Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Μιχαλιός απ τα Σφακιά. (ανέκδοτο)

 Ο Γιάννης Μιχαλάκης, νυν συνταξιούχος και πρώην υπάλληλος Τράπεζας, είναι χαρισματικός στο τραγούδι, τις μαντινάδες  και τα ανέκδοτα. Δεν είναι επαγγελματίας και διασκεδάζει μόνο φίλους και συγγενείς στις ονομαστικές τους γιορτές. Ένα κανάλι των Χανίων τον κάλεσε πολλές φορές για τραγούδι, ανέκδοτα και μαντινάδες.  
Οι Χανιώτες μου είπαν ότι μερικά ανέκδοτα που είπε ο Γιάννης  στο κανάλι,  αργότερα τα επανέλαβε ο Λαζόπουλος σε εκπομπές του.
Είναι φίλος του μπατζανάκη μου και παρευρέθηκε στην ονομαστική του γιορτή. Λίγο τραγούδησε γιατί ήταν βραχνιασμένος. Μας είπε όμως πολλά ανέκδοτα ένα απ αυτά είναι και το παρακάτω.

Κατεβαίνει ένας βοσκός απ τα Σφακιά (Λευκά όρη) στα Χανιά, μπαίνει σ ένα μπαρ και τον πλησιάζει μια ξανθιά καλλονή. Ζητάει να την κεράσει ένα ποτό. Ο βοσκός ανταποκρίνεται και πιάνουν κουβεντούλα.  Σε λίγο η κοπελιά του λέει:
-Μιχαλιό, Μ αρέσεις πολύ, δώσε μου ένα δεκάρικο να σου κάνω κάτι πολύ ωραίο.
-Για ξήγησέ μου τι θα μου κάνεις, λέει ο Μιχαλιός.
-Θα σου κάνω το νούμερο 69. Θα το ευχαριστηθείς πολύ.
-Δεν το ξέρω αυτό το νούμερο, αλλά πάρε το δεκάρικο και δείξτο μου, λέει ο Μιχαλιός.  
Πάνε στο διπλανό δωμάτιο και παίρνουν τις κατάλληλες θέσεις. Πριν αρχίσει το νούμερο, της ξανθιάς τις  φεύγουν τρεις πορδές.  Θυμώνει ο Μιχαλιός την σπρώχνει παραπέρα και της λέει:
Άντε χάσου από μπροστά μου,  πήγαινε να βρεις άλλον για τις άλλες 66. (πορδές)  

Εσείς μωρέ σύντεκνε, εκεί στην Άρτα το ξέρετε το νούμερο 69 ;;; » με  ρώτησε και μένα. 

Στο βάθος τα λευκά όρη χιονισμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος