Τρικάλων και έχουν άλλους δύο αδελφούς και μία αδελφή. Ο Νίκος Παλαιοκώστας είναι σήμερα 49 ετών και ο Βασίλης 44 ετών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά ο Νίκος και αργότερα και ο Βασίλης συμμετείχαν , σε κλοπές και διαρρήξεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Συνολικά, έχουν διαπράξει δεκάδες αδικήματα και έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές αποδράσεις.

Δημοσίευση: 04 Ιουν. 2006
Οι αδελφοί Παλαιοκώστα ήταν οι δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαΐτογλου το Δεκέμβριο του 1995 στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, τον οποίο απελευθέρωσαν, αφού έλαβαν ως λύτρα 260 εκατ. δρχ.
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας παρέμενε ασύλληπτος για εννέα ολόκληρα χρόνια και τελικά έπεσε στα χέρια της αστυνομίας το 1999, μετά από τροχαίο ατύχημα.
Ο αδελφός του, Νίκος Παλαιοκώστας ή «φαντομάς», όπως τον αποκαλούν οι αστυνομικοί, διαφεύγει της σύλληψης και συνεχίζει τη δράση του στην κεντρική Ελλάδα.

in.gr 
από ... 7:24μμ, Κυριακή 4 Ιουνίου 2006
Κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε στις 6.25 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και παρέλαβε δύο κρατουμένους από την 1η πτέρυγα. ………
Η θεαματική απόδραση φαίνεται πως οργανώθηκε από το διαβόητο κακοποιό Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος, πιθανότατα μαζί με κάποιον συνεργάτη του, έπιασαν όμηρο τον πιλότο του ελικοπτέρου, απειλώντας τον με όπλο.
Στη συνέχεια το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού, απ' όπου παρέλαβε τον αδερφό του Νίκου Παλαιοκώστα, Βασίλη, και τον επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό Ριζάι.
Ακολούθως, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού, απ' όπου οι τέσσερις άνδρες διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες, τύπου enduro, προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή, συνέλαβαν τον πιλότο.  ……….
Οι αδελφοί Παλαιοκώστα και ειδικά ο Νίκος είναι σαν λαϊκοί ήρωες σε ορεινά χωριά της Θεσσαλίας,  της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, γιατί μοιράζουν λεφτά από τις ληστείες στους κατοίκους εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και χρόνια πολλοί έχουν κρύψει τον Ν. Παλαιοκώστα και κανείς δεν τον έχει καρφώσει στους απελπισμένους μπάτσους, που τους έχει ξεφύγει άπειρες φορές.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Τριανταφυλλόπουλος για τη μετοχή των 670 δισ. είπε


To 1932 με τη συγχώνευση, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ παρέδωσε στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 562 τόνους χρυσού !!! Παρέδωσε επίσης και μια τεράστια ακίνητη περιουσία !

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην Εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (23.9.2011) συνέχισε λέγοντας:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ απάντησε εγγράφως ότι η εκκαθάριση έγινε. Αν έγινε ας δώσει στον τύπο τα επίσημα έγγραφα. Τους 562 τόνους  χρυσού κατέχουν οι σημερινοί δανειστές μας !!!
Αν δώσουμε εγγύηση ΜΟΝΟ ΜΙΑ μετοχή υπερκαλύπτουμε όλο το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. Θα μπορούσαμε να δανειζόμαστε πάμφθηνα απ τις αγορές χωρίς όρια και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !
Μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Το κράτος θα έπρεπε να αναλάβει την υπόθεση διαπραγμάτευσης και όχι μια Ελληνική οικογένεια !!!
 Με το θέμα ασχολούμαι εδώ και 8 μήνες.     
  

Κώστας Α. Παππάς. Το Ιστορικό της υπόθεσης με λίγα και απλά λόγια.

Ιδιώτης έχει στην κατοχή του Τραπεζικές μετοχές του 1932 αξίας πολλαπλάσιας του Ελληνικού χρέους.

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται  κυρίως στην Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί, λόγω της πτωχεύσεως του Ελληνικού Κράτους και επειδή  οι μετοχές ήταν σε δραχμές.

Οι μετοχές όμως αυτές δεν αγοράστηκαν με χαρτονομίσματα, αλλά με χρυσό και εγγυητής κάθε μετοχής ήταν και είναι η Τράπεζα της Γαλλίας. Επομένως επειδή η αξία του χρυσού ουδέποτε εκμηδενίστηκε για τον ίδιο λόγο και οι αξία των μετοχών δεν εκμηδενίστηκε ποτέ.

Πρόσφυγες είχαν κρατήσει μερικές στα σεντούκια τους. Μετά το 1940 ζήτησαν ρευστοποίηση, αλλά η επίσημη απάντηση ήταν ότι οι μετοχές αυτές δεν είχαν καμία αξία.

Σήμερα, 40 μετοχές κατέχει η οικογένεια Σώρρα από την Πάτρα. Ήρθε σε επαφή με νομικούς τραπεζικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Η μεγάλη έκπληξη

 Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμά του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Και ενημέρωσαν το Διοικητή της κ. Προβόπουλο.

Στην οικογένεια η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ απάντησε εγγράφως. Ισχυρίζεται ότι η εκκαθάρισε έγινε και σύμφωνα  με νόμο του 1944 οι μετοχές αυτές έχουν μηδενική αξία.

Ο Νόμος του 1944 με Πρωθυπουργό το Γεώργιο Παπανδρέου καθορίζει ότι τα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν και οι άλλοι άυλοι τίτλοι  έχουν πλέον σχεδόν μηδενική  αξία.  

Η οικογένεια Σώρρα ίδρυσε μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Δωρίζει 4 μετοχές στην «END».

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Κώστα Α. Παππά.
Αν η Ιστορία αυτή έχει βάση αλήθειας, τότε θα δούμε αν και κάποιοι απ απ τους πολιτικούς θα φανούν πατριώτες. Φανταστείτε αν μια Ελληνική οικογένεια ξεχρεώσει το Ελληνικό Κράτος στη βουλή από τους 300 δεν πιστεύω να επιβιώσουν πολιτικά περισσότεροι των 10 βουλευτών.
Να δούμε μπροστά στο δίλλημα του αφανισμού τους, θα στηρίξουν τις απόψεις της οικογένειας Σώρρα;

Λέγεται ότι ο χρυσός κατατέθηκε στην Τράπεζα το 1932.

Λέγεται ότι ίσως να υπάρχουν και άλλες μετοχές στα χέρια ιδιωτών. Κρατήθηκαν ως ενθύμιο. Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 150. 

Ο βουλευτής Βελόπουλος σήμερα 21.9.2011, κατέθεσε σχετική επερώτηση στη βουλή. Ο Υπουργός  Οικονομίας πρέπει σύντομα να δώσει απαντήσεις. 

Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ
ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΥ:  "στο ξυπνήστε ρε"


…… πρόκειται για πολιτική φούσκα “made in London” και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού η Ελλάδα ψάχνει απο μηχανής θεούς να τη σώσουν ενόψει εξόδου απο την ευρωζώνη, χρεοκοπία και εκλογές. …….


ΦΕΚ 1932

ΦΕΚ 1932

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κώστας στο εστιατόριο, άφησε τη σκούφια του

Ο Κώστας κατέβηκε στην Άρτα. Πριν το μεσημέρι εκεί στο ύψος των παλιών ορεινών πρακτορείων* πέρασε το δρόμο και πήγε στο ποτάμι για κατούρημα. Δεν ήταν συνηθισμένος να κατουρά στους βρωμοκαμπινέδες της Άρτας, αλλά στην πεντακάθαρη ύπαιθρο. Μέσα στα σκουπίδια είδε και ένα καπέλο. Εκείνη τη στιγμή του ήρθε μια φαεινή ιδέα, αυτό θα μου φανεί χρήσιμο σήμερα, σκέφτηκε.  Το πήρε, το καθάρισε και το φόρεσε.

Κατεβαίνοντας αργότερα στην αγορά, απέναντι απ την εκκλησία του Αγιόρη, ήταν ένα εστιατόριο. Ο Κώστας μπήκε στο εστιατόριο, κάθισε σ ένα τραπέζι, έδωσε παραγγελία στο γκαρσόνι και ύστερα έβγαλε την καπελάρα του και την τοποθέτησε στη μέση του τραπεζιού.

Το γκαρσόνι τον περιποιήθηκε και ο Κώστας έφαγε σαν πασάς.
Έξω απ το εστιατόριο στο πεζοδρόμιο εκείνη την ώρα πολύς κόσμος ανεβοκατέβαινε την οδό Σκουφά.
Ξαφνικά ο Κώστας ανασηκώνεται και τρέχει προς την πόρτα φωνάζοντας Γιώργο, Γιώργο!  Γιώργο !!  στάσου σε θέλω! Ο Κώστας βγαίνοντας στην πόρτα του εστιατορίου, το γκαρσόνι έκανε να τον ακολουθήσει, αλλά το αφεντικό φώναξε στο γκαρσόνι λέγοντας:
Άσε, ο κύριος θα ξαναγυρίσει, δε βλέπεις άφησε και το καπέλο στο τραπέζι !
Δυστυχώς ο Κώστας δεν ξαναγύρισε ούτε να πληρώσει ούτε να πάρει το καπέλο του.

Ένας άλλος χωριανός το μπχούστι** κατέβηκε στην Άρτα.
Σ ένα εστιατόριο το γκαρσόνι βγήκε έξω από την πόρτα και φώναζε: περάστε κύριοι! περάστε κύριοι! …… τρεις δραχμές το ψητό, δυόμιση το μαγειρευτό, μιάμιση τα μακαρόνια και οι σάλτσες ψητού τζάμπα!!!
Ο χωριανός κάθισε σ ένα τραπέζι και λέει στον εστιάτορα:
Βάλε μου τρεις σάλτσες ψητού, ψωμί δε θέλω έχω στον τρουβά μου ! 


Διαβάστε επίσης την κωμική ιστοριούλα Ο Παντελής, ο Κώστας και το εισιτήριο
ορεινών πρακτορείων* = στου Κοτσίλα, εκεί που είχαν τα τελευταία χρόνια καφενεία οι Καυκαίοι (Γιώργος και Ναπολέων).
μπχούστι** = Εμποροπανήγυρη Άρτας  
    
Αφήγηση:  Ανδρέας  Παππάς Ιούλιος 2011
Κώστας Α. Παππάς

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης


21 Σεπτεμβρίου 2011.
Υπογραμμίζοντας πως η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, ο Ηλ.Μόσιαλος ανέφερε πως τα μέτρα εγγυώνται την τήρηση των στόχων μέχρι το 2014.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν όταν φτάσουν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση του Ηλ. Μόσιαλου

«Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.

» Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν – όπως ανακοινώθηκε χθες – μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

» Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα – μέλος της ευρωζώνης φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα.

» Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

» Επειδή οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:

Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.

Β) Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος.

Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας».
 Πηγή: IN.gr

Παράδειγμα μείωσης σύνταξης: Ακαθάριστη σύνταξη 2.450 ευρώ θα μειωθεί με τα σημερινά μέτρα 1.250 Χ 20% = 250 ευρώ.  2.450 – 250 = 2.200 ευρώ.  Η εισφορά αλληλεγγύης στη σύνταξη των 2.200 είναι 7% . Επομένως 2.200 Χ 7 % =  154 ευρώ. Άρα  η ακαθάριστη σύνταξη γίνεται 2.200 – 154 = 2.046 ευρώ.
Τέλος αν ο συνταξιούχος είναι κάτω των 60 ετών θα  έχει περεταίρω μείωση 6%.   2.046 Χ 6% =  123 ευρώ.  Η ακαθάριστη σύνταξή του από 2.450 γίνεται 2046 -123 = 1.923 ευρώ !!!!  και έχει ο Θεός !

Γυναίκα με ανήλικα 52 ετών, με ακαθάριστη σύνταξη 1.500, την πιάνει μόνο το σημερινό μέτρο. Η μείωση των ακαθαρίστων της είναι 200 ευρώ.  500 Χ40% = 200.




Δωρεά μετοχής 670 δισ. Ευρώ


Ιστορικό της υπόθεσης με λίγα και απλά λόγια.
Ιδιώτης έχει στην κατοχή του Τραπεζικές μετοχές του 1932 αξίας πολλαπλάσιας του Ελληνικού χρέους.

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται  κυρίως στην Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί, λόγω της πτωχεύσεως του Ελληνικού Κράτους και επειδή  οι μετοχές ήταν σε δραχμές.

Οι μετοχές όμως αυτές δεν αγοράστηκαν με χαρτονομίσματα, αλλά με χρυσό και εγγυητής κάθε μετοχής ήταν και είναι η Τράπεζα της Γαλλίας. Επομένως επειδή η αξία του χρυσού ουδέποτε εκμηδενίστηκε για τον ίδιο λόγο και οι αξία των μετοχών δεν εκμηδενίστηκε ποτέ.

Πρόσφυγες είχαν κρατήσει μερικές στα σεντούκια τους. Μετά το 1940 ζήτησαν ρευστοποίηση, αλλά η επίσημη απάντηση ήταν ότι οι μετοχές αυτές δεν είχαν καμία αξία.

Σήμερα, 40 μετοχές κατέχει η οικογένεια Σώρρα από την Πάτρα. Ήρθε σε επαφή με νομικούς τραπεζικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Η μεγάλη έκπληξη

 Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμά του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Και ενημέρωσαν το Διοικητή της κ. Προβόπουλο.

Η οικογένεια Σώρρα ίδρυσε μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Δωρίζει 4 μετοχές στην «END».

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 
Κώστα Α. Παππά.
Αν η Ιστορία αυτή έχει βάση αλήθειας, τότε θα δούμε αν και κάποιοι απ απ τους πολιτικούς θα φανούν πατριώτες. Φανταστείτε αν μια Ελληνική οικογένεια ξεχρεώσει το Ελληνικό Κράτος στη βουλή από τους 300 δεν πιστεύω να επιβιώσουν πολιτικά περισσότεροι των 10 βουλευτών.
Να δούμε μπροστά στο δίλλημα του αφανισμού τους, θα στηρίξουν τις απόψεις της οικογένειας Σώρρα;

Λέγεται ότι ο χρυσός κατατέθηκε στην Τράπεζα το 1932.

Λέγεται ότι ίσως να υπάρχουν και άλλες μετοχές στα χέρια ιδιωτών. Κρατήθηκαν ως ενθύμιο. Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 150.  

Ο βουλευτής Βελόπουλος σήμερα 21.9.2011, κατέθεσε σχετική επερώτηση στη βουλή. Ο Υπουργός  Οικονομίας πρέπει σύντομα να δώσει απαντήσεις.  

ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΥ:  "στο ξυπνήστε ρε"


…… πρόκειται για πολιτική φούσκα “made in London” και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού η Ελλάδα ψάχνει απο μηχανής θεούς να τη σώσουν ενόψει εξόδου απο την ευρωζώνη, χρεοκοπία και εκλογές. …….

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν αναπληρώθηκαν τα κενά στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης


Χωρίς ιατρικό προσωπικό τα 9 από τα 19 περιφερειακά ιατρεία αρμοδιότητας του εν λόγω Κέντρου. Αποδυναμώνεται το Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους, ενώ παράλληλα χωρίς γιατρούς παραμένει μεγάλος αριθμός περιφερειακών ιατρείων.

Μετά τον αγροτικό γιατρό που παραιτήθηκε και έναν γενικής ιατρικής που συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι, χωρίς οι θέσεις να αναπληρωθούν, το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με έναν γενικό γιατρό και ένα παθολόγο, καθώς επίσης με έναν οδοντίατρο και έναν παιδίατρο. Την ίδια στιγμή οι επισκέψεις των ανθρώπων που πάνε να εξεταστούν ανέρχονται σε 1.500 περίπου κατά μέσο όρο το μήνα, οπότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους γιατρούς είναι υπεράνθρωπες, όμως υπάρχουν και όρια αντοχών.
Απ’ ότι μας ανέφερε ο διευθυντής γιατρός του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης κ. Βενέτης ο ίδιος εξέτασε σε μια μέρα 150 άτομα και σ’ άλλο χωριό 70! Πόσο όμως μπορεί να κρατήσει αυτό και μπορούν αλήθεια να βρεθούν συνάδελφοί του να τον μιμηθούν;
Νέες προσλήψεις δεν έγιναν, μας ανέφερε και προβλέπει πως τα κενά που υπάρχουν δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε σε τρεις με τέσσερις μήνες. Τέλος του χρόνου ο κ. Βενέτης βγαίνει σε σύνταξη αλλά με όλα όσα συμβαίνουν αναφορικά με τις ελλείψεις σκέφτεται πολύ σοβαρά να τα εγκαταλείψει νωρίτερα, καθώς όλες οι εκκλήσεις του πέφτουν στο κενό.
Δεν είναι ωστόσο μόνο το Κέντρο Υγείας που έχει έλλειψη γιατρών. Από τα 19 περιφερειακά ιατρεία που ανήκουν στην επιρροή του εν λόγω Κέντρου, γιατρούς δεν διαθέτουν τα εννιά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που από τα 19 περιφερειακά ιατρεία εξυπηρετούνται 30 περίπου χωριά. Δηλαδή μέρος της ορεινής και ημιορεινής ζώνης κι όλος ο κάμπος. Χωρίς γιατρό παραμένει για παράδειγμα το Κομπότι των 3.000 κατοίκων, μας είπε ο κ. Βενέτης, καθώς επίσης οι Κωστακιοί (γέννησε η γιατρός και για ένα χρόνο θα έχει άδεια), η  Βίγλα, το Κομμένο από το οποίο εξυπηρετούνται άλλα τρία χωριά, οι Πηγές, οι Μελάτες, το Κλειδί κ.λ.π.

Πηγή:  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Δευτέρα 19.9.2011.

Τι πρότεινε η ΤΡΟΙΚΑ


Ελπίζουμε να είναι μόνο σενάρια,  επεσήμανε ο Γιώργος Αυτιάς στις 6.15 σήμερα από το ALTER.
20 . 9. 2011.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πρωινές εφημερίδες, η Τρόικα πρότεινε στον Υπουργό κ. Βενιζέλο:
·        Περικοπές μισθών έως και 40 %. Απόλυση 25.000  Δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 να τεθούν σε εφεδρεία.  
·        Καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις.  Ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ. Περικοπή (διακοπή;)  συντάξεων σε ηλικία κάτω των 55 ετών.  Πάγωμα ως το 2015. ΛΑΦΚΑ 5% σε όλες τις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Σήμερα ο ειδικός φόρος (ΛΑΦΚΑ) ξεκινά από τα 1.400 ευρώ. Τέλος στις διπλές συντάξεις. Μείωση ακόμα και στις συντάξεις ΟΓΑ και ΝΑΤ.
    ·        ΕΦΟΡΙΑ. Τέλος στο αφορολόγητο. Νέα τεκμήρια.  Φόρος σε εισοδήματα από 350 / μήνα και πάνω. Εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.   


Η Κυβέρνησε τα άφησε να διαρρεύσουν προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις. Στο παρελθόν μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούμε. Τι είναι αυτά που λέτε; μας έλεγαν,  τόνισε ο Γ. Αυτιάς.  Σήμερα τι έχουν να μας απαντήσουν;     

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μεγάλη πυρκαγιά στα Μηλιανά

 Nέα πυρκαγιά έχουμε αυτήν την ώρα πάλι στα Μηλιανά. Και αυτή τη φορά δίπλα από το σπίτι του Δημάρχου. Τυχαίο, ή κάποιοι προσπαθούν να τελειώσουν ότι άρχισαν;  Αυτό ίσως φανεί στην πορεία. Διαβάστε όλη την ανάρτηση  


Πηγή: ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ

Ο ενωμοτάρχης στο ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟ

by Kapaka Pappas/ Facebook  on Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:21 π.μ.

Υπενθυμίζω ότι μέχρι το 1912, η έδρα του Δήμου Ηράκλειας ήταν το Βελεντζικό. Ένα κλιμάκιο της χωροφυλακής με δυο χωροφύλακες και ένα ενωμοτάρχη ανέβηκαν στο Βελεντζικό για κάποια σοβαρή υπόθεση. Φτάνοντας στο καφενείο ο ενωμοτάρχης λέει στον  καφετζή.
_Θέλουμε να ειδοποιηθεί ο Δήμαρχος, θέλουμε να μας φροντίσει.
_Ο Δήμαρχος είναι στο βουνό με τα πρόβατα, αλλά πέστε μου τι θέλετε,  θα αναλάβω εγώ να σας εξυπηρετήσω, απαντά ο καφετζής.
 _Εμείς θα μείνουμε εδώ πέντε έξι μέρες, θέλουμε να μας εξασφαλίσετε Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η και Δ Ι Α Μ Ο Ν Η, λέει ο ενωμοτάρχης.
_ Τη διατροφή θα την αναλάβω εγώ, θα περάστε καλά, "ΔΙΑ   ΜΟΝΙ";;;  τι να σου πω, είναι λίγο δύσκολο, έχουμε μια χήρα στο χωριό, αλλά εσείς είστε και πολλοί , θα δούμε, αν μπορεί να γίνει κάτι…….
(Μου το αφηγήθηκε κάποιος χωριανός σας, αλλά δε θέλει να φανερώσω το όνομά του.)




Εωράκαμεν τους ληστάς


Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμο Κιλκίς. Γράφτηκε  στις 7 Απριλίου 1923 και αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα:

 Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε ρε παλιοπούστηδες  γαμώ το σταυρό σας» και ανταπαντησάντων «κλάστε μας τα αρχίδια», απέδρασαν.

Μια παρόμοια αναφορά

Λέγεται ότι στάλθηκε από Αστυνόμο της περιοχής μας, στη Διοίκηση χωροφυλακής Άρτας. « Σε οικισμόν  της Μεγαλόχαρης λίθος κυλιστής εφόνευσε έξ». Με το έξ εννοούσε  αίγα = γίδα. Η Διοίκηση Άρτας αμέσως απαντά. «Αναφέρατε άμεσα τα ονόματα των φονευθέντων…………». Ο Αστυνόμος συνεχίζει  «Δεν πρόκειται περί ανθρώπων, αλλά περί γίδας σιούτας κανούτας κουτσοκέρας».
Κώστας Α. Παππάς Σεπτέμβριος 2010.
Διαβάστε "ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ¨  Ο Καραπάνος και οι ρουφιάνοι του         
                                                       Ο Υπουργός της Καλεντίνης 



Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πτώχευση. Ο Παναγιώτης Γαλύφας είπε

Τις απόψεις του  http://anokalentini.blogspot.com επιπτώσεις της πτώχευσης, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά στην  TV οικονομολόγος,  χθες βράδυ (16.9.2011) στο Contra Channel.  




Απόσπασμα της ανάρτησης: “Πιο είναι το μέλλον μας”  Kapaka Pappas/2010.      

Πλούσιοι πτώχευσαν και πείνασαν……    λέει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

..............   Παρά την απαισιοδοξία μου, Εγώ έχω μια κρυφή ΕΛΠΙΔΑ. Πιστεύω ότι η κρίση που ξεκινάει απ την Ελλάδα, πολύ γρήγορα θα χτυπήσει  και τις χώρες G8.  Ο κίνδυνος να χρεοκοπήσουν Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Αμερική, Ιαπωνία θα είναι ορατός. Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα και χρεοκοπήσουν κάποιες απ τις χώρες αυτές, μια Παγκόσμια Οικονομική κατάρρευση είναι αναπόφευκτη.  Η Οικονομική κατάρρευση μπορεί να δημιουργήσει εκρήξεις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ή και ΠΟΛΕΜΩΝ. Μέσα σε μια ανεξέλικτη οικονομική κατάσταση, μια σπίθα είναι ικανή να καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες. Οι μεγαλοτραπεζίτες, που σήμερα έχουν σα μοναδικό στόχο το διπλασιασμό των κερδών  και οι υπόλοιποι μεγιστάνες του πλούτου σε μια τέτοια αναμπουμπούλα εκτός του ότι θα χάσουν τεράστια κεφάλαια, ενδεχομένως  κινδυνεύσει η ζωή τους και η ζωή των μελών της οικογενείας των.    Πλούσιοι πτώχευσαν και πείνασαν……    λέει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Υπό την παραπάνω ασφυκτική πίεση οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ G8 και οι Μεγιστάνες του πλούτου, ελπίζω το 2012, να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους. Μπορούν να θέσουν νέους νόμους για την διατήρηση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ισορροπίας στην Παγκόσμια Κοινωνία. Πιστεύω θα καταλάβουν ότι  ένας με 5 δις δολάρια αντί 30 δις δολάρια πάλι πλουσιοπάροχα θα ζει. Επομένως θα διατηρηθεί  η τάξη των μεγιστάνων, η τάξη των πλουσίων και η τάξη των προνομιούχων. Όλοι όμως αυτοί θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα του ζην στους λαούς των ανεπτυγμένων χορών, που δεν έχει πόρους, που δεν έχει εργασία, που δεν θα έχει ασφάλιση.
Οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη αν εργάζονται, τα υλικά αγαθά επαρκούν για όλους.   Αν εργάζεται παραγωγικά η πλειοψηφία των υποανάπτυκτων λαών και το 50% των αναπτυγμένων, τότε υπάρχει η δυνατότητα μέσα από μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να συζούν αρμονικά, μεγιστάνες, πλούσιοι,  φτωχοί, χωρίς χρεωκοπίες, χωρίς αναταραχές, χωρίς κοινωνικές εκρήξεις. Βέβαια, τα 2/3 και των αναπτυγμένων λαών θα είμαστε φτωχοί.  Αλλά μπροστά στα χειρότερα,  προτιμότερη είναι η φτώχεια!        Μόνο αυτό, μπορεί να σώσει την Ελλάδα απ τη χρεωκοπία.

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010 Κώστας Α. Παππάς


Σημείωση 1η  Ο Παναγιώτης Γαλύφας είπε:

Πριν το 1940 ένας Αρτινός πλούσιος, όλη του την περιουσία,  για το χατίρι της γυναίκας του, την ρευστοποίησε σε χρυσές λίρες. Ας αγοράσουμε και λίγα  κτήματα στον κάμπο να βρίσκονται, έλεγε αυτός. Όταν έχεις χρυσάφι δεν σου χρειάζονται χωράφια, όλα σου τα φέρουν έτοιμα,  απαντούσε εκείνη.  Μετά τη «κατέρευση» του 40, έπεσε πείνα και δυστυχία σ όλη την ΕΛΛΑΔΑ.  Ο κόκορας έφτασε στο ένα, στα τρία, στα πέντε εκατομμύρια δραχμές !!! 
Κανείς δεν πωλούσε αλεύρι, κανείς αγρότης δεν πωλούσε τον κόκορα, κανείς δεν πωλούσε ΤΙΠΟΤΑ. Ότι είχε το κρατούσε για να μην πεθάνει από την πείνα η φαμελιά του.  Η οικογένεια  του Αρτινού πλουσίου έμεινε πολλές μέρες πεινασμένη. Ο σύζυγος πήρε ένα σακουλάκι λίρες και βγήκε στην  αγορά, μήπως βρει να αγοράσει κάτι. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε για πώληση ΤΙΠΟΤΑ. Γυρίζοντας στο σπίτι, πήρε ένα πιάτο το έβαλε πάνω στο τραπέζι και άδειασε τις λίρες μέσα. Φώναξε όλη την οικογένεια να καθίσουν στις καρέκλες γύρω από το τραπέζι. Δείχνοντας τις λίρες, ΦΑΤΕ ΤΙΣ   τους λέει.   Σηκώνει το πιστόλι και αυτοκτονεί !  Δεν άντεχε άλλη ΔΥΣΤΥΧΙΑ !!!     
facebook kapaka pappas Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 στις 5:33 μ.μ.

Τις παραπάνω απόψεις (αναρτήσεις Ιουνίου 2011) http://anokalentini.blogspot.com επιβεβαίωσε για πρώτη φορά στην  TV οικονομολόγος,  χθες βράδυ (16.9.2011) στο Contra Channel.