Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Διεθνές βραβείο στην ΙΤΑΛΙΑ πήρε ο συγχωριανός μας μελισσοκόμος Νίκος Ουρανός

2 Σεπτεμβρίου  στις 7:40 μ.μ. Ο Kapaka Pappas έγραψε στο face book:

Διεθνής διάκριση σε τρία ελληνικά βιολογικά μέλια ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “BIOLMIEL” 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διοργάνωση του διεθνούς βραβείου βιολογικής μελισσοκομίας BIOLMIEL, στο Πάρκο της Αίτνας, στην Ιταλία.
Στην εκδήλωση συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων, από πολλές χώρες, αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο ποιότητας των προϊόντων τους βελτιώνεται συνεχώς. Στις 21 και 22 Ιανουαρίου, η διεθνής κριτική επιτροπή αξιολόγησε τα περισσότερα από 130 προϊόντα των συμμετεχόντων, στα οποία είχε προηγηθεί χημική ανάλυση, και καθόρισε τους νικητές, με συνολικό μέσο όρο που υπερέβη τα 80/100. Μεγάλη επιτυχία είχαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις για τη μέλισσα και την αειφόρο μελισσοκομία.
Για την Ελλάδα, την διοργάνωση ανέλαβε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ. Από τους έντεκα Έλληνες μελισσοκόμους, που πήραν μέρος με δώδεκα προϊόντα στον διεθνή διαγωνισμό, οι τρεις επιστρέφουν νικητές, έχοντας αποδείξει την ποιότητα του ελληνικού βιολογικού μελιού σε διεθνές επίπεδο. Οι Έλληνες μελισσοκόμοι που διακρίθηκαν, σε συγκεκριμένα είδη μελιού, είναι οι:
· Μέλι από Θυμάρι: Δημήτριος Γονίδης (Δρυοπίδα, Κύθνος)
· Μέλι από Μελίττωμα Ελάτης: Νίκος Ουρανός – ΕΒΙΟΝ (Άνω Καλεντίνη, Άρτα)
· Μέλι Ερείκης: Φασιλής Κωνσταντίνος (Λεωνίδιο, Αρκαδία)
Λίγα λόγια για τις τρεις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν:
Νίκος Ουρανός – ΕΒΙΟΝ (Άνω Καλεντίνη, Άρτα): Μέλι από Μελίττωμα Ελάτης, Κόκκινος Έλατος (abies cephalonica): Τρυγιέται σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στην Άρτα. Οι παρατεταμένες καλοκαιρινές βροχοπτώσεις, οι καύσωνες και/ή το κρύο σταματούν την μελιττοφορία του ελάτου. Μέλι παχύρρευστο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, αμινοξέα & ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο), ιδιαίτερα γευστικό, δεν κρυσταλλώνει. Ενδέχεται να περιέχει ανθόμελο, κυρίως ανοιξιάτικο (άσπρο) ρείκι –τα μελίσσια έχουν αναπτυχθεί σε αυτό πριν την μεταφορά τους στα έλατα- όπως και βατόμουρο, αγριοφράουλα, μελισσόχορτο, αγριορίγανη κ.α., λόγω της πλούσιας μελισσοκομικής χλωρίδας της περιοχής, καθώς και καστανιά, η μελιττοφορία της οποίας συμπίπτει με το τέλος του ελάτου. Ελάχιστα φιλτραρισμένο (μόνο για τα κεριά), χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.
Για πληροφορίες: ΕΒΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ - Νίκος Ουρανός, Άνω Καλεντίνη Αρτας 47044, τηλ: 26810 67140,6937 245880, email: nikosouranos@yahoo.gr    

Πηγή: Σπύρος Σγούρος Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2010 
Διαβάστε όλο το κείμενο του δημοσιογράφου Σπύρου Σγούρου στο σύνδεσμο http://www.facebook.com/topic.php?uid=127653665439&topic=14121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος