Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος μας πήρε τη δραχμή;

Δυο πιτσιρίκοι πήγαν στο ζαχαροπλαστείο και αγόρασαν μια τούρτα. Ο υπάλληλος πούλησε την τούρτα 50 δρχ. και κράτησε 25 δρχ. απ τον καθένα. Πριν τα παιδιά απομακρυνθούν επέστρεψε το αφεντικό και ρώτησε τον υπάλληλο πόσο πούλησε την τούρτα.
Ακριβά την πούλησες λέει και δίνει στον υπάλληλο 5 δραχμές να τις επιστρέψει στα παιδιά. Τα παιδιά κράτησαν από 1,5 δραχμές και έδωσαν 2 δραχμές πουρμπουάρ στον υπάλληλο.

Πιο κάτω ο ένας πιτσιρίκος λέει στον άλλο, εγώ πλήρωσα για την τούρτα 23,5 δρχ. εσύ 23,5 δρχ. οι δυό μαζί πληρώσαμε 47 δρχ. και 2 δρχ. που δώσαμε στον υπάλληλο κάνει 49 δρχ. 
Εμείς πληρώσαμε 50 δρχ. ποιος μας πήρε την άλλη δραχμή ;;;

 Θυμάμαι ότι τη δραχμή αυτή την έψαχνα από τότε που ήμουν στην β΄ τάξη του Α΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ αρρένων ΑΡΤΑΣ.  Τη βρήκα στην τελευταία τάξη του εξαταξίου Γυμνασίου.    

Αν τη βρείτε γράψτε μου.   



1 σχόλιο:

  1. Η αξία της τούρτας ήταν 50-5=45 δρχ. και όχι 50. Επομένως 47-2=45 δρχ. Το ότι στις 47 δρχ. προσθέτουμε 2 αντί να αφαιρέσουμε 2 είναι παραπλάνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος