Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

CERN Μέσα σε 5 μήνες επαληθεύσαμε ερευνητικά συμπεράσματα 30 ετών

Ο καθηγητής σωματιδιακής φυσικής στο Πολυτεχνείο μιλά από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών για το επίτευγμα της δημιουργίας ενός μίνι «Big Bang» στον Αδρονικό Επιταχυντή
«Επιβεβαιώθηκαν πολλές θεωρίες μας. Επιστημονικά συμπεράσματα, για τα οποία είχαν χρειαστεί 3 δεκαετίες, επαληθεύτηκαν σε 5 μήνες. Είναι η πιστοποίηση ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αφενός αποδεικνύει ότι έχουμε ρυθμίσει σωστά τις συσκευές και αφετέρου το ότι τα ”ξανα-ανακαλύψαμε” τόσο σύντομα δείχνει ότι έχουμε πολύ μεγάλη δυναμική», λέει ο κ. Ευάγγελος Γαζής, καθηγητής σωματιδιακής φυσικής στο Πολυτεχνείο και αναπληρωτής εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN.  
Δημιουργία χάρτη της σωματιδιακής φυσικής
«Απώτερος στόχος το 2012 να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της νέας σωματιδιακής φυσικής στην άγνωστη ενεργειακή περιοχή», σημειώνει ο κ. Ευάγγελος Γαζής. Το ολοκληρωμένο σχέδιο προβλέπει ότι στα πειράματα θα ισχύσουν οι συνθήκες που υπήρχαν στο Σύμπαν τη στιγμή που δημιουργήθηκε. Για την ακρίβεια 10 στη μείον 20 του πρώτου δευτερολέπτου από τη στιγμή που ξεκίνησε η Δημιουργία. Η ενεργειακή πυκνότητα του Σύμπαντος μόνο κατά 4% αποτελείται από πρωτόνια και νετρόνια, από τα οποία προέρχεται η Γη και ο Ήλιος.
Το 23% είναι σκοτεινή ύλη, ενώ το 73% είναι η σκοτεινή ενέργεια του Σύμπαντος. Δηλαδή, η Γη δεν είναι καν φτιαγμένη από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μεγαλύτερο μέρος του Σύμπαντος. Ο Επιταχυντής ίσως οδηγήσει στα μυστικά που κρύβει η υφή της σκοτεινής ύλης και τα υπερσυμμετρικά σωματίδια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
gapostolidis@pegasus.gr  περισσότερες λεπτομέρειες στο   ΕΘΝΟΣ  

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=46358951

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος