Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η κοκκινοσκουφίτσα, είναι 2.600 ετών &... ελληνίδα!


από Kapaka Pappas την Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 στις 8:48 μ.μ.

Τα δημοφιλή παραμύθια και οι πατροπαράδοτες περιγραφές που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά πηγάζουν από την αρχαιότητα.

Ανθρωπολόγοι και βιολόγοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποφανθούν τη προέλευσή τους και εστίασαν τη προσοχή τους στις παραλλαγές που μεταφέρονται από τον ένα πολιτισμό στον άλλο.........


Κοκκινοσκουφίτσα ετών 2.600!

Ο Dr Jamie Tehrani, πολιτισμιολόγoς - ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο Durham και η ομάδα του εξέτασαν προσεκτικά 35 εκδοχές της γνωστής σε μικρούς και μεγάλους Κοκκινοσκουφίτσας.
Η ευρωπαϊκή διήγηση παρουσιάζει την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, που ο κακός λύκος μεταμφιεσμένος ως τη αγαπημένη της γιαγιούλα, προσπαθεί να της κάνει κακό. Η κινέζικη πάλι αντικαθιστά το επικίνδυνο ζώο σε πελώρια και πανούργα τίγρη. Στο Ιράν εξαιτίας θρησκευτικών προκαταλήψεων στην υπόθεση πρωταγωνιστεί αγόρι.

Αντίθετα λοιπόν με την άποψη ότι το παραμύθι, που συνοδεύει τους μικρούς φίλους σε όλα τα παιδικά τους γεύματα, παρουσιάστηκε τον 17 αιώνα, ο Dr Tehrani υποστηρίζει ακράδαντα ότι όλες αυτές οι αλλοιώσεις έχουν έναν κοινό πρόγονο άνω 2 600 ετών.
"Με τη πάροδο του χρόνου τα πασίγνωστα και λατρεμένα παραμύθια έχουν εξελιχθεί όπως ακριβώς ένας ανθρώπινος οργανισμός. Η παλαιότερη ιστορία που ανακαλύψαμε αφορά ένα μύθο του Αισώπου που χρονολογείται το 6 π.Χ. αιώνα. Είμαστε σίγουροι πως κάπου εκεί βρίσκεται και ο εν λόγο πρόγονος, ο οποίος πηγάζει από την υπόθεση: "Ο Λύκος και τα παιδιά". Κατά τη διάρκεια της μελέτης αυτής βρήκαμε οτι οι ιστορίες από την Αφρική, την Ιαπωνία, τη Κορέα, τη Κίνα έχουν ομοιότητες ακόμα και στην εξέλιξη τους...".

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, ο προπάππος της Κοκκινοσκουφίτσας- όπως και όλων σχεδών των παραμυθιών- ήταν ο Αίσωπος! 

   Ποιος ήταν ο Αίσωπος.
Ο Αίσωπος ήταν αρχαίος Έλληνας μυθοποιός, κορυφαίος της "διδακτικής μυθολογίας". Τα στοιχεία που υπάρχουν για τη ζωή του δεν είναι συγκεκριμένα και γι αυτό από πολλούς αμφισβητείται ακόμη η ύπαρξή του. Οι μύθοι του ήταν πάντα προφορικοί, με συνέπεια να μην έχει σωθεί ούτε μία γραπτή καταγραφή τους!

Η δράση του τοποθετείται τον 6ο αιώνα π.Χ. και κατά πάσα πιθανότητα γεννήθηκε από οικογένεια δούλων, το 625 π.Χ. στη Φρυγία. Ο θάνατός του πιθανολογείται πως έγινε στους Δελφούς, όταν το 560 π.Χ. τον έστειλε εκεί ο βασιλιάς Κροίσος γα να λάβει χρησμό από το μαντείο. Κατηγορήθηκε για ιεροσυλία, καταδικάστηκε σε θάνατο και γκρεμίστηκε από στην κορφή του Παρνασσού!!
Αποθηκευμένα στους εγκεφάλους μας, τα παραμύθια!
..................
 περισσότερες πληροφορίες στο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος