Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τοπικά νέα. 2 ώρες πριν, η κουνέλα του Αντιδημάρχου γέννησε εξάδυμα ….


Σύντομες τοπικές ειδήσεις

**  Χθες το απόγευμα,  μια πρατίνα του Ανδρέα Παππά γέννησε  δυο υγιέστατα αρνάκια. 

**  Δυο ώρες πριν, η κουνέλα του Αντιδημάρχου Ηρακλείας, κυρίου Δημητρίου Ανδρέου γέννησε εξάδυμα. Ο Αντιδήμαρχος, μας διαβεβαίωσε ότι όλα βύζαξαν και χαίρουν άκρας υγείας. Του ευχόμαστε να του ζήσουν.

**  Από εγκυρότατη  πηγή (τη μάνα μου) πληροφορηθήκαμε ότι οι κότες σταμάτησαν να γεννούν αυγά, λόγω εποχής.

**  Μεγάλες ζημιές στα οπωροκηπευτικά και στα ατρύγητα σταφύλια (ζαμπέλες)  προκάλεσε χαλαζόπτωση, που ξεπερνούσε το μέγεθος μεγάλης αξεφλούδιστης κοκόσιας. Κάποιοι μάλιστα ομίλησαν και περί αυγών χήνας. Το χαλάζι έπεσε στο κέντρο του χωριού, τις μεταμεσονύκτιες ώρες και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σέ ηλιακούς, σε αυτοκίνητα και σε κεραμοσκεπές των κατοικιών.

**  Πληροφορίες εκ Παρισίων αναφέρουν ότι το γαϊδουρίσιο γάλα συνεχίζει να έχει ανοδικές τιμές. Το  γαϊδουροτύρι ξεπέρασε και τα 100 ευρώ το κιλό. Παρά ταύτα στο χωριό μας,  ουδεμία γαϊδούρα εκτρέφεται ! Την τελευταία γαϊδούρα κατείχε ο μακαρίτης, ο μπάρμπα Θωμά Κλάγκος, όχι να την αρμέγει βέβαια, αλλά να τον μετακινεί τις Κυριακές,  από το σπίτι του στο Κέντρο του χωριού.  

**  Τον τελευταίο εξάμηνο στο χωριό μας δεν γεννήθηκε κανένα μωρό.

 **  Το τελευταίο εξάμηνο στο χωριό μας δεν έγινε καμία βάπτιση.

**  Τον τελευταίο χρόνο στο χωριό μας δεν έγινε κανένας γάμος.

**  Τις τελευταίες μέρες η θειάκο η Χρίσταινα, ένοιωθε φουσκομάρες και υποψιάστηκε εγκυμοσύνη. Οι γιατροί του κέντρου υγείας μετά από εξετάσεις,  την  διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται θέμα εγκυμοσύνης, απλώς κρυολόγησε. Στη θειάκο συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή, να πίνει ζεστά και της χορήγησαν αναρρωτική άδεια 3 ημερών.
 Ο μπάρμπα Χρίστος,  απέρριψε την αναρρωτική άδεια και την έστειλε στο λόγγο να κόψει κλαρί για τις γίδες. Της ευχόμαστε περαστικά.

**   Ο διάσημος κυνηγός νυκτερινών λαγών, εξάδελφός μου Δημήτριος Μαυρομάτης, βγήκε χθες βράδυ με φεγγαράδα να κυνηγήσει λαγό. Αντί όμως για λαγό, κατά λάθος,  "τφέκσι ένα μσκάρι  Βακέικο". Οι αυτόπτες μάρτυρες της παρακάτω φωτογραφίας επιβεβαίωσαν όλοι το γεγονός. 


**   Μια γίδα του μπάρμπα Κώτσιου κι άλλη μια της κάκου – Δμήτραινας αναμένεται να γεννήσουν εντός της εβδομάδος. Μόλις γεννήσουν θα σας ενημερώσουμε πάραυτα.

**   Αυτά ήταν για σήμερα, τα σημαντικότερα νέα του χωριού μας.

Ο Δημοσιογράφος του χωριού και της στάνης   Kapaka Pappas


1 σχόλιο:

  1. *Ο Τάκης ο Μαυρομάτης έχει παλιό ιστορικό με το νυκτερινό κυνήγι λαγών. Όταν ήταν πολύ νέος, δεν «τφέκσι το μσκάρι το Βακέικο, λάγό τφέκσι», αλλά δεν τον έφαγε και τον πλήρωσε πανάκριβο. Εδώ και αρκετά χρόνια, έκοψε γενικώς το νυχτερινό κυνήγι. *

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος