Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πλήρωναν ενοίκια τζάμπα για 7 χρόνια

17-12-2010.  Πρώτο, το ιστολόγιό μας (12-12-10) έφερε την είδηση ότι καταργούνται 296 αστυνομικοί σταθμοί σ όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και οι σταθμοί Άνω Καλεντίνης και Σκουληκαριάς. Τότε στο σύνδεσμο: http://anokalentini.blogspot.com/2010/12/blog-post_6625.html    είχαμε σημειώσει:   «…..Επισημαίνω ότι οι καταργηθέντες αστυνομικοί σταθμοί, πριν πολλά χρόνια είχαν κλείσει  και μέχρι τώρα θεωρούνταν «προσωρινά κλειστοί». Τα κτίρια παρέμειναν μέχρι σήμερα νοικιασμένα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν μεταφερθεί στα λεγόμενα «πολυδύναμα» Αστυνομικά τμήματα». 
Το γεγονός αυτό γνώριζα επειδή ο συγχωριανός μας  Φ.Γ. ιδιοκτήτης του κτιρίου (σταθμού Άνω Καλεντίνης) είχε συμβόλαιο μέχρι το 2013. Επειδή ήθελε να κατοικήσει σ αυτό, πριν 2 – 3  χρόνια ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, τη λύση του Συμβολαίου με την δικαιολογία της ιδιοκατοίκησης.  Η Διοίκηση του απάντησε «ξέχνα την  ιδιοκατοίκηση μέχρι να λήξει το συμβόλαιο».
Σήμερα (17-12-10)  η ΗΧΩ της Άρτας, μετά από έρευνά της γράφει:    
«Αυτό θα πει ελληνικό δημόσιο! Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν επτά χρόνια για να καταργηθούν και τυπικά περιφερειακοί αστυνομικοί σταθμοί οι οποίοι είχαν πάψει τη λειτουργία τους από το 2003, όμως εξακολουθούσαν να νοικιάζονται κανονικά μήνας έμπαινε – μήνας έβγαινε τα άδεια κτήρια που σε όλη την Περιφέρεια της Ηπείρου ανέρχονταν στα 35! »
«…..Οι καταργήσεις της λειτουργίας των τοπικών αστυνομικών σταθμών, έγιναν το 2003 – 2004, όταν αποφασίστηκε ότι μόνο τα τμήματα περιφέρειας, θα αστυνομεύουν συνολικά τις περιφέρειες των νομών. Από τότε όμως μέχρι η απόφαση αυτή να αποτελέσει και τυπική απόφαση του εν λόγω υπουργείου και να υπάρξει σχετικό ΦΕΚ, πέρασαν επτά τουλάχιστον χρόνια. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο για τα αδειανά κλειστά πρώην τοπικά αστυνομικά τμήματα της Άρτας το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε ετησίως 30.000 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια!!
…….Οι επανειλημμένες αναφορές σε καταλόγους αιτημάτων των αστυνομικών συνδικαλιστικών οργάνων, δεν έλαβαν επί επτά χρόνια ανταπόκριση, οπότε φτάσαμε στην εφαρμογή του μνημονίου και η σχετική υπουργική απόφαση και τυπικής κατάργησης ελήφθη και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Β’ 1901/3-12-2010). Οπότε πλέον παύουν να νοικιάζονται με συνολικό ποσό 30.000 ευρώ ετησίως στο νομό Άρτας τα κτήρια των πρώην σταθμών: Αγίου Σπυρίδωνα, Ανέζας, Άνω Καλεντίνης, Κομποτίου, Πέτα, Νεοχωρίου, Ροδαυγής, Σκουληκαριάς, Αγνάντων και Ανεμοράχης».
…… περισσότερες πληροφορίες στην ΗΧΩ της  ΑΡΤΑΣ http://ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=4754:-8-&catid=1:local&Itemid=28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος