Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΙΚΑ, Σύμβαση με 4.000 ιδιώτες γιατρούς για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων



Ανακοίνωση 
Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στο κανάλι ALTER (7.03΄  π.μ.)  ανακοίνωσε ότι από σήμερα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ έχουν τη δυνατότητα  να κλείνουν ραντεβού σε συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς.  Το ΙΚΑ με 4.000 ιδιώτες γιατρούς σ όλη τη χώρα, όλων των ειδικοτήτων, έχει κάνει σύμβαση για την εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων.
Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ από σήμερα θα απευθύνεται στις Διοικητικές και Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ ή στο internet για να μάθει τα ονόματα, τις Διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι στην Πόλη του.  
Από τους συμβεβλημένους γιατρούς επιλέγει όποιον θέλει και τηλεφωνεί στο Γραφείο του να κλείσει ραντεβού. Ο γιατρός δεν θα πληρώνεται απ τον ασφαλισμένο, θα παρακρατά απόδειξη από το βιβλιάριο ασθένειας του ασφαλισμένου, προκειμένου να πληρωθεί από το ΙΚΑ.
Ο κύριος Σπυρόπουλος τόνισε ότι όλοι οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να κάνουν σύμβαση με το ΙΚΑ. «Κανένα δε μπορώ να αποκλείσω» είπε χαρακτηριστικά.   
Οι ιδιώτες γιατροί έχουν σοβαρό κίνητρο να συμβληθούν με το  ΙΚΑ, καθότι η Πρώτη επίσκεψη (στο μήνα) του κάθε  ασθενή, ορίζεται στα 20 ευρώ, ενώ οι επόμενες (στον ίδιο μήνα) στα  10 ευρώ.  
«Σε λίγες ημέρες, ο κάθε ασφαλισμένος του ΙΚΑ θα βρει το δικό του ιδιώτη γιατρό και οι ουρές έξω από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ θα εκλείψουν»  είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος.
Ο κατάλογος των ιδιωτών γιατρών αναρτήθηκε και στο internet. Έψαξα και βρήκα το σύνδεσμο:    http://www.ika.gr/gr/infopages/news/20110204.cfm  και έπειτα κλικ στην «Λίστα Ιατρών ΟΑΕΕ» . 

Σχόλιο:  Η ενέργεια αυτή του Διοικητή είναι άξια επαίνων. Αν η ίδια κίνηση γινόταν και στον ΟΓΑ, πιστεύω τα αποτελέσματα τα ήταν θεαματικά. Η Δαπάνες στους δυο ασφαλιστικούς Οργανισμούς θα φουσκώνανε λιγάκι, αλλά θα εξέλειπαν οι ουρές  στο ΙΚΑ και τα εξωτερικά Νοσοκομεία. Όσοι ιδιώτες γιατροί ήθελαν να μείνουν έξω απ το σύστημα,  μετά από έξι μήνες στα ιατρεία θα «βαράγανε μύγες» . Θα τρέχανε και εκείνοι να κάνουν σύμβαση με ΙΚΑ και ΟΓΑ.
 Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι οι συμβεβλημένοι δεν θα μπορούσαν να φοροδιαφεύγουν.  Σήμερα εισπράττουν μερικές χιλιάδες εικοσάρια (20) ευρώ το χρόνο και δηλώνουν στην εφορία μόνο δυο τρεις εκατοντάδες εικοσάρια (20) ευρώ.
Σήμερα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ και του ΟΓΑ αν ζητήσει απόδειξη του γιατρού για το εικοσάρι, ο γιατρός θα του ζητήσει επίσκεψη 40 ευρώ. ! 

Η Λίστα γιατρών στην ΑΡΤΑ
Είναι φωτογραφία μεγαλώνει 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος