Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Τριανταφυλλόπουλος για τη μετοχή των 670 δισ. είπε


To 1932 με τη συγχώνευση, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ παρέδωσε στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 562 τόνους χρυσού !!! Παρέδωσε επίσης και μια τεράστια ακίνητη περιουσία !

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην Εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (23.9.2011) συνέχισε λέγοντας:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ απάντησε εγγράφως ότι η εκκαθάριση έγινε. Αν έγινε ας δώσει στον τύπο τα επίσημα έγγραφα. Τους 562 τόνους  χρυσού κατέχουν οι σημερινοί δανειστές μας !!!
Αν δώσουμε εγγύηση ΜΟΝΟ ΜΙΑ μετοχή υπερκαλύπτουμε όλο το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. Θα μπορούσαμε να δανειζόμαστε πάμφθηνα απ τις αγορές χωρίς όρια και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !
Μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Το κράτος θα έπρεπε να αναλάβει την υπόθεση διαπραγμάτευσης και όχι μια Ελληνική οικογένεια !!!
 Με το θέμα ασχολούμαι εδώ και 8 μήνες.     
  

Κώστας Α. Παππάς. Το Ιστορικό της υπόθεσης με λίγα και απλά λόγια.

Ιδιώτης έχει στην κατοχή του Τραπεζικές μετοχές του 1932 αξίας πολλαπλάσιας του Ελληνικού χρέους.

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται  κυρίως στην Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί, λόγω της πτωχεύσεως του Ελληνικού Κράτους και επειδή  οι μετοχές ήταν σε δραχμές.

Οι μετοχές όμως αυτές δεν αγοράστηκαν με χαρτονομίσματα, αλλά με χρυσό και εγγυητής κάθε μετοχής ήταν και είναι η Τράπεζα της Γαλλίας. Επομένως επειδή η αξία του χρυσού ουδέποτε εκμηδενίστηκε για τον ίδιο λόγο και οι αξία των μετοχών δεν εκμηδενίστηκε ποτέ.

Πρόσφυγες είχαν κρατήσει μερικές στα σεντούκια τους. Μετά το 1940 ζήτησαν ρευστοποίηση, αλλά η επίσημη απάντηση ήταν ότι οι μετοχές αυτές δεν είχαν καμία αξία.

Σήμερα, 40 μετοχές κατέχει η οικογένεια Σώρρα από την Πάτρα. Ήρθε σε επαφή με νομικούς τραπεζικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Η μεγάλη έκπληξη

 Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμά του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Και ενημέρωσαν το Διοικητή της κ. Προβόπουλο.

Στην οικογένεια η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ απάντησε εγγράφως. Ισχυρίζεται ότι η εκκαθάρισε έγινε και σύμφωνα  με νόμο του 1944 οι μετοχές αυτές έχουν μηδενική αξία.

Ο Νόμος του 1944 με Πρωθυπουργό το Γεώργιο Παπανδρέου καθορίζει ότι τα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν και οι άλλοι άυλοι τίτλοι  έχουν πλέον σχεδόν μηδενική  αξία.  

Η οικογένεια Σώρρα ίδρυσε μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Δωρίζει 4 μετοχές στην «END».

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Κώστα Α. Παππά.
Αν η Ιστορία αυτή έχει βάση αλήθειας, τότε θα δούμε αν και κάποιοι απ απ τους πολιτικούς θα φανούν πατριώτες. Φανταστείτε αν μια Ελληνική οικογένεια ξεχρεώσει το Ελληνικό Κράτος στη βουλή από τους 300 δεν πιστεύω να επιβιώσουν πολιτικά περισσότεροι των 10 βουλευτών.
Να δούμε μπροστά στο δίλλημα του αφανισμού τους, θα στηρίξουν τις απόψεις της οικογένειας Σώρρα;

Λέγεται ότι ο χρυσός κατατέθηκε στην Τράπεζα το 1932.

Λέγεται ότι ίσως να υπάρχουν και άλλες μετοχές στα χέρια ιδιωτών. Κρατήθηκαν ως ενθύμιο. Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 150. 

Ο βουλευτής Βελόπουλος σήμερα 21.9.2011, κατέθεσε σχετική επερώτηση στη βουλή. Ο Υπουργός  Οικονομίας πρέπει σύντομα να δώσει απαντήσεις. 

Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ
ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΥ:  "στο ξυπνήστε ρε"


…… πρόκειται για πολιτική φούσκα “made in London” και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού η Ελλάδα ψάχνει απο μηχανής θεούς να τη σώσουν ενόψει εξόδου απο την ευρωζώνη, χρεοκοπία και εκλογές. …….


ΦΕΚ 1932

ΦΕΚ 1932

2 σχόλια:

 1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ !!!

  Να σημειωθεί ότι τα ακίνητα της Τράπεζας Ανατολής ήταν σημαντικά και πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ακίνητο στην οδό Σοφοκλέους 6 στην Αθήνα που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το Χρηματιστήριο Αξιών, ήταν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Ανατολής (ιδιόκτητο), το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου που στεγάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος ακόμη και σήμερα ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής, πολλά ακίνητα (οικόπεδα και κτήρια) που περιλαμβάνονται στο τρίγωνο Πανεπιστημίου-Αιόλου-Σοφοκλέους ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής!!! Όλα τα ακίνητα της Ανατολής μεταβιβάστηκαν στην Εθνική Τράπεζα άμεσα με την έναρξη της ειδικής εκκαθάρισης, τους πρώτους μήνες του 1933.

  Αν εκείνοι που κατείχαν τις μετοχές δεν τις ρευστοποίησαν για να πάρουν ότι αντιστοιχούσε ποιος ή ποιοί εκμεταλλεύτηκαν αυτή την τεράστια ακίνητη και κινητή περιουσία;;;;;;
  ΝΟΜΙΖΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση από την ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ.
  Φημολογείται Μεγαλομέτοχος της ΕΘΝΙΚΗΣ ήταν και είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. den ksero pola apo iokonomika ala,makari afti i AXRISTI,PARTAKIDES,KLEFTES KAI PRODOTES TIS XORAS MAS,NA STAMATISOUN TIN MASA na aniksoun ta matia tous kai na asxolithoun opos armozi san kinovouleftikes omades tis xoras me patriotismo,kai oxi na kanoun to koroido...kai na afinou moni kai ektethimeni mia oikogenia na sikosi afto to fortio.makari afti i oikogenia patrioton na kataferi kati me afti tin istoria,KAI TOTE ALIMONO SE OSOUS KAREKLOKENTAVROUS EKANAN TO KOROIDO....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος