Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Η αυτοκτονία του πρωθυπουργού ΚορυζήΓνωρίζετε  ότι ένας Έλληνας πρωθυπουργός αυτοκτόνησε;
Το διαβάσατε ποτέ σε σχολικό βιβλίο ; 
ΟΧΙ βέβαια,  διότι η πολιτική μας ηγεσία φροντίζει να μη τον ξέρουμε ! 

Σήμερα 28ηΟκτωβρίου 2011,  ένας απλός πολίτης στην  τηλεόραση,  ανέφερε το όνομα Αλέξανδρος Κορυζής, προσθέτοντας ότι ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός που αυτοκτόνησε για την Ελλάδα !

Εξεπλάγην,  πρώτη φορά το άκουσα,  μου φάνηκε απίστευτο,  ήταν όμως αληθινό !!!

Ο Αλέξανδρος Κορυζής, ενώ ήταν απλά υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σήκωσε στους ώμους του όλη την ΕΛΛΑΔΑ.     

Δε δέχτηκε να ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.
 ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ 300, ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ !  Έσπευσα στη  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και διάβασα:    

Ο Αλέξανδρος Κορυζής γεννήθηκε στον Πόρο το 1885. Σπούδασε νομικά οικονομικά. Το 1903 διορίσθηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Το 1928 έγινε υποδιοικητής της. Το 1929 ίδρυσε την Αγροτική Τράπεζα και χρημάτισε πρώτος πρόεδρός της.
Το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς τού ανέθεσε το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών και το 1939 διορίσθηκε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Με τον θάνατο του Μεταξά, τον Ιανουάριο του 1941, ο βασιλιάς τού ανέθεσε την πρωθυπουργία της Ελλάδας (29 Ιανουαρίου 1941).

Στις 6 Απριλίου του 1941,ο Κορυζής, πιστός στην παρακαταθήκη του προκατόχου του, απέρριψε το αίτημα των Γερμανών για απομάκρυνση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα και οι Γερμανοί άρχισαν την επίθεσή τους. Μέσα σε δέκα ημέρες η Ελλάδα είχε αρχίσει να καταρρέει και η μισή χώρα βρίσκονταν ήδη στα χέρια των εισβολέων.
Στις 18 Απριλίου ο Κορυζής συμμετείχε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ακολούθησε κατ' ιδίαν συνομιλία του με τον βασιλιά Γεώργιο. Το τι ειπώθηκε ακριβώς σ' αυτή τη συνομιλία δεν είναι γνωστό.
Ο Κορυζής εξήλθε συντετριμμένος από τη συνάντησή του με τον βασιλιά. Επιστρέφοντας σπίτι του, αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στην καρδιακή χώρα.

Ήταν ένα Αφανής Ήρωας Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που τον ξέχασε η Ιστορία, τον ξεχάσαμε όλοι μας !!!.

Οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες όταν ακούσουν ΓΟΥΔΙ τρέμουν !!!   Εκείνος δεν δίστασε ν αυτοκτονήσει !!!

Αυτός ήταν Έλληνας Ηγέτης !!! ΔΕΝ ήταν «ανθρωπάκι» σαν τον Σαντάμ και Καντάφι.


Πηγή:  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.    Κώστας Α. Παππάς 28 Οκτωβρίου 2011.   

Α. Κορυζής, OXI στους Γερμανούς, 6 Απριλίου 1941

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος