Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδικό τέλος στα ακίνητα, μέσω λογαριασμών ΔΕΗ

11 Σεπτεμβρίου 2011. Την επιβολή νέου ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το τέλος θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα εξαρτάται από την αντικειμενική αξία της δομημένης επιφάνειας του ακινήτου και τη χρήση του, ξεκινώντας από τα 0,5 ευρώ και φτάνοντας τα 10  ευρώ ανά τετραγωνικά ενώ μεσοσταθμικά θα ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά τετραγωνικό. Στόχος του μέτρου, που θα έχει διετή διάρκεια,  είναι η κάλυψη της «μαύρης τρύπας» στον προϋπολογισμό του 2011, το οποίο ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και η εφαρμογή του μέτρου θα είναι άμεση. Την απόφαση για την επιβολή του μέτρου ενέκρινε ομόφωνα του άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα  υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4656040  


Το βαρέλι δεν το στεγανοποιήσατε καλά τον Ιούνιο κύριε Βενιζέλο


4 σχόλια:

  1. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία (χτισμένη επιφάνεια) που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα φτάνει από 0,5 έως τα 10 ευρώ το τετραγωνικό, ανάλογα με την περιοχή.

    Το τέλος θα ισχύσει για δύο χρόνια. Για φέτος θα εισπραχθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ του χρόνου θα πληρώνεται σε δόσεις.

    Όπως είπε, θα ληφθεί υπόψη ποιος είναι άνεργος, ανάπηρος, τρίτεκνος, πολύτεκνος κτλ, ενώ θα ληφθούν υπ΄όψη και οι αλλαγές στις αξίες της γης.
    H ΔΕΗ γνωρίζει τα τ.μ. και τις αντικειμενικές αξίες των σπιτιών μας, οι ανάπηροι,πολύτεκνοι, έχουν κάνει δηλώσεις το ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, τους άνεργους από που θα τους μάθει;;;
    ΕΧΕΙ να πέσει ΦΕΣΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. • Το τέλος θα ισχύσει για δύο χρόνια. Για φέτος θα εισπραχθεί σε δυο δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ του χρόνου θα πληρωθεί σε 4 δόσεις.

    • Για τον υπολογισμό του τέλος λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου. Συγκεκριμένα:

    Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.) και Τιμή ζώνης
    0,5 για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
    3€ έως 500 € αντικειμενική
    4 € 501-1000
    5 € 1001-1500
    6 € 1501-2000
    8 € 2001-2500
    10 € 2501-3000
    12 € 3001-4000
    14 € 4001-5000
    16 € 5001 και άνω
    Παλαιότητα και Συντελεστής από 26 έτη και άνω 1, 25-20 έτη 1,05, 19-15 έτη 1,1, 14-10 έτη 1,15, 9-5 έτη 1,2, 4-0 έτη 1,25

    Παράδειγμα: Έστω κατοικία 98 τ.μ. (συνήθως η ΔΕΗ στα αρχεία της έχει 10% παραπάνω τ.μ. δηλ 108. Παλαιότητα 6 έτη, αντικειμενική αξία 2.200€
    Υπολογίζουμε 8 Χ 120%= 9,6 € ανά τ. μ. 9,6 Χ 108 Χ = 1.036,80 €
    Σε νέο κτίσμα, σε πολύ ακριβής περιοχής το τέλος αν τ.μ. γίνεται 16Χ1,25%= 20€.

    • Για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.). Εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ, ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.


    • Θα επιβληθεί σε κάθε κτίσμα που ηλεκτροδοτείται, ακόμη και αν πρόκειται για εξοχική, κενά διαμερίσματα.
    Εξαιρούνται: Ναοί, μονές, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, αθλητικά σωματεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών.
    • Το ειδικό τέλος δεν θα βαρύνει κλειστά ακίνητα, στα οποία έχει διακοπεί η ρευματοδότηση και δεν αποστέλλεται λογαριασμός ΔΕΗ.

    Κυρώσεις
    • Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.


    • Η ΔΕΗ φοβάται για άσκηση αγωγών σε βάρος της, καθώς, όπως υποστηρίζουν στελέχη της, είναι πολύ πιθανό μέτοχοι να εγείρουν ενστάσεις ως προς τον ρόλο που καλείται να παίξει μία εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία. «Δεν είναι η ΔΕΗ φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αλλά επιχείρηση», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μικρά και μεγάλα ακίνητα, που είναι νοικιασμένα σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ο λογαριασμός της ΔΕΗ βγαίνει στο όνομα της Δημόσιας Υπηρεσίας. Επομένως η έκτακτη εισφορά Ακινήτων για τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της κατηγορίας αυτής θα είναι ΜΗΔΕΝ. ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντίθετα οι ξενοδόχοι θα πληρώσουν υπέρογκα ποσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος