Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ιούλιος 2011. Οι Καλεντινιώτες είπαν:

Παλαιότερα ρίχνανε τους ανθρώπους στις αρένες των ταυρομαχιών και στα κλουβιά των λιονταριών για να γελάνε οι συγκεντρωμένοι !
Σήμερα οι φίλοι Ευρωπαίοι, μας έριξαν στη φωλιά της Τρόικας και για την καταστροφή μας,  όλοι γελάνε, αλλά κρυφά.
Έτσι ήταν πλασμένη η ανθρωπότητα και έτσι παραμένει, μόνο οι μάσκες αλλάζουν. Χαρά όλων μας είναι,  να ψοφήσει και η κατσίκα  του γείτονα. 
Γιάννης Καραφλής  20-6-2011.

τροχίστε τσεκούρια, μαχαίρια
Το χειμώνα  το ποτάμι ήταν κατεβασμένο και πηγαίναμε στο σχολείο απ το Ντεσινίκι στην Καλεντίνη μέσω καμάρας Βρατσίστα. Περνούσαμε πρώτα απ την ξύλινη γέφυρα στα Κλαγκέικα. Θέλαμε μιάμιση ώρα να πάμε στο σχολείο και άλλη τόση να γυρίσουμε το βράδυ στα σπίτια μας. 
Δήμος Κιφοκέρης.  20-6-2011
Την ταλαιπωρία αυτή επιβεβαίωσε και ο Βαγγέλης Ηλία Κιφοκέρης.  Κι αυτός τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού πήγαινε στο Κεντρικό Δημοτικό σχολείο, διανύοντας όλη αυτή τη διαδρομή. 

Το 1941 ο μακαρίτης ο πατέρας μου,  πήγε και δούλεψε στο μοναστήρι των Μελατών πέντε μεροκάματα και του έδωσε ο καλόγερος έξι οκάδες καλαμπόκι,  όχι για να το φάμε, αλλά για να το σπείρει !  Ηλίας Καπάρος 20-6-2011.
Την ίδια εποχή ένας Βελεντζικώτης φύλαξε τα πρόβατα του Πέτρου Τσαούση στο βουνό μια εβδομάδα, με τη συμφωνία ο Πέτρος να του δώσει τρεις οκάδες καλαμπόκι για σπόρο. Ανδρέας Παππάς 28-6-2011.

Παλαιότερα οι κλέφτες ήταν λίγοι και οι εργαζόμενοι πολλοί. Σήμερα οι κλέφτες είναι πολλοί και οι εργαζόμενοι λίγοι, γ αυτό δεν κάνουμε προκοπή. 
Πρέπει να κουραστείς πρώτα για να ευχαριστηθείς την ξεκούραση.
Όταν δεν πεινάς κανένα φαγητό δε σ αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος