Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Παλαιοκώστας στο σπίτι του βοσκού. Βιογραφικά αδελφών Παλαιοκώστα

Οι αδελφοί Παλαιοκώστα και ειδικά ο Νίκος είναι σαν λαϊκοί ήρωες σε ορεινά χωριά της Θεσσαλίας,  της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, γιατί μοίραζαν λεφτά από τις ληστείες στους εκεί κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και χρόνια πολλοί έχουν κρύψει τον Ν. Παλαιοκώστα και κανείς δεν τον έχει καρφώσει στους απελπισμένους αστυνομικούς, που τους έχει ξεφύγει άπειρες φορές.


Φημολογείται ότι ο Νίκος πολλές φορές έχει περάσει  τον επαρχιακό δρόμο Άρτας – Καρδίτσας. Επειδή το πρόσωπό του (φωτογραφία του)  ήταν άγνωστο σε όλους μας, ακόμη και στους αστυνομικούς,  σταματούσε συνοδεία φίλων του  στα χωριά μας και έπινε καφέ. Ίσως αγαπητοί συνδημότες κάποιοι να ήπιατε καφέ μαζί του,  χωρίς να το γνωρίζετε !
                   
Φημολογείται επίσης, ότι ο Νίκος μια χειμωνιάτικη βραδιά, κυνηγημένος απ την αστυνομία, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού ενός βοσκού,  σε χωριό της ορεινής Καρδίτσας.  Ο οικοδεσπότης ανυποψίαστος τον φιλοξένησε με το παραπάνω. Μάλιστα συζήτησαν και πολλές ώρες για τις δυσκολίες και την οικονομική «στενότητα» των αγροτών και ειδικότερα των βοσκών.
Τον Ιούνιο  παρουσιάστηκε στο σπίτι του βοσκού ένας άγνωστος με ένα φορτηγό αυτοκίνητο φορτωμένο τριφύλλι.
-     Καλημέρα, που έχεις το στάβλο να σου ξεφορτώσω το τριφύλλι,  λέει στο βοσκό.
-     Εγώ δεν παρήγγειλα τριφύλλι,  απαντά ο βοσκός.
-     Δε με θυμάσαι; Το χειμώνα ένα βράδυ με φιλοξένησες. Είμαι ο Παλαιοκώστας, εκείνο το βράδυ με κυνηγούσε η αστυνομία, τότε με έσωσες, σήμερα αντί για ευχαριστώ σου έφερα μια αμαξιά τριφύλλι. Ξέρω, το έχεις ανάγκη, θα σου χρειαστεί το χειμώνα, συνέχισε ο άγνωστος.
Στο στάβλο  απέξω, ξεφόρτωσε και έφυγε.
Το τριφύλλι, μην το πιστέψετε ότι το είχε αγοράσει, κιόλας !!! 
Κώστας Α. Παππάς Σεπτέμβριος 2011.  


Διαβάστε την κωμική ιστοριούλα Ο Ρωχάμης, ο Θανάσης και ο Κώστα Ζαχάρης 






Τα βιογραφικά των αδελφών Παλαιοκώστα



Η σύλληψη του Νίκου Παλαιοκώστα έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2006 κοντά στην Αράχωβα, λίγες εβδομάδες μετά την κινηματογραφική απόδραση του αδελφού του. Κατά την καταδίωξη τραυματίστηκε στο χέρι, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας συνελήφθη στις 20 Αυγούστου 2008 στη Θεσσαλονίκη.  Παραδεχόμενος την ήττα του και χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση παραδόθηκε στους άνδρες της Αστυνομίας, που έκαναν έφοδο στη διώροφη μονοκατοικία, όπου διατηρούσε στην περιοχή της Σουρωτής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009
 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4503534

Η δράση των αδελφών Παλαιοκώστα, του Νίκου και του Βασίλη, έχει απασχολήσει από το τέλος της δεκαετίας του 1980 όχι μόνο την αστυνομία αλλά και την κοινή γνώμη με τις θεαματικές ενέργειές τους.
Τα αδέλφια γεννήθηκαν στο Μοσχόφυτο Τρικάλων και έχουν άλλους δύο αδελφούς και μία αδελφή. Ο Νίκος Παλαιοκώστας είναι σήμερα 49 ετών και ο Βασίλης 44 ετών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά ο Νίκος και αργότερα και ο Βασίλης συμμετείχαν , σε κλοπές και διαρρήξεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Συνολικά, έχουν διαπράξει δεκάδες αδικήματα και έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές αποδράσεις.

Δημοσίευση: 04 Ιουν. 2006
Οι αδελφοί Παλαιοκώστα ήταν οι δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαΐτογλου το Δεκέμβριο του 1995 στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, τον οποίο απελευθέρωσαν, αφού έλαβαν ως λύτρα 260 εκατ. δρχ.
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας παρέμενε ασύλληπτος για εννέα ολόκληρα χρόνια και τελικά έπεσε στα χέρια της αστυνομίας το 1999, μετά από τροχαίο ατύχημα.
Ο αδελφός του, Νίκος Παλαιοκώστας ή «φαντομάς», όπως τον αποκαλούν οι αστυνομικοί, διαφεύγει της σύλληψης και συνεχίζει τη δράση του στην κεντρική Ελλάδα.

in.gr 
από ... 7:24μμ, Κυριακή 4 Ιουνίου 2006
Κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε στις 6.25 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και παρέλαβε δύο κρατουμένους από την 1η πτέρυγα. ………
Η θεαματική απόδραση φαίνεται πως οργανώθηκε από το διαβόητο κακοποιό Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος, πιθανότατα μαζί με κάποιον συνεργάτη του, έπιασαν όμηρο τον πιλότο του ελικοπτέρου, απειλώντας τον με όπλο.
Στη συνέχεια το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού, απ' όπου παρέλαβε τον αδερφό του Νίκου Παλαιοκώστα, Βασίλη, και τον επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό Ριζάι.
Ακολούθως, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού, απ' όπου οι τέσσερις άνδρες διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες, τύπου enduro, προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή, συνέλαβαν τον πιλότο.  ……….
Οι αδελφοί Παλαιοκώστα και ειδικά ο Νίκος είναι σαν λαϊκοί ήρωες σε ορεινά χωριά της Θεσσαλίας,  της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, γιατί μοιράζουν λεφτά από τις ληστείες στους κατοίκους εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και χρόνια πολλοί έχουν κρύψει τον Ν. Παλαιοκώστα και κανείς δεν τον έχει καρφώσει στους απελπισμένους μπάτσους, που τους έχει ξεφύγει άπειρες φορές.

1 σχόλιο:

  1. Ανέκδοτα

    Ρωτάει ο Παλαιοκώστας τον μάγειρα του Κορυδαλλού:
    - Μάγειρα τι φαΐ έχει σήμερα;
    - Πατάτες μπλουμ…
    - Άσε, θα φάω έξω!

    Γιατί ο Καραμανλής δεν είδε το βίντεο με την απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού;
    Δεν του αρέσουν τα …αστυνομικά!

    Πηγή: http://www.madata.gr/diafora/is-friday/31948.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος