Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις συνόδου Βρυξελλών

27.10.2011.  Σήμερα στις 5.30΄ το πρωί έληξε η “Μαραθώνια” σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πρωταγωνιστής των εξελίξεων ήταν και πάλι η κ. ΜΕΡΚΕΛ.
Στις 2 τα μεσάνυχτα η Μέρκελ, μετά την κάμψη Σαρκοζί, απείλησε τον κ. DALARA (εκπρόσωπο Τραπεζών) επισημαίνοντας ότι αν οι Τράπεζες δεν δεχτούν «κούρεμα» 50% το γεγονός θα θεωρηθεί «πιστωτικό» και θα τα χάσουν όλα. …….
Τελικά επήλθε συμφωνία και αποφασίστηκε «κούρεμα» 50% και μείωση της ονομαστικής αξίας του Ελληνικού Δημόσιου χρέους κατά 100 δις ευρώ.
Επιγραμματικά αυτό έχει σαν συνέπειες:

v Κούρεμα των 200 δις ευρώ κατά 50%. Επομένως μείωση Δημόσιου χρέους 100 δις ευρώ.

v Δάνεια 100 δις ευρώ κατέχουν σήμερα οι Ελληνικές Τράπεζες, άρα η ζημία των Ελληνικών Τραπεζών ανέχεται στα 50 δις ευρώ,

v Από τα 100 δις ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών τα 26 δις ανήκουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Επομένως η ζημίες των ταμείων είναι 12 δις ευρώ. Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του υποσχέθηκε ότι μέρος της ζημίας των ταμείων θα καλυφθεί απ τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η τελική ζημιά τους κουρέματος ανέρχεται περίπου στο 1 δις το χρόνο.

v Οι καταθέσεις στις Τράπεζες είναι εγγυημένες. Η ρευστότητα των Τραπεζών θα καλυφθεί από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

v Μόνιμη ενισχυμένη ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ (εποπτεία) της Τρόικα, προκειμένου να παρακολουθεί βήμα – βήμα τις καθυστερήσεις των Υπουργείων.

v Νέα μέτρα δεν θα ληφθούν. Επί του παρόντος είναι αρκετά τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου.  

v Απαραίτητη προϋπόθεση όλων είναι από το 2012 να περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα.

v Αν πετύχουν όλα τα παραπάνω μέτρα σε 10 χρόνια το έλλειμμα θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ.  Δηλαδή όσο ήταν το 2009 !!!  Αυτό η Κυβέρνηση το θεωρεί μεγάλη επιτυχία !!!




28η Οκτωβρίου 1940 τιμή σ εκείνους που "έπεσαν" για την ΠΑΤΡΙΔΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος