Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ασπίδα για τον καρκίνο η ασπιρίνη, η καθηµερινή λήψη 75mg θωρακίζει τον οργανισµό

Μια ασπιρίνη την ηµέρα τον καρκίνο κάνει πέρα. Το φάρµακο-θαύµα, όπως το αποκαλούν οι ειδικοί, είναι επιστηµονικά τεκµηριωµένο πλέον πως µπορεί να µειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 25%, σύµφωνα µε έρευνα που δηµοσιεύθηκε χθες στη βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση «Lancet».

Oπως υποστηρίζειο επικεφαλής της έρευναςδρ ΠίτερΡόθγουελαπότο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι µέσης ηλικίας θα αποκόµιζαν οφέλη για την υγεία τους αν λάµβαναν επί καθηµερινής βάσεως 75 mg ασπιρίνης (η τυπική συσκευασία είναι των 500 mg). ……….
  Πηγή - ΤΑ ΝΕΑ,  διαβάστε λεπτομέρειες  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4608037 

Τα µυστικά της φοροκάρτας   
Το υπουργείο Οικονοµικών και η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων οριστικοποιούν αυτές τις ηµέρες τις τελευταίες λεπτοµέρειες για την έκδοση και τα κίνητρα χρήσης της φοροκάρτας, ώστε να κάνει πρεµιέρα από τις αρχές του έτους απαλλάσσοντας τους καταναλωτές από το χαρτοβασίλειο της συλλογής αποδείξεων και δίνοντας τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς µηχανισµούς να έχουν άµεση εικόνα του τζίρου των επιχειρήσεων και του ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδώσουν. Από απόφαση του υπουργείου Οικονοµικών που εκδόθηκε χθες, πάντως, προκύπτουν µε σαφήνεια τόσο τα χαρακτηριστικά ανωνυµίας της φοροκάρτας (ώστε να µην υπάρχουν µπερδέµατα µε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών ∆εδοµένων) όσο και οι εναλλακτικές επιλογές ενεργοποίησής της. ………. 
 Πηγή - ΤΑ ΝΕΑ,  διαβάστε λεπτομέρειες  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4608048  
 Χιόνια και στην Αττική.... 
  Οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν στην Αττική το Σάββατο και δεν θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά αφού οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αθήνας αναμένεται να ξυπνήσουν βλέποντας τα χιόνια από το παράθυρό τους. 
Εντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα και στην Εύβοια, ενώ στις περιοχές που δεν θα χιονίσει, αναμένονται βροχές και θερμοκρασίες οι μέγιστες τιμές των οποίων θα είναι λίγο πάνω από το 0.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα καθώς θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις και οι βροχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, αλλά θα παραμείνει σε αρκετά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Κ. Λαγουβάρδος  8-12-2010  
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
 
 
Το εξωγήινο βακτήριο
Διάπλατος πλέον ο δρόμος για την ανακάλυψι ζωής
 – ίσως και ευφυούς – σε άλλους πλανήτες
,   μετά τη σχετική συνέντευξη Τύπου από τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ, περί ανακάλυψης στη γη εξωγήινου βακτηρίου
Με μια φράσι: Η ύπαρξις των εξωγήινων αυτών μικροοργανισμών στην Γη σημαίνει ότι η ζωή, σε διάφορες μορφές, μπορεί να έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία του πλανήτου μας!… Και αυτά τα βακτήρια να είναι απόγονοι προηγουμένων «κατοίκων».
Αυτό το βακτήριο, έχει μάλιστα την ικανότητα να επιβιώνει σε άκρως εχθρικές συνθήκες περιβάλλοντος πράγμα που μέχρι τώρα ουδείς υπέθετε ότι μπορεί να συμβαίνει.
Πηγή – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, περισσότερες λεπτομέρειες στο σύνδεσμο   http://www.elora.gr/portal/greece/13-world/2662-2010-12-07-12-56-27 



Το βακτήριο που βρέθηκε,  ως βασικό  χημικό συστατικό του είναι το αρσενικό. Τα δομικά υλικά της γήινης ζωής, συντίθενται από άνθρακα, άζωτο, υδρογόνο, οξυγόνο, θείο και φώσφορο, το συγκεκριμένο βακτήριο ενσωματώνει στο DNA του τόσο το αρσενικό όσο και τον φώσφορο. Το αρσενικό είναι ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια για τους γήινους οργανισμούς, που όταν έρθουν σ επαφή μ αυτό πεθαίνουν. Επομένως πράγματι το νέο βακτήριο είναι μια εντελώς διαφορετική ζωή από εκείνες που η επιστήμη μέχρι σήμερα γνώριζε. Ούτε στη σφαίρα της φαντασίας δεν έστεκε μέχρι τώρα μια τέτοια θεωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος