Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

O Παντελής, ο Κώστας και το εισιτήριο



Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν στην περιοχή μας τα λεωφορεία (καρναβαλάκια),  ο Κώστας από ένα χωριό της περιοχής  μας μπήκε στο λεωφορείο του Παντελή Δήμου να πάει στην ΑΡΤΑ.

Φτάνοντας στην Άρτα ο παντελής μάζεψε απ τους λιγοστούς επιβάτες το αντίτιμο των εισιτηρίων.  

Ο Κώστας,  το είχε χαραγμένο βαθιά στο νου του, από  τότε, το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» !!
Ο Κώστας λοιπόν δεν πλήρωσε, λέγοντας:
-         Παντελή δεν έχω λεφτά, θα στα χρωστάω.
-         Κώστα, δώσε μου τα λεφτά του εισιτηρίου έχω και εγώ έξοδα.
-         Παντελή, σου είπα δεν έχω λεφτά, επέμενε ο Κώστας.
Ο Παντελής πίεσε λίγο την κατάσταση, γιατί ήξερε ότι ο Κώστας αν δεν πληρώσει τώρα το εισιτήριο,  δεν θα το πληρώσει ΠΟΤΕ.  
-         Κώστα, ξέρω ότι κρατάς λεφτά. Ήρθες στην ΑΡΤΑ ν αγοράσεις κάτι. Εδώ βερεσέ δε σου δίνει ΚΑΝΕΝΑΣ  ΤΙΠΟΤΑ.  Άρα κρατάς λεφτά.
-         Άκου Παντελή, ΕΓΩ λεφτά για εισιτήριο δεν έχω. Αν το μετάνιωσες που με πήρες στην Άρτα, μπορείς να επανορθώσεις. Το μεσημέρι που θα φύγεις ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ και να με ξαναφήσεις ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΗΚΕΣ το πρωί !!!




Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Όποιος επισκεφτεί το pasok. gr, βρίσκεται αντιμέτωπος με τα εξής υπαρξιακά ερωτήματα: είμαι στα καλά μου; βλέπω καλά; ξέρω να διαβάζω ελληνικά;

Κερκυραϊκή Αλεπού ... το Blog της Κέρκυρας!!!
"Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠAO.K." (1981: Συμβόλαιο με το Λαό)

Κάνεις γρήγορους υπολογισμούς. Από την πρώτη φράση έχει ξεκινήσει το δούλεμα...Ξένες εξαρτήσεις, λες, έχουμε, κοινωνία δίκαιη δεν παίζει, η εκμετάλλευση πάει σύννεφο, το προϊόν του μόχθου μου πάει απευθείας στις δόσεις που χρωστάω,΄με άγχος ξυπνάω, με άγχος κοιμάμαι, πνευματικά δεν προλαβαίνω να ολοκληρωθώ γιατί όλη μέρα τρέχω σαν μαλάκας, άρα φίλε Γιώργο, κάτι δεν μου λες σωστά...

Δίνω τόπο στην οργή και πάω παρακάτω. Στην υποενότητα "οι αξίες μας", διαβάζω εμβρόντητος:
"Η δημοκρατία δεν χαρίζεται. Κατακτιέται με συνεχείς αγώνες, με καθημερινούς αγώνες. Αγώνες παντού. Από τη γειτονιά μέχρι και το Κοινοβούλιο"
Σκέφτομαι πόσο υποτιμητικά μιλάνε οι υπουργοί του Πασοκ για τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα των πολιτών, πώς απαξιώνουν κάθε αντιδραστική πρωτοβουλία μας. Έχουν φαίνεται επιλεκτική ερμηνεία για τους αγώνες και θα εννοούν δίκαιους μόνο εκείνους που δεν αντιστρατεύονται τις δικές τους πολιτικές. Ωραίο όραμα αυτό...Πώς το εμπνεύστηκαν; Και εκεί που έχω αρχίσει να διπλοτσεκάρω την διεύθυνση που έχω μπει και να αναρωτιέμαι αν είμαι όντως στο site του Πασοκ ή στις Πύλες του Ανεξήγητου του Κώστα Χαρδαβέλλα, έρχεται το αποκορύφωμα του παραλόγου:
"Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠAO.K." (1981: Συμβόλαιο με το Λαό)

Κάνεις γρήγορους υπολογισμούς. Από την πρώτη φράση έχει ξεκινήσει το δούλεμα...Ξένες εξαρτήσεις, λες, έχουμε, κοινωνία δίκαιη δεν παίζει, η εκμετάλλευση πάει σύννεφο, το προϊόν του μόχθου μου πάει απευθείας στις δόσεις που χρωστάω,΄με άγχος ξυπνάω, με άγχος κοιμάμαι, πνευματικά δεν προλαβαίνω να ολοκληρωθώ γιατί όλη μέρα τρέχω σαν μαλάκας, άρα φίλε Γιώργο, κάτι δεν μου λες σωστά.....................

Πηγή:  ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στην (πράσινη) Κερκυραϊκή Αλεπού.

http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2011/02/pasok-gr.html#more


Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Με αγάπη σ όλο τον κόσμο




Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους, χρόνια πολλά στις ερωτευμένες, χρόνια πολλά σε όλους και όλες.
Δώστε την καρδιά σας εκεί που ΠΡΕΠΕΙ.






Εβδομήντα χρόνια το ίδιο δώρο

«Ανακυκλώνοντας» το ίδιο δώρο κάθε χρόνο επί... 70 συναπτά έτη: έτσι γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Χάρι και η Ντόρις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 1941, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο 17χρονος Χάρι έδωσε, λίγου προτού επιβιβαστεί στο τραίνο και φύγει για το μέτωπο, μια κάρτα στην 16χρονη αγαπημένη του, τη Ντόρις.

Όπως κάθε χρόνο έκτοτε, έτσι και φέτος, επτά δεκαετίες μετά, ο 88χρονος Χάρι και η 87χρονη Ντόρις γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεθάβοντας τη συγκεκριμένη κάρτα από το ντουλάπι και τοποθετώντας την πάνω στο τζάκι του σπιτιού τους.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο πόλεμος τελείωσε, το ζευγάρι παντρεύθηκε και απέκτησε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Όλα τριγύρω μπορεί να άλλαξαν, η κάρτα ωστόσο είναι ακόμη εκεί, να τους θυμίζει πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά.

«Κάθε χρόνο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, βγάζω την εν λόγω κάρτα και τη βάζω πάνω στο τζάκι. Είναι τόσο ξεχωριστή για εμένα όσο ήταν πριν 70 χρόνια. Ο Χάρι έκτοτε δεν μου έχει ξανακάνει δώρο κάποια κάρτα γιατί ακόμη έχω αυτήν», δηλώνει χαρακτηριστικά η Ντόρις.

    Η αγάπη είναι το παν, το δώρο είναι εμπορική πράξη  kapaka pappas


konstantinos.pappas.9@hotmail.gr



Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η λογίστρια της ιδιωτικής κλινικής

Το 1973 αν θυμάμαι καλά, μια κοπελίτσα τελειώνοντας το Λύκειο δεν πέρασε στο Πανεπιστήμιο. Έψαξε για δουλειά στην πόλη της και βρήκε ! Βοηθός λογιστή σε ιδιωτική μαιευτική κλινική. Ο λογιστής της κλινικής έπαιρνε κατά διαστήματα στο Γραφείο του το πρόχειρο βιβλίο της βοηθού και συμπλήρωνε τα επίσημα βιβλία της κλινικής.
Κάποια μέρα σκάει μύτη  στην κλινική ένα κλιμάκιο της εφορίας. Η βοηθός λογίστρια τους πρόσφερε καφεδάκι, αναψυκτικά  και παρέδωσε τα επίσημα βιβλία για έλεγχο.
Οι εφοριακοί ήλεγξαν τα επίσημα βιβλία και τα βρήκαν όλα εντάξει.
Ένας όμως πονηρούλης  εφοριακός λέει στη βοηθό.
-Μπράβο δεσποινίς λογίστρια όλα είναι εντάξει !  Ήθελα όμως και το δικό σου το βιβλίο, αυτό που δίνεις στο λογιστή να ενημερώσει τα επίσημα βιβλία, να ρίξω και εκεί μια ματιά. Η κοπελίτσα τι να πει στον εφοριακό, που την αναβάθμισε και σε κοτζάμ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ;  εγώ δεν έχω βιβλίο ;;;
Αμέσως κύριε!  απάντησε. Έψαξε ένα συρτάρι, βρήκε το βιβλίο της και το παρέδωσε στον εφοριακό.
Για ένα εξάμηνο έκλεισε η εφορία την κλινική. Η βοηθός λογίστρια αντί να αναβαθμιστεί σε λογίστρια άλλαξε επάγγελμα !   
 Κώστας Α. Παππάς 10-2-2011. 
Η ξανθιά λογίστρια. Δεν ήταν αυτή απλώς της έμοιζε 



Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ανέκδοτο για ξανθιές


Ένα αεροπλάνο ταξιδεύει προς Μελβούρνη, όταν μια ξανθή σηκώνεται από την οικονομική θέση και πηγαίνει στην πρώτη θέση.
Ο αεροσυνοδός ο οποίος παρακολουθούσε, πήγε κοντά της και της ζήτησε να δει το εισιτήριο της.
Αφού το κοίταξε της εξήγησε ότι θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στην
οικονομική θέση. Η ξανθή απάντησε "είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ"

Ο αεροσυνοδός μπήκε τότε στο πιλοτήριο και εξήγησε στον πιλότο και στον συγκυβερνήτη τι συνέβηκε.
Ο συγκυβερνήτης βγήκε έξω και προσπάθησε να εξηγήσει στην ξανθή ότι είχε πληρώσει για οικονομική θέση και δεν επιτρεπόταν η παραμονή της στην πρώτη θέση.
Η ξανθή απάντησε "είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ".
Ο συγκυβερνήτης επιστρέφει απελπισμένος στο πιλοτήριο.
Ο πιλότος τον βλέπει και τον ρωτά "είναι ξανθή είπες;  Κανένα πρόβλημα.
Είμαι παντρεμένος με ξανθή και μπορώ να μιλήσω την γλώσσα της"
Την πλησιάζει, της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και αμέσως η ξανθή σηκώνεται
λέει στον πιλότο "συγνώμη δεν το ήξερα" και επιστρέφει πίσω στην
οικονομική.
Οι άλλοι δύο έχουν μείνει να κοιτάζουν απορημένοι. "Τι στο καλό της
έχεις πει;"
Ο πιλότος απάντησε "Της έχω πει ότι οι πρώτες θέσεις δεν πηγαίνουν
Μελβούρνη!"
 www.logia-starata@blogspot.com 







Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Φούσκα η Εξεταστική για το Βατοπέδι


Φούσκα η Εξεταστική για το Βατοπέδι. Το δικαστικό Συμβούλιο οριστικά  σταμάτησε κάθε δίωξη εναντίον των πρώην Υπουργών.
Φούσκα από ότι όλα δείχνουν και η εξεταστική για την Siemens.
  Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τις κάνουν τις επιτροπές  οι βουλευτές μας;  Η μία απάντηση είναι του ευθύλογου που λέει ότι τις κάνουν για να μαθαίνουν να κλέβουν καλύτερα.
   Η άλλη είναι, ότι τις κάνουν για να παίρνουν τα λεφτά των επιτροπών. Επειδή όλοι έχουν την απορία πόσο κοστίζουν αυτές οι επιτροπές το ψάξαμε. Εχουμε και λέμε. Η επιτροπή για την Siemens αποτελείται από 19 βουλευτές . Η αμοιβή κάθε βουλευτή ανά συνεδρίαση είναι 255 ευρώ και έκανε η επιτροπή 104 συνεδριάσεις. Κάντε τον πολλαπλασιασμό, 503.880 ευρώ αμοιβές. Βάλτε τώρα τρία ταξίδια στη Γερμανία σε λουξ ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα έξοδα . Προσθέστε ακόμα τα έξοδα της επιτροπής τους υπαλλήλους που απασχολούνται στις επιτροπές, το κόστος ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ κατά πολύ. Στη συνέχεια η  Βουλή θα φτιάξει προανακριτική επιτροπή με άλλα τόσα έξοδα. Και στο τέλος θα μας πουν δεν καταφέραμε να βρούμε ποιοι τα πήραν τα λεφτά.
Στο Βατοπέδι έγιναν δύο............
εξεταστικές μία  επί Νέας Δημοκρατίας μία επί πασοκ και μία  προανακριτική. Δηλαδή εκεί θα έφτασαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Και θα γίνουν λέει αλλες τρεις ακόμα εξεταστικές επιτροπές.
Ζαλίζουν τα λεφτά που παίρνουν . Μάλλον κάνουν τις επιτροπές επειδή μείωσαν το μισθό κατά 15% και πάνε να βγάλουν και περισσότερα.

Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση

Πηγή
http://kafeneio-gr.blogspot.com  





Η εισήγηση του Κ. ΠΑΠΠΑ στάλθηκε  από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας στα ΜΜΕ, λίγη ώρα πριν τη μοιραία αναχώρησή του για την Πρέβεζα.

«ΔΩΔΩΝΗ»:  Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Ή ΜΙΑ ΑΠΛΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ;


Διαβάστε όλο το κείμενο στο ΡΑΔΟΒΥΖΙ  ΑΡΤΑΣ




Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας έχασε τη ζωή του σήμερα σε τροχαίο


Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Κώστας Παππάς, έχασε ζωή του σήμερα σε τροχαίο ατύχημα, στην Γέφυρα Καλογήρου. Πήγαινε με τη μηχανή του για να συναντήσει στο Λούρο Πρεβέζης τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Από εκεί με το αυτοκίνητο του Περιφερειάρχη θα πήγαιναν στην Πρέβεζα, στην γιορτή του πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους.



Διαβάστε περισσότερα στο ΡΑΔΟΒΥΖΙ  ΑΡΤΑΣ

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

ΔΡΟΜΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟΥ – ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑΣ

Περίπου  40 χρόνια πριν έγινε η πρώτη (αρχική) διάνοιξη του δρόμου Βελεντζικού – Σκουληκαριάς .Ένας δρόμος μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τα 2 χωριά  αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Όλα αυτά τα χρόνια κάθε φορά οι πρόεδροι των κοινοτήτων αλλά και οι εκάστοτε Νομάρχες και Βουλευτές (κυρίως προεκλογικά) μας διαβεβαίωναν πως μέσα στη θητεία τους θα ολοκληρώνονταν το έργο.
Το 1995 από τον τότε ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  εκτελέστηκαν σοβαρές χωματουργικές εργασίες στο κομμάτι του Βελεντζικού αξίας 10 εκατομμυρίων δραχμών.  ………….
Πηγή:   ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ


Βαρέθηκε τη γυναίκα του και την έβαλε στη λίστα τρομοκρατών

(Τελευταία ενημέρωση σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2011)

Από την εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ 4-2-2011.
«ΠΩΣ και πότε ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ». 
Διαβάστε πολύ αναλυτικούς πίνακες που θα σας λύσουν κάθε απορία και δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία. 


Έναν πρωτότυπο τρόπο για να «γλιτώσει» από την κρεβατομουρμούρα βρήκε ένας βρετανός αστυνομικός, που εργαζόταν στο τμήμα αλλοδαπών!
Βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, όταν η σύζυγός του ταξίδεψε ως το Πακιστάν για να δει τους συγγενείς της.
Εφόσον είχε τα μέσα έβαλε το όνομά της σε μία λίστα υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, κάτι που την εμπόδιζε να επιστρέψει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror, όταν η γυναίκα πήγε στο αεροδρόμιο, με σκοπό να επιστρέψει σπίτι της, οι τοπικοί αστυνομικοί της είπαν ότι δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, χωρίς να της δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Αμέσως τηλεφώνησε στον σύζυγό της, ο οποίος την υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για την υπόθεσή της.

Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να μείνει τρία χρόνια «κολλημένη» στο Πακιστάν. Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα ο σύζυγος περνούσε «ζωή και κότα».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους ανωτέρους του όταν ο «ζαβολιάρης» σύζυγος έκανε αίτηση για προαγωγή. Οι υπεύθυνοι μελέτησαν το φάκελό του και είδαν ότι το όνομα της γυναίκας του ήταν στη λίστα των υπόπτων.

ΙΚΑ, Σύμβαση με 4.000 ιδιώτες γιατρούς για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων



Ανακοίνωση 
Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στο κανάλι ALTER (7.03΄  π.μ.)  ανακοίνωσε ότι από σήμερα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ έχουν τη δυνατότητα  να κλείνουν ραντεβού σε συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς.  Το ΙΚΑ με 4.000 ιδιώτες γιατρούς σ όλη τη χώρα, όλων των ειδικοτήτων, έχει κάνει σύμβαση για την εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων.
Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ από σήμερα θα απευθύνεται στις Διοικητικές και Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ ή στο internet για να μάθει τα ονόματα, τις Διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι στην Πόλη του.  
Από τους συμβεβλημένους γιατρούς επιλέγει όποιον θέλει και τηλεφωνεί στο Γραφείο του να κλείσει ραντεβού. Ο γιατρός δεν θα πληρώνεται απ τον ασφαλισμένο, θα παρακρατά απόδειξη από το βιβλιάριο ασθένειας του ασφαλισμένου, προκειμένου να πληρωθεί από το ΙΚΑ.
Ο κύριος Σπυρόπουλος τόνισε ότι όλοι οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να κάνουν σύμβαση με το ΙΚΑ. «Κανένα δε μπορώ να αποκλείσω» είπε χαρακτηριστικά.   
Οι ιδιώτες γιατροί έχουν σοβαρό κίνητρο να συμβληθούν με το  ΙΚΑ, καθότι η Πρώτη επίσκεψη (στο μήνα) του κάθε  ασθενή, ορίζεται στα 20 ευρώ, ενώ οι επόμενες (στον ίδιο μήνα) στα  10 ευρώ.  
«Σε λίγες ημέρες, ο κάθε ασφαλισμένος του ΙΚΑ θα βρει το δικό του ιδιώτη γιατρό και οι ουρές έξω από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ θα εκλείψουν»  είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος.
Ο κατάλογος των ιδιωτών γιατρών αναρτήθηκε και στο internet. Έψαξα και βρήκα το σύνδεσμο:    http://www.ika.gr/gr/infopages/news/20110204.cfm  και έπειτα κλικ στην «Λίστα Ιατρών ΟΑΕΕ» . 

Σχόλιο:  Η ενέργεια αυτή του Διοικητή είναι άξια επαίνων. Αν η ίδια κίνηση γινόταν και στον ΟΓΑ, πιστεύω τα αποτελέσματα τα ήταν θεαματικά. Η Δαπάνες στους δυο ασφαλιστικούς Οργανισμούς θα φουσκώνανε λιγάκι, αλλά θα εξέλειπαν οι ουρές  στο ΙΚΑ και τα εξωτερικά Νοσοκομεία. Όσοι ιδιώτες γιατροί ήθελαν να μείνουν έξω απ το σύστημα,  μετά από έξι μήνες στα ιατρεία θα «βαράγανε μύγες» . Θα τρέχανε και εκείνοι να κάνουν σύμβαση με ΙΚΑ και ΟΓΑ.
 Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι οι συμβεβλημένοι δεν θα μπορούσαν να φοροδιαφεύγουν.  Σήμερα εισπράττουν μερικές χιλιάδες εικοσάρια (20) ευρώ το χρόνο και δηλώνουν στην εφορία μόνο δυο τρεις εκατοντάδες εικοσάρια (20) ευρώ.
Σήμερα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ και του ΟΓΑ αν ζητήσει απόδειξη του γιατρού για το εικοσάρι, ο γιατρός θα του ζητήσει επίσκεψη 40 ευρώ. ! 

Η Λίστα γιατρών στην ΑΡΤΑ
Είναι φωτογραφία μεγαλώνει 

Κύριε Δήμαρχε μαζέψτε τους


Υπογραφές μαζεύουν οι Βελεντζικιώτες με σκοπό να απομακρυνθεί η κεραία της COSMOTE. Το θέμα δεν θα ήταν σοβαρό αν στο ζήτημα δεν πρωτοστατούσαν οι τοπικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τον σημερινό Δήμαρχο τον κ.Γαλλίκα.
Μπορεί όντως η ακτινοβολία να βλάπτει, και αυτό φαίνετε εκ του αποτελέσματος. Η κεραία τοποθετημένη νόμιμα και σε απόσταση χιλιομέτρων από οικισμούς εξυπηρετεί πολλά χωριά. Μήπως σας είπε κάποιος ότι αν μαζέψετε πολλές υπογραφές η cosmote ..... λαδώνει. Γιατί έτσι μάθατε να ζείτε. Μπορείτε να μου πείτε που βασίζεται τους ισχυρισμούς σας ότι η  κεραία έχει ακτινοβολία χιλιομέτρων (σύμφωνα με τα επιχειρήματα σας) ενώ τα κινητά σας με τα οποία εξυπηρετείστε είναι ακίνδυνα. Προφανώς έχετε απόφαση κάποιου Πανεπιστημιακού Βελενζικιώτικου Καφενείου.
 Κ. Δήμαρχε ο πρόεδρος του Τ.Δ Βελεντζικού υπογράφει αυτή την αίτηση. Να θεωρήσω ότι είστε ενήμερος και σύμφωνος η απλά από το ξεκίνημα σας χάνεται τη μπάλα.
Δήμος Καυκιάς.


Πηγή ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ


Πότε θα πάρω σύνταξη από το Δημόσιο. Πολύ αναλυτικοί πίνακες θα σας λύσουν κάθε απορία.  Mε Κλικ στο σύνδεσμο θα μάθετε κάθε λεπτομέρεια:

Τα κλειδιά και το γαϊδούρι στο Cold Αμαρουσίου !






Πριν ένα χρόνο και ένα μήνα, μια σύζυγος που μένει στην Αθήνα, πατριώτισσα «Όνομα και μη χωριό», παρέα με μια φίλη της, πήγαν για ψώνια και καφέ στο Cold της Κηφισίας (ΜΑΡΟΥΣΙ).    
H σύζυγος  στο WHATS UP τηλεφωνεί στο σύζυγο και διεξάγεται ο παρακάτω διάλογος:
-Έλα, που είσαι;                                 
- Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
- Τελείωσες τις δουλείες σου;
- ΝΑΙ, σε ένα τέταρτο τελειώνω και Φεύγω.
- Αφού είσαι εδώ κοντά δεν μου αφήνεις το αυτοκίνητο; Εσύ πηγαίνεις με τα πόδια στο σπίτι, θα κάνεις και το σημερινό σου περπάτημα !
- Εσείς τελειώσατε;  πότε φεύγετε;
- Εμείς κάτι ψωνίσαμε, τώρα θα ποιούμαι καφέ.  Απ το  Cold  θα φύγουμε σε μιάμιση  ώρα.
- Όταν τελειώσω τις δουλειές θα δω, μπορεί να σου αφήσω το αυτοκίνητο. Θα τηλεφωνήσω αργότερα. Μετά από μια ώρα ο σύζυγος τηλεφωνεί στη σύζυγο.
- Σου έχω αφήσει το αυτοκίνητο κοντά στο   Cold.   Εγώ έφυγα περπατώντας, είμαι κοντά στο σπίτι.
- ΠΩ Πω !! Εγώ δεν έχω πάρει τα κλειδιά μαζί μου ! καλά άφησες το αυτοκίνητο χωρίς να αφήσεις τα κλειδιά;
- Μην ανησυχείς φρόντισα γι αυτό. Όταν βγεις πάρε με τηλέφωνο θα σου δώσω οδηγίες.  ΑΝΤΕ  ΤΣΑΟΥ  τώρα. Ο σύζυγος δεν έφυγε την άραξε   πίσω απ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που ήταν στημένο στην ΕΙΣΟΔΟ του Cold και έκοβε κίνηση.  Σε ένα μισάωρο περίπου, η σύζυγος με τη φίλη της εμφανίζονται στην είσοδο.  Η σύζυγος τηλεφωνεί:
- Έλα, βγαίνω από το Cold, δώσε μου οδηγίες.
- Πολύ ωραία,  αριστερά σου,  στα 20 μέτρα βλέπεις ένα μαύρο αγαλμάτινο γαϊδούρι;
- Ναι, το βλέπω.
- Πήγαινε εκεί. Εκεί άφησα τα κλειδιά.  Πλησιάστε !  πλησιάστε ακόμα !  Πλησίασε ακόμα τα πίσω του πόδια του γαϊδάρου ! Μη Φοβάσαι το γαϊδούρι είναι αγαλμάτινο δεν κλωτσάει !  (είχε και ο πατέρας της γαϊδούρι στο σπίτι, που κλωτσούσε κάπου-κάπου).
- Δε βλέπω τίποτε !  καλά τρελός είσαι; Άφησες τα κλειδιά εκεί; Κάποιος τα είδε και τα πήρε.
- ΟΧΙ, όχι,  δεν τα πήρε κανένας. Δε φαίνονται τα έχω βάλει ψηλά. Τα κρέμασα ψηλά στην κοιλιά,  κοντά στην ουρά του γαϊδάρου !!!   Ανάμεσα στα πόδια του!  Πλησίασε λίγο ακόμα, λίγο ακόμη και θα τα δεις !!!   Άπλωσε το χεράκι σου εκεί και θα τα βρεις !!!
Σκύβει η σύζυγος κάτω απ την κοιλιά του Γαϊδάρου, πλησιάζει το σημείο υπόδειξης  και τότε ακούγεται μια  ΔΥΝΑΤΗ  φωνή.
-       Ε ε ε ε !!!   Τι    Ψ ά χ ν ε τ ε    ε κ ε ί  στα αχαμνά του γαϊδάρου  ΚΥΡΙΑ   ΜΟΥ   !!!!  

Γυρίζουν πίσω οι δυο κυρίες και βλέπουν το σύζυγο να κρατά τα κλειδιά στο χέρι ! 

Κώστας Α. Παππάς, Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2011.  Αγαπητοί χωριανοί "στέρεψα",  όσα ήξερα τα έχω γράψει όλα. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ και ΕΣΕΙΣ.  Στείλτε μου κάποιο αστείο συμβάν που ξέρετε. 

Πότε θα πάρω Σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ειδικά ταμεία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ, ΤΑΠ ΟΤΕ, κλπ.)

Πότε θα πάρω σύνταξη από τα ειδικά ταμεία  ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Διαβάστε  αναλυτικούς πίνακες που θα σας λύσουν κάθε απορία και δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία.






Επιμέλεια ύλης, Κώστας Α. Παππάς συνταξιούχος, Μαρία Κ. Παππά φοιτήτρια



(Τελευταία ενημέρωση  6  Μαρτίου  2011)


Η σελίδα αυτή Περιέχει:
1.     Διευκρινίσεις για την ερμηνεία του Ν 3863/2010 όσον αφορά του υπαλλήλους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ.  και την εγκύκλιο του  Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουτρουμάνη.

2.     (στο τέλος της σελίδας)  Μια κωμική και ΑΣΤΕΙΑ ιστοριούλα.

Στο τέλος δίνω και εγώ τη δική μου συμβουλή. Διαβάστε την, δεν έχετε να χάσετε τίποτε. Δεν αποκλείεται να σας φανεί χρήσιμη. Κώστας Α. Παππάς.
 ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)
(ΤΑΠ- ΟΤΕ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ., ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΙΛΤ,ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΑΠΑΕ-Η "ΕΘΝΙΚΗ")


ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
α) Πίνακες  Συνταξιοδότησης του  Γιώργου Αυτιά, για τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων στα ειδικά ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
β) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ πίνακες του Γ.Λ.Κ και
γ) ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ  πίνακες  από την ερμηνευτική εγκύκλιο του αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουτρουμάνη. 


** Οι γυναίκες όταν την ημερομηνία που συμπλήρωσαν 5.500 ένσημα,  είχαν ανήλικο παιδί εντάσσονται στην ειδική κατηγορία «μητέρες με ανήλικο» και κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με ευνοϊκούς όρους. Δεν έχει καμία σημασία τι ηλικία είχαν την ημερομηνία που συμπλήρωσαν τα 5.500 ένσημα. 
Δικαιούνται πλήρη σύνταξη στο 55ο έτος της ηλικίας και μειωμένη στο 50ο, εφόσον είχαν συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης μέχρι  31-12-2010.  


Το ΙΚΑ έκανε ένα πρόγραμμα για να βοηθήσει τους ασφαλισμένους να υπολογίσουν πότε δικαιούνται σύνταξη.
Το δοκίμασα και επιβεβαίωσα ότι γράφω παρακάτω για τους ασφαλισμένους μετά την 1-1-1983. Δεν μου φάνηκε όμως και πολύ αξιόλογο. Δοκιμάστε το και σεις με κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:


ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ 
 έως και 31-12-1982  

*Οι ασφαλισμένοι μέχρι 31-12-1982, άνδρες και γυναίκες (με 25ετία στις 31-12-2010)  έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δεν θίγονται από τις συνταξιοδοτικές μεταβολές που θα επέλθουν. Η αποχώρησή τους θα γίνει με βάση τις ισχύουσες πριν την ψήφιση του Ν.3865/2010,  συνταξιοδοτικές διατάξεις για την κατηγορία αυτή. Συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις της προϋπάρχουσας Νομοθεσίας οποτεδήποτε αποφασίσουν να πάρουν τη σύνταξη. Ακόμη και μετά την 1-1-2015. 
«Όπου προβλέπεται θεμελίωση δικαιώματος με ασφάλιση μεγαλύτερη των 25 ετών, το δικαίωμα θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση της 25ετίας» αναφέρεται στην εγκύκλιο κ. Κουτρουμάνη



Με απλά λόγια
 Γι αυτούς εξακολουθεί να ισχύει το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 3029/2002 και δικαιούνται ΣΥΝΤΑΞΗ με τη συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ανεξαρτήτως πότε θα συμπληρώσουν τα 35 έτη ασφάλισης.



Άνδρες διορισμένοι  ως και 31-12-1982 Πίνακας 1

ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ (Α.Ο.Η.)
25
Μέχρι 31-12-1997
55
32
15
Μέχρι 31-12-1997
65
-

25
1998
60,5
32,5
25
1999
61
33
25
2000
61,5
33,5
25
2001
62
34
25
2002
62,5
34,5
25
2003
63
35
25
2004
63,5
35
25
2005
64
35
25
2006
64,5
35
25
2007
65
35
25
2010
65
35

Γυναίκες άγαμες  διορισμένες ως και 31-12-1982 Πίνακας 2

ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ (Α.Ο.Η.)
25
Μέχρι 31-12-1997
53
32
15
Μέχρι 31-12-1997
60
-

25
1998
58
32,5
25
1999
58,5
33
25
2000
59
33,5
25
2001
60
34
25
2002
60
34,5
25
2003
60
35
25
2004
60
35
25
2005
60
35
25
2006
60
35
25
2007
60
35
25
2010
60
35

Γυναίκες έγγαμες ή χήρες  διορισμένες ως και 31-12-1982 Πίνακας 3

ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ (Α.Ο.Η.)
17,5
1997
53
24,5
18
1998
58,5
25
18,5
1999
59
25,5
19
2000
59,5
26
19,5
2001
60
26,5
20
2002
60
27
20,5
2003
60
27,5
21
2004
60
28
21,5
2005
60
28,5
22
2006
60
29
22,5
2007
60
29,5
23
2008
60
30
23,5
2009
60
30,5
24
2010
60
31

Γυναίκες έγγαμες ή χήρες  διορισμένες ως και 31-12-1982 Πίνακας 4

ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ (Α.Ο.Η.)
15
2002
-
24,5
17,5
2002
50
24,5
18
2003
50
25
18,5
2004
50
25,5
19
2005
50
26
19,5
2006
50
26,5
20
2007
50
27
21
2008
50
27,5
21,5
2009
50
28
22
2010
50
28,5

Γυναίκες ασφαλισμένες πριν το 1983, οι οποίες δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες Πίνακας 5

ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
MEIΩMENH  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
25
2010
60
55
25
2011
61
56
25
2012
62
57
25
2013
63
58
25
2014
64
59
25
2015
65
60
15
2010
60
ΟΧΙ
15
2011
61
ΟΧΙ
15
2012
62
ΟΧΙ
15
2013
63
ΟΧΙ
15
2014
64
ΟΧΙ
15
2015
65
ΟΧΙ

Γυναίκες ασφαλισμένες  ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ  ως και 31-12-1982
Πίνακας 6

ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ (Α.Ο.Η.)
15
1992
42
22
15,5
1993
42,5
22,5
16
1994
43
23
16,5
1995
43,5
23,5
17
1996
44
24
17,5
17,5
18
18,5
19
19,5
20
20,5
21
21,5
22
22,5
23
1997
1998  ως 2002
2003
2004
2005
2004
2005
2006
2207
2208
2009
2010
Μέχρι 31-12-2010

44,5
50
50
50
50
50
50
50
50
50
50
50
50
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
24,5
Όλες  οι ασφαλισμένες  ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ  ως και 31-12-1982 μέχρι 31-12-2010 ξεπέρασαν τα 25 έτη ασφάλισης. Επομένως έχουν Θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν το 2010.

Γυναίκες με ανήλικο ασφαλισμένες έως 31-12-1982
 Πίνακας 7
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
4.500 Ημέρες ασφ.
Μέχρι 31-12-2010
55
50

Μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες  έως 31-12-1982
Πίνακας 8
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
MEIΩMENH  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
4.500 Ημέρες ασφ.
2010
55
50
4.500 Ημέρες ασφ.
2011
57
52
4.500 Ημέρες ασφ.
2012
60
55
4.500 Ημέρες ασφ.
2013
65
60


ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ 
Από την  1-1-1983 έως και 31-12-1992  

*Οι ασφαλισμένοι  από 1-1-1983 μέχρι 31-12-1992, άνδρες  (με 15ετία)   Συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος ηλικίας.  

*Οι ασφαλισμένες από 1-1-1983 μέχρι 31-12-1992, γυναίκες  (με 15ετία)   Συνταξιοδοτούνται  στο 65ο έτος ηλικίας.  Εξαιρέσεις: Αν είστε 60 ετών ή τα πλησιάζετε διαβάστε τον πίνακα 17.  

ΣΧΟΛΙΟ του Κώστα Α. Παππά. Θεωρώ ότι οι παρακάτω πίνακες είναι άνευ αντικρίσματος. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ασφαλισμένοι του έτους 1983 έχουν σήμερα (2011) 28, ….  έτη ασφάλισης. Αν εξαγοράσουν 4 έτη φτάνουν στα 33 έτη = 9.900 ημέρες ασφάλισης ΜΟΝΟ.
Επομένως κατά τη δική μου άποψη  δυο εφικτές λύσεις υπάρχουν.
                               Άνδρες και γυναίκες
1.      Με 15 ως 39 έτη ασφάλισης Σύνταξη στο 65ο έτος ηλικίας.
2.       Με 40 έτη ασφάλισης (μαζί με αναγνώριση-εξαγορά) στο 60ο έτος ηλικίας

 Οι παρακάτω πίνακες 9, 10 και 11 για τους ασφαλισμένους από 1-1-1983 ως και 31-12-1992 είναι μάλλον ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ

* Ασφαλισμένοι   μέχρι 31-12-1992, άνδρες και γυναίκες (με 35ετία στις 31-12-2010 και ηλικία 58 ετών)  έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δεν θίγονται από τις συνταξιοδοτικές μεταβολές που θα επέλθουν. Η αποχώρησή τους θα γίνει με βάση τις ισχύουσες πριν την ψήφιση του Ν.3865/2010,  συνταξιοδοτικές διατάξεις. Συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις της προϋπάρχουσας Νομοθεσίας οποτεδήποτε αποφασίσουν να πάρουν τη σύνταξη.


Άνδρες - Γυναίκες ΓΕΝΙΚΑ
ασφαλισμένοι (ες) από 1-1-1983 έως 31-12-1992
Πίνακας 9
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ

ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
35
2010
35
58
35
2011
36
58
35
2012
37
59
35
2013
38
60
35
2014
39
60
35
2015
40
60
Αναμένεται να διευκρινιστεί από το Υπουργείο αν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος ή αν τα έτη θεμελίωσης από 25 που ήταν, θα γίνουν απ ευθείας  35.

 Αυτό απλά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι όταν φτάνουν στα 34 – 35 έτη εργασίας, θα αναγκάζονται να εξαγοράζουν 5-6 πλασματικά χρόνια προκειμένου να φεύγουν με 40 χρόνια στο 60ο έτος ηλικίας.
 «καθαρά εισπρακτική θεωρώ την παραπάνω τροποποίηση»


Με 4 χαρακτηριστικά παραδείγματα οι πίνακες 9,10 και 11 θα γίνουν πιο κατανοητοί.

Π.χ. Άνδρας σήμερα 52 ετών συμπληρώνει το 2012 10.500 ένσημα (35 έτη). Έχει δυο δυνατότητες πλήρους σύνταξης.
Α) συνταξιοδοτείται στο 59ο έτος ηλικίας με 11.100 ένσημα (37 έτη). Σύμφωνα με τον πίνακας 9.
Β) Επειδή το 2010 είχε υπερβεί τις 10.000 ημέρες μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στο 62 έτος αν δε συμπληρώσει τα 37 έτη. (σύμφωνα με τον πίνακα 11)

Π.χ. Γυναίκα σήμερα 52 ετών συμπληρώνει το 2012 10.500 ένσημα (35 έτη). Έχει δυο δυνατότητες πλήρους σύνταξης.
Α) συνταξιοδοτείται στο 59ο έτος ηλικίας με 11.100 ένσημα (37 έτη). Σύμφωνα με τον πίνακας 9.
Β) Επειδή το 2010 είχε υπερβεί τις 10.000 ημέρες μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στο 57ο  έτος ηλικίας αν δε συμπληρώσει τα 37 έτη. (σύμφωνα με τον πίνακα 10).
Άρα παίρνει σύνταξη στο 57ος ηλικία  με 10.000 ημέρες ασφάλισης.

Π.χ. Άνδρας σήμερα 52 ετών συμπληρώνει το 2012 10.000 ένσημα το 2014 (35 έτη). Έχει δυο δυνατότητες πλήρους σύνταξης.
Α) συνταξιοδοτείται στο 60ο έτος ηλικίας με 11.700 ένσημα (39 έτη). Σύμφωνα με τον πίνακας 9.
Β) Επειδή το 2012 θα υπερβεί τις 10.000 ημέρες μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στο 63,5ος  έτος αν δε συμπληρώσει τα 39 έτη. (σύμφωνα με τον πίνακα 11).

Π.χ. Γυναίκα σήμερα 52 ετών συμπληρώνει το 2012 10.000 ένσημα το 2014 (35 έτη).  Έχει δυο δυνατότητες πλήρους σύνταξης.
Α) συνταξιοδοτείται στο 60ο έτος ηλικίας με 11.700 ένσημα (39 έτη). Σύμφωνα με τον πίνακας 9.
Β) Επειδή το 2012 θα υπερβεί τις 10.000 ημέρες μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με 10.800 ημέρες ασφάλισης στο 58,5ος  έτος αν δε συμπληρώσει τα 39 έτη. (σύμφωνα με τον πίνακα 10). Άρα παίρνει σύνταξη στα 58,5 με 36 έτη ασφάλισης.

Σημείωση : Για τη συμπλήρωση των 10.000 ή των 10.500 ημερών ασφάλισης,   μπορείτε να αναγνωρίσετε και πλασματικά έτη.


Γυναίκες  ασφαλισμένες  έως και 31-12-1992 με 10.000 ένσημα
Πίνακας 10
ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
10.000
Μέχρι 31-12-2010
10.000
57 (πλήρη)
55 (μειωμένη)
10.000
2011
10.400
58 (πλήρη)
56 (μειωμένη)
10.000
2012
10.800
58,5 (πλήρη)
56,5 (μειωμένη)
10.000
2013
11.200
59 (πλήρη)
57 (μειωμένη)
10.000
2014
11.600
59,5 (πλήρη)
57,5 (μειωμένη)
10.000
Μετά την 1-1-2015
12.000
60 (πλήρη)
*Πίνακας Γιώργου Αυτιά Αυριανή 31-1-2011
Άρθρο 10 παράγραφος 12 του Ν. 3863/2010

 ΑΝΔΡΕΣ που ασφαλίστηκαν  έως και 31-12-1992
Πίνακας 11

ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
4.500
Οποτεδήποτε
4.500
65
4.500
Οποτεδήποτε
4.500
60 μειωμένη
10.0000
Μέχρι 31-12-10
10.000
62
10.0000
2011
10.000
63
10.0000
2012
10.000
63,5
10.0000
2013
10.000
64
10.0000
2014
10.000
64,5
10.000
Μετά την 1-1-2015
10.000
65
10.500
Μέχρι 31-12-2010
10.500
58
10.500
2011
10.800
58
10.500
2012
11.100
59
10.500
2013
11.400
60
10.500
2014
11.700
60
10.500
Μετά την 1-1-2015
12.000
60
*Πίνακας Γιώργου Αυτιά Αυριανή 31-1-2011
Παραδείγματα: Εργαζόμενος που έχει 10.000 και συμπληρώνει το 2011 το 60ο έτος της ηλικίας της παίρνει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 63ου έτους της ηλικίας του. Εργαζόμενος που έχει 10.000 και συμπληρώνει το 2012 το 60ο έτος της ηλικίας της παίρνει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 63,5ου έτους της ηλικίας του.   Εργαζόμενος που έχει 10.000 και συμπληρώνει το 2013 το 60ο έτος της ηλικίας της παίρνει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας του,  κ.ο.κ . 
Άρθρο 10 παράγραφος 12 του Ν. 3863/2010


Οι πίνακες 13,14 και 15 ισχύουν και για τους άνδρες

Μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες από 1-1-1983 έως 31-12-1992
Πίνακας 12
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
MEIΩMENH  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
25
2010
50

25
2011
57
52
25
2012
60
55
25
2013
65
60

Μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες από 1-1-1983 έως 31-12-1992
Πίνακας 13
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
MEIΩMENH  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
4.500 Ημέρες ασφ.
2010
55
50
4.500 Ημέρες ασφ.
2011
57
52
4.500 Ημέρες ασφ.
2012
60
55
4.500 Ημέρες ασφ.
2013
65
60

Μητέρες με 3 παιδιά  ασφαλισμένες από 1-1-1983 έως 31-12-1992
Πίνακας 14
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
MEIΩMENH  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
20
2010
Χωρίς όριο ηλικίας

20
2011
52
50
20
2012
55
53
20
2013
65
60

Μητέρες αναπήρων παιδιών και σύζυγοι αναπήρου
από 1-1-1983 έως 31-12-1992
Πίνακας 15
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
25 έτη ασφάλισης
Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας

Άνδρες ασφαλισμένοι πριν το 1992, οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες
Πίνακας 16
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
MEIΩMENH  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
25
2010
65
60
25
2011
65
60
25
2012
65
60
25
2013
65
60
25
2014
65
60
25
2015
65
60
15
2010
65
ΟΧΙ
15
2011
65
ΟΧΙ
15
2012
65
ΟΧΙ
15
2013
65
ΟΧΙ
15
2014
65
ΟΧΙ
15
2015
65
ΟΧΙ

Γυναίκες ασφαλισμένες πριν το 1992, οι οποίες δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες
Πίνακας 17
ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
MEIΩMENH  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ
25 έτη & ηλικία 60
2010
60
55
25 έτη & ηλικία 60
2011
61
56
25 έτη & ηλικία 60
2012
62
57
25 έτη & ηλικία 60
2013
63
58
25 έτη & ηλικία 60
2014
64
59
25 έτη & ηλικία 60
2015
65
60
15 έτη & ηλικία 60
2010
60
ΟΧΙ
15 έτη & ηλικία 60
2011
61
ΟΧΙ
15 έτη & ηλικία 60
2012
62
ΟΧΙ
15 έτη & ηλικία 60
2013
63
ΟΧΙ
15 έτη & ηλικία 60
2014
64
ΟΧΙ
15 έτη & ηλικία 60
2015
65
ΟΧΙ
Από το 2010 ως το 2015, στην ηλικία των 55 ετών η γυναίκα αν έχει 25 έτη ασφάλισης, δικαιούται μειωμένη σύνταξη σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα (55ο  ως 60ο ηλικίας)
Με 15 τουλάχιστο έτη ασφάλισης Παραδείγματα:  Εργαζομένη που συμπληρώνει το 2011 το 60ο έτος της ηλικίας της παίρνει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 61ου έτους της ηλικίας της.  Εργαζομένη που συμπληρώνει το 2012 το 60ο έτος της ηλικίας της παίρνει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας της. Εργαζομένη που συμπληρώνει το 2013 το 60ο έτος της ηλικίας της παίρνει πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 63ου έτους της ηλικίας της. 




Αναλυτικοί Πίνακες,
πώς μπορείτε να εξαγοράσετε Στρατό και σπουδές στο ΙΚΑ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Επιμέλεια του  Γιώργου Αυτιά, από την   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΑΝΗ  28-2-2011


   Χρόνοι (πλασματικοί)
ΤΙ ΕΞΑΓΟΡΑΖΩ – ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ
ΧΡΟΝΟΣ


Στρατιωτική υπηρεσία
20% των συνταξίμων αποδοχών.
 Δικαίωμα έκπτωσης 30% μέχρι το 2014 και 50% απ το 2015 και μετά.
Περαιτέρω έκπτωση 15% στην εφάπαξ καταβολή.
(όλος ο χρόνος τη θητείας)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης
Γονική άδεια ανατροφής παιδιών
Εισφορές εργαζομένου και εργοδότη επί του 25πλασίου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη κατά την υποβολή της αίτησης
(όλος ο χρόνος άδειας)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης
Α) Επιδότηση λόγω ασθένειας και επιδοτούμενη ανεργία και β) τακτική ανεργία ΟΑΕΔ

(Δεν πληρώνετε)
Αναγνώριση χωρίς εξαγορά
(έως 300 ημέρες)
Μόνο Θεμελίωση δικαιώματος
Εκπαιδευτική άδεια  άνευ αποδοχών
(εξαγορά)
Ποσοστό εισφοράς εργοδότη και εργαζομένου στον οικείο φορέα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης
(έως 2 έτη)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης
Σπουδές. Α)Αφορά την απόκτηση πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου.  Β) όσοι σπούδασαν σε μέσες επαγγελματικές σχολές, δημόσιες ή ιδιωτικές, που έχουν αναγνωριστεί από το κράτος μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους ηλικίας . Γ) Απαραίτητη προϋπόθεση η απόκτηση πτυχίου. 


26% επί του 25πλασίου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, που ισχύει κατά την υποβολή της αίτησης.
 (20% για τη Κύρια σύνταξη και 6% για την Επικουρική).

(όσα είναι τα επίσημα ακέραια έτη σπουδών της σχολής)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης
Χρόνος μη επιδοτούμενης ανεργίας
26% επί του 25πλασίου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, που ισχύει κατά την υποβολή της αίτησης.
 (20% για τη Κύρια σύνταξη και 6% για την Επικουρική).
(όλος ο χρόνος)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης
Άδεια κύησης και λοχείας
(Δεν πληρώνετε)
Αναγνώριση χωρίς εξαγορά
(όλος ο χρόνος)
Μόνο Θεμελίωση δικαιώματος

Χρόνος απεργίας

Ποσοστό εισφοράς εργοδότη και εργαζομένου στον οικείο φορέα (που ασφαλιζόταν κατά την πραγματοποίηση της απεργίας) κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

(όλος ο χρόνος)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης
Πλασματικός χρόνος (300 ημέρες για το πρώτο παιδί και 600 για κάθε επόμενο)
Ο Γιώργος Αυτιάς επιμένει ότι (βάσει του άρθρου 141 του Ν. 3655/2008)  Δεν πληρώνετε. 
(*1)
(αλλά μάλλον πληρώνετε)
(έως 5 έτη)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης

Χρόνος μαθητείας  (stage)
20% επί του 25πλασίου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, που ισχύει κατά την υποβολή της αίτησης.
( μέχρι 1 έτος)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης

Χρόνος έναρξης πριν την εγγραφή στον ΟΑΕΕ
Ασφαλιστική κατηγορία για την οποία ασφαλίζεται κατά την υποβολή της αίτησης.
( μέχρι 5 έτη)
Θεμελίωση δικαιώματος +
Αύξηση σύνταξης
*Πίνακας Γιώργου Αυτιά Αυριανή 21-1-2011 και 28-2-2011
Σε όλες τις περιπτώσεις έχετε δικαίωμα να εξαγοράσετε ολόκληρο ή μόνο ένα μέρος του χρόνου, που είναι για σας απαραίτητος.

 (*1) ΣΧΟΛΙΟ του Κώστα Α. Παππά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην  ερμηνευτική εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ. του ν. 3865/2010  (Αρ. Πρωτ.: 13725/0092/26.1.2011.) τα αντίθετα αναγράφονται:
«α) …….   Η αναγνώριση του πλασματικού χρόνου απαιτεί την καταβολή εκ μέρους του γονέα εισφοράς εξαγοράς με ασφάλιστρο 6,67% …….
Το ποσό της εισφοράς εξαγοράς προκύπτει από τη σχέση:
Εισφορά εξαγοράς = (Συντάξιμες αποδοχές) Χ 6,67% Χ μήνες (που θα αναγνωρισθούν)».
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επικεντρώσετε την προσοχή σας. Ερευνήστε μήπως είστε στο μεταίχμιο και   βάσει του άρθρου 141 του Ν. 3655/2008, με αναγνώριση, χωρίς εξαγορά (χωρίς ΠΛΗΡΩΜΗ),  θεμελιώνετε δικαίωμα σύνταξης στις 31-12-2010 ;;;; Προσωπικά πιστεύω ότι αν τα αναγνωρίσετε για θεμελίωση σύνταξης μετά την 1-1-2011 σίγουρα θα ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ !

* Ο Η στρατιωτική θητεία εξαγοραζόταν και με την ασφαλιστική νομοθεσία που ίσχυε πριν το 2010 και με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ !!!
*Η εξαγορά των σπουδών είναι  φθηνότερη απ την εξαγορά του Στρατού.
*Το 2011 μπορείτε να αναγνωρίσετε ή να εξαγοράσετε μέχρι 4 χρόνια, το 2012 μέχρι 5 χρόνια, το 2013 μέχρι 6 χρόνια και από 1/1/2014 μέχρι 7 χρόνια. 


*Την εξαγορά των αναγνωριζόμενων υπηρεσιών που προβλέπει ο Ν. 3865/2010 δηλ., ο χρόνος σπουδών, απεργίας, ανεργίας και ο χρόνος άδειας άνευ αποδοχών ανατροφής παιδιών κλπ.  μπορούν να αναγνωρίσουν – εξαγοράσουν μόνο όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1-1-2011. 
Καθ ότι ουσιαστικά δεν έχουν πρακτική εφαρμογή για όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2010.  Εκείνοι  διέπονται και συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες ευνοϊκότερες  διατάξεις του Ν.3865/2010.

Τα δικαιολογητικά
     
1.Αίτηση του ασφαλισμένου
2. Ασφαλιστικά στοιχεία, αν υπήρξε ασφάλιση και κατά το χρόνο σπουδών.
3. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνετε ότι δεν έχει λάβει χώρα ασφάλιση σε άλλο κύριας ασφάλισης ή στο Δημόσιο.
4. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος της σχολής φοίτησης.
5. Βεβαίωση της οικείας σχολής για τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης σε αυτήν καθώς και τη συνολική χρονική περίοδο φοίτησης του αιτούντος.
6. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας (για πρόσωπα που ζητούν την αναγνώριση του χρόνου στις μέσες επαγγελματικές σχολές).  





Συμβουλή:  Αν εμπίπτετε σε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση κατά την περίοδο 2011 -2014,  φρόνιμο θα ήταν  να συντάξετε Αίτηση προς τον ασφαλιστικό σας φορέα να  περιγράψετε την ασφαλιστική σας κατάσταση. Τέλος να ζητήσετε να σας επιβεβαιώσει γραπτώς ο φορέας, αν  με αυτές τις προϋποθέσεις συνταξιοδοτείστε με  Χ χρόνια Ψ ηλικία και Ω χρόνια  Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Ίσως σήμερα να διαπιστώσετε ότι εμπίπτετε σε μια εύνοια του νόμου που μερικά χρόνια αργότερα θα τα ξεχάσετε και εσείς και οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών φορέων, με τις εκατοντάδες τροπολογίες που ήλθαν και θα επέλθουν.

Για να γίνω ποιο σαφής θα φέρω ένα παράδειγμα
  Αν   έχω τις παρακάτω προϋποθέσεις πρέπει να καταθέσω ΑΙΤΗΣΗ στο ΤΑΜΕΙΟ κύριας ασφάλισης για την εξαγορά πλασματικών ετών.

1.      Ασφαλίστηκα στο ΙΚΑ το 1986 μέχρι το 1998 συμπλήρωσα 860 ημερομίσθια (2 έτη 10 μήνες και 10 ημερομίσθια).
2.      Στις 20 Νοεμβρίου 1998 διορίστηκα στο ΟΣΕ ή στην Χ Τράπεζα.  Έχω σκοπό να αναγνωρίσω - εξαγοράσω τώρα  12 μήνες από τη Στρατιωτική μου Θητεία και 18 πλασματικούς μήνες «παιδιών».  Έχω δυο παιδιά.  
 Αν εξαγοράσω τώρα τους 30 μήνες,  το Δεκέμβριο 2011 θα έχω συνολικά ξεπεράσει τις  5.500 ημέρες ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. (13 έτη στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ + 2 έτη 10 μήνες + 30 μήνες εξαγορά).  Σύμφωνα με τη διάταξη εξίσωσης συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ανδρών-γυναικών κατ εξαίρεση για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011, το όριο ηλικίας ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ είναι το 57ο  έτος της ηλικίας μου. 

Παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως αν με τις παραπάνω προϋποθέσεις συνταξιοδοτούμαι στο 57ο  έτος της ηλικίας μου, προκειμένω να εξαγοράσω τους 30 μήνες πλασματικής ασφάλισης που προανέφερα.

ΧΧΧΧΧ Παππάς γεννηθείς  στις 25 Μαρτίου 1957.

                      Μαρούσι  2 Μαρτίου 2011
                        Ο ΑΙΤΩΝ
                        ΧΧΧΧΧ Παππάς
    …………. 16070 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ο ασφαλιστικός φορέας υποχρεούται εγγράφως να επιβεβαιώσει ή να αμφισβητήσει.

***Ειδικότερα το 2011 με την αναγνώριση-εξαγορά ετών, ίσως κάποιοι άνδρες ωφεληθούν. Το 2011 το όριο ηλικίας των ανδρών κατ εξαίρεση κατεβαίνει απ το 65ο στο 61ο έτος ηλικίας και το 2012 στο 63ο.
***Προσέξτε επίσης με την αναγνώριση – εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης (όσων σας χρειάζονται 1, 2 3, 4 χρόνια) μήπως συμπληρώνετε 5.500 ημέρες με ανήλικο το 2011. Ειδικότερα οι άνδρες έχουν πολύ μεγάλη ωφέλεια !  Ισχύει μόνο για όσους συμπληρώνουν τις 5.500 ημέρες το 2011 και 2012. Δεν ισχύει για εκείνους που τις είχαν συμπληρώσει το 2010.  Κώστας Α. Παππάς 7-2-2011.




Ήταν ο αδελφός μου ο δίδυμος, μοιάζουμε παράξενα 

Στο Τυμπά Διχομοιρίου για πολλά χρόνια, ήταν δάσκαλος ο Παντελή Νάκος. Κατά τη δεκαετία του 1950, ο Παντελής δεν πήγαινε κάθε μέρα πρωί στο σχολείο. Άλλοτε πήγαινε πρωί και έμεινε όλη μέρα, άλλοτε το γιόμα, άλλοτε το μεσημέρι και μερικές ημέρες δεν πήγαινε καθόλου. Είχε να κάνει και τις αγροτικές δουλειές ο άνθρωπος, να ταΐσει και να αρμέξει  γίδια, πρόβατα, να οργώσει, να σπείρει, να σκαλίσει, να θερίσει ……, ήταν οικογενειάρχης, έπρεπε να τα προλαβαίνει όλα,  το ομολογούσε και ο ίδιος.   Δεν συνέβαινε το ίδιο και με τους μαθητές. Εκείνοι έπρεπε να πηγαίνουν στο σχολείο του Τυμπά πρωί-πρωί και να μένουν μέχρι το βράδυ,  ακόμα και όταν έλειπε ο δάσκαλος. Αλλοίμονο σε εκείνον που θα έφευγε επειδή έλλειπε ο δάσκαλος. Το σπίτι του Παντελή ήταν μέσα σε μια ρεματιά. Το ρέμα αυτό πηγάζει πάνω απ το Τυμπά και ενώνεται με το ποτάμι στα Κλαγκέικα.
       Μια ανοιξιάτικη μέρα πριν τις 9 το πρωί, ενώ όργωνε με τα βόδια, ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του, βλέπει στο ρέμα να έρχεται  ένας άγνωστος, χοντρός και καλοντυμένος άνθρωπος.  Αχ ο επιθεωρητής είπε μέσα του. Χωρίς να του δώσει σημασία συνέχιζε να οργώνει. Ο άγνωστος τον πλησίασε και τον καλημέρισε ευγενικά.
_ Είναι μακριά απ εδώ το Τυμπά; τον ρώτησε.
_ Δεν πάει στο Τυμπά απ οδώ!!! Απάντησε ο Παντελής.
_ Απ εδώ με έστειλαν ! είπε ο άγνωστος.
_ Σούπα δεν πάει απ οδώ!!!, αφού δεν πνίγηκες ως εδώ, απ εδώ πέρα θα γκρεμιστείς δε γλυτώνεις, του είπε αυστηρά ο Παντελής. 
_ Κύριέ μου, είμαι ο επιθεωρητής των σχολείων, σε παρακαλώ βοήθησέ με να φτάσω στο Τυμπά, είπε ο άγνωστος.
_ Άη παράτα με άνθρωπέ μου, σούπα και σου ξανάπα δεν πάει δρόμος απ εδώ. ΄Η θέλς να αφήσω τα βόδια μαναχά να τα τσμπήσει κάνας ντάβανος και να πάθω καμιά ζμιά, ξανάπε ενοχλημένος ο Παντελής.
_ Πες μου σε παρακαλώ τι πρέπει να κάνω ;  είπε ο επιθεωρητής. 
_ Σ θέλω το καλό, να γυρίσεις πίσω, να πάς στην Πέρα Καλεντίνη. Απ εκεί πάει ο δρόμος  στο Τυμπά.
     Ο επιθεωρητής πήρε το δρόμο του γυρισμού, ο Παντελής συνέχιζε να οργώνει. Όταν σιγουρεύτηκε ότι ο επιθεωρητής απομακρύνθηκε, έλυσε τα βόδια νίφτηκε, ντύθηκε, χτενίστηκε και σε σαράντα λεπτά της ώρας έφτασε στο σχολείο. Τα παιδιά ήταν όλα μαζεμένα εκεί και άρχισε το μάθημα. Μετά από 2,5 ώρες ο επιθεωρητής κατάκοπος, χτύπησε την πόρτα του σχολείου.  Ανοίγει ο δάσκαλος και ευγενικά του λέει.   Καλημέρα σας !!! Περάστε κύριε, πιστεύω πρέπει να είστε ο επιθεωρητής.  Βλέποντας το δάσκαλο, μένει για λίγο κάγκελο ο επιθεωρητής. Έπειτα συνέρχεται και κάθεται στην έδρα που του πρόσφερε με ευγένεια ο Παντελής.  Ο δάσκαλος συνεχίζει το μάθημα, ενώ ο επιθεωρητής κοίταζε το απουσιολόγιο, κοίταζε το μαθητολόγιο, διαπίστωνε ότι όλοι οι μαθητές ήταν στην τάξη και ξανακοίταζε πατόκορφα το δάσκαλο. Θάλεγε από μέσα του καλά ο δάσκαλος πρόλαβε και ήρθε, οι μαθητές πως βρέθηκαν στο σχολείο; Μήπως κάνω λάθος;  Το μάθημα συνεχίστηκε ως τ  απόγευμα και όλα πήγαν καλά. 
    Πλησίασε το βράδυ και ο επιθεωρητής έπρεπε να φύγει για την Καλεντίνη. Ο δάσκαλος διέκοψε το μάθημα, τον πήγε πιο πέρα από το σχολείο να τον ξεπροβοδίσει. Όταν τον αποχαιρετούσε ο επιθεωρητής λέει στο Παντελή.
    Δάσκαλε, δε μου λες, μήπως το πρωί ξανανταμώσαμε στο ρέμα;;; 
_  Τι λέτε κύριε επιθεωρητά, εγώ απ τις 7 είμαι στο σχολείο, τι ρέμα μου λέτε;;; μήπως ήρθατε απ το ρέμα;;;  και φτάσατε ζωντανός;;;
_  Απ το ρέμα ερχόμουνα, αλλά εκεί βρήκα έναν που σου έμοιαζε πολύ !, ίδιος με σένα,  εκείνος με γύρισε προς την Πέρα Καλεντίνη !
_  Ά, κατάλαβα, εκεί θα βρήκες εκείνο τον αδερφό μου, ένα κακομοίρη, ένα τρελούτσικο, είμαστε δίδυμοι, μου μοιάζει πολύ, εδώ και οι χωριανοί πολλές φορές μας μπερδεύουν.  Κύριε επιθεωρητά, απ εδώ, απ τη Πέρα Καλεντίνη να γυρίσεις !  άντε στο Καλό !!!

  Την ιστοριούλα αυτή μου την διηγήθηκε πολλές φορές ό ίδιος ο συχωρεμένος ο Παντελής, τη δεκαετία του 1970 που ήταν συνταξιούχος.
Κώστας  Α.   Παππάς  8  Σεπτεμβρίου 2010.

Επιλέξτε την Ετικέτα « ΑΣΤΕΙΑ ΓΡΓΟΝΟΤΑ» θα βρείτε πολλές παρόμοιες ιστοριούλες.