Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Οι μυστηριώδες πέτρες που μετακινούνται μόνες τους!

Είναι ένα μεγάλο μυστήριο πως μια πέτρα που ζυγίζει περισσότερο ή λιγότερο από έναν άνθρωπο μπορεί να κινηθεί μόνη της.

Αυτό έχει γίνει ένα κουίζ την τελευταία δεκαετία. Οι μυστηριώδεις μεταφερόμενες πέτρες βρίσκονται στην Κοιλάδα του Θανάτου έχει παρατηρηθεί ότι μετακινούνται σε μια κοιλάδα όπου δεν ζούνε άνθρωποι. Αυτές οι κοιλάδες έχουν σκασμένο λασπώδες έδαφος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πάγου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πολλοί γεωλόγοι έχουν πάει σε όλα τα σημεία της Racetrack Playa για να παρατηρήσουν το φαινόμενο.

 

Οι μυστηριώδεις πέτρες μετακινούνται στην Κοιλάδα του Θανάτου σε πολύ ομαλό έδαφος και αφήνουν ένα ίχνος πίσω. Ορισμένοι γεωλόγοι έφθασαν στο συμπέρασμα ότι οι μυστηριώδεις πέτρες μετακινούνται στην κοιλάδα του θανάτου λόγω του ομαλού εδάφους, όταν η λάσπη είναι υγρή και οι πέτρες έχουν μικρά σταγονίδια πάγου πάνω τους με τη βοήθεια του ανέμου. Αυτό όμως δεν είναι απολύτως αληθές, διότι οι πέτρες κινούνται και το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.

Καθώς περνάνε τα χρόνια κάθε πέτρα παίρνει τη δική της διαφορετική πορεία. Μερικές πέτρες κάνουν γραμμική κίνηση ,άλλες κάνουν οβάλ κινήσεις, ενώ άλλες δημιουργούν μια κυματιστή μορφή στις διαδρομές τους. Κανείς δεν έχει δει ποτέ να μετακινούνται και κανείς δεν ξέρει την ταχύτητα που κινούνται. 









http://xsefoto.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος